Kultūras namā «Wiktorija» gaidāma «Liepājas Mākslas foruma» kino diena

2021. gada 25. septembrī liepājnieku iemīļotajā Kultūras namā “Wiktorija” sadarbībā ar daudzpusīgo “Rīgas Starptautisko kino festivālu” notiks “Liepājas Mākslas foruma” kino diena. Skatītājiem tiks piedāvāti trīs spēcīgi mākslas autorkino par mūžības un vispārcilvēciskām tēmām, kas vientulības un vienaldzības laikmetā noteikti neatstās vienaldzīgos.

Pirmajā seansā pl. 15.00  vērosim režisora Roja Andersona (Roy Andersson) 2019. gada filmu “Par bezgalīgo” (“About Endless”, “Om det oändliga”), kas nominēta 76. Venēcijas kino festivāla balvai — Zelta lauva — un konkursā ieguva Sudraba lauvas apbalvojumu par labāko režijas darbu. Zviedru režisors, kura unikālais kinorokraksts nu jau uzskatāms par patstāvīgu žanru, nav pesimists, tomēr raugās acīs bezgalīgā stāsta patiesībai – dzīve ir traģēdija bez uzvarētājiem. Ar pienācīgu cieņu un uzmanību cilvēks attiecas pret to, kas viņam ir, vien tad, ja skaidri apzinās visa pastāvošā trauslumu un ievainojamību.

Pārdomas par cilvēka dzīvi visā tās skaistumā un nežēlībā, smieklīgumā un banalitātē. Stāstnieces liegā balss mūs gluži kā Šeherazade Tūkstoš un vienas nakts pasakās vada sapnim līdzīgos klejojumos. Šķietami bezjēdzīgiem brīžiem ir tāda pati nozīme kā vēsturiskiem notikumiem – kāds pāris lido pār kara plosīto Ķelni; tēvs apstājas, lai lietus laikā sasietu meitai kurpju auklas; sakauta armija dodas uz karagūstekņu nometni…

Seanss zviedru valodā ar titriem latviešu valodā. Seansa ilgums: 1 stunda 16 minūtes. Vecuma ierobežojums: 12+.

Filmas treileris: https://www.youtube.com/watch?v=0mVjHlp1eCo

Dienas otrajā seansā pl. 17.00 piedzīvosim itāļu kinorežisora Uberto Pazolīni (Uberto Pasolini) 2020. gadā veidoto stāstu “Nekur īpaši” (“Nowhere Special”). Jauns vīrietis viens pats audzina četrus gadus veco dēlu. Tēvam drīz būs jāšķiras no dzīves un sava bērna, bet līdz tam jāpagūst puisēnam mantojumā atstāt tik stiprus dzīves ķieģelīšus, lai tie balstītu visu atlikušo mūžu. Doma atrast puisēnam jaunas mājas nav viegli īstenojama. Jo tuvāk šķiršanās brīdis, jo lielākas šaubas. Kā īsas tikšanās laikā novērtēt svešiniekus? Kā pasargāt mīļoto cilvēku? Būs jāpieņem nozīmīgākais lēmums viņu dzīvē.

Filma par bērnības nozīmi un ģimenes vērtību. Situācijas dramatisms šajā ekrāna stāstā gan aizžņaudz elpu, tomēr melodrāmas skanējums un sentimentālās notis ir tik ļoti pieklusinātas, ka skatītājs nonāk gaišuma un cerību pilnā telpā, kur mazsvarīgajam vairs nav nekādu iespēju aizēnot patiesi svarīgo.

Seanss angļu valodā ar titriem latviešu valodā. Seansa ilgums: 1 stunda 36 minūtes. Vecuma ierobežojums: 12+.

Filmas treileris:  https://www.youtube.com/watch?v=IUCOkLeQpbY

Vakara noslēgumā — pl. 21.00  poļu režisora Jana Komasa (Jan Komasa) 2019. gada veidotais kino stāsts “Corpus Christi” par divdesmitgadīgo Danielu, kurš jauniešu apcietinājuma iestādē piedzīvo garīgu apskaidrību. Pastrādātais noziegums neļauj viņam pieteikties garīgajam semināram un pēc nosacītās atbrīvošanas viņu nosūta strādāt nomaļā kokapstrādes darbnīcā. Tomēr Daniels nav gatavs atteikties no sava sapņa un, ģērbies mācītāja drēbēs, pārpratuma pēc sāk kalpot mazpilsētas draudzē.

Stāsts ļauj sekot divdesmitgadīgā cietumnieka Daniela ceļam viltus dzīvē, kurš ar dzidri zilām acīm mazpilsētas iedzīvotājiem liek uzticēties mācītājam, kas Dievkalpojuma tekstu meklē telefonā un brīvajā laikā ļaujas šņabim, kokaīnam un tehno mūzikai. Iedvesma filmas scenārijam nākusi no kāda reāla atgadījuma. Lai arī to cenšas noklusēt, šādi atgadījumi Polijā notiekot salīdzinoši bieži.

Apbalvojumi: Nominācija Oskaram par labāko starptautisko filmu. Venēcijas kinofestivāla balvas “Label Europa Cinemas” un “Edipo Re Award”. Stokholmas kinofestivāla balva Bartošam Bilenijam par labāko aktieri. Galvenajā lomā: Bartošs Bilenijs (Bartosz Bielenia).

Seanss poļu valodā ar titriem latviešu valodā. Seansa ilgums: 2 stundas. Vecuma ierobežojums: 16+.

Films teileris: https://www.youtube.com/watch?v=4FSHeQtp7A4

Seansi notiks kultūras namā “Wiktorija”, Graudu iela 36/38, Liepāja. Biļetes uz katru individuālo kino seansu par 5 eiro pieejamas “Biļešu paradīze” tīkla kasēs visā Latvijā, koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/2719

“Liepājas Mākslas forumu” organizē SIA “Lielais Dzintars”. Pasākumu norisi atbalsta: Liepājas pašvaldība, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Kurzemes plānošanas reģions, Latvijas Valsts meži, Valmiermuiža, Kokmuiža, Gardu muti. Partneri: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas Starptautiskais kino festivāls, Voetvolk, Liepājas leļļu teātris, Pigeon-bridge, Cita Abra, PXB, KN Wiktorija, Klubs Kursa un Borrofish.

Visa festivāla programma un informācija par pasākuma apmeklēšanas nosacījumiem pieejama mājas lapās: lmf.lielaisdzintars.lv un www.lielaisdzintars.lv.

INFORMĀCIJA PASĀKUMA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) un pasākuma ieejas biļeti. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju. Pasākuma laikā sejas aizsargmaskas nav jālieto.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32648206sec.