Kungu ielas kvartāls aicina uz garšas piedzīvojumu Kartupeļu ballē

Kungu ielas radošajā kvartālā 26. jūlijā uz goda pjedestāla tiks celts kartupelis, kam par godu sarīkota garšīga Kartupeļu balle. Jau izsens kartupelis tiek dēvēts par latviešu otro maizi, kurš tiek celts galdā gan godos, gan ikdienā. Tuvojoties Annas dienai, kas tiek dēvēta arī par saimnieču dienu, sātīga ēdiena pagatavošana ir neatņemama šo svētku sastāvdaļa, tāpēc arī Kungu ielas kvartāla pavarda saimniece balles apmeklētājiem ierādīs un izstāstīs kā pagatavot latviešu tradicionālos kartupeļu kukulīšus. Kartupeļu ballē būs iespēja iepirkties zaļajā tirdziņā, pārbaudīt savas garšas kārpiņas kartupeļu šķirņu degustācijā, mazie apmeklētāji varēs piedalīties Kartupeļu brālības radošajās darbnīcās un ik viens varēs nofotografēties ''Kartupeļu operas'' foto sienā.

Jau no pulksten 10.00 tiks atvērti Kungu ielas kvartāla vārti, lai sāktos andele zaļajā tirdziņā. Tā būs īstā vieta, kur iegādāties mājražotāju labumus un svaigus dārzeņus, kā arī amatnieku darinājumus pašu rotāšanai, dāvanām un suvenīriem.

Atzīmējot Annas, jeb saimnieču dienu, arī kvartāla apmeklētājiem būs iespēja iejusties saimnieces lomā, jo kartupeļu kukulīšu gatavošanā tiks aicināti iesaistīties arī pasākuma dalībnieki. Pulksten 12.00 kvartāla saimniece pastāstīs par šī latviešu tradicionālā ēdiena pagatavošanu un piedāvās apmeklētājiem gan nomizot kartupeļus, gan tos sarīvēt un iegremdēt katlā virs dzīvā pavarda, kurš jau tradicionāli tiek iedegts Kungu ielas kvartālā notiekošajos pasākumos.

Kamēr pieaugušie apgūst latviešu tradicionālo ēdienu pagatavošanu, mazie pasākuma apmeklētāji tiek aicināti piedalīties Kartupeļu brālības organizētajās radošajās darbnīcās. No pulksten 11.00 līdz 14.00 balles apmeklētājiem būs iespēja radīt savu kartupeļu spiedogu un pašam izgatavot jaunu rotaļlietu – emotupeni. Kartupeļu brālība uz Liepāju būs atvedusi arī dažādas receptes ar kartupeļu ēdieniem, informatīvus materiālus par kartupeļu nozīmi uzturā un dalību kartupeļu brālībā. Kungu ielas kvartālā tiks uzstādīta ''Kartupeļu operas'' fotosiena, kurā katram būs iespēja iemūžināt sevi dažādos kartupeļu tēlos.

Pulksten 13.00 notiks kartupeļu šķirņu ''Vineta'', ''Riviera'', ''Acapella'', ''Excellent'' un ''Madeleine'' sacensība. Apmeklētāji tiks aicināti nogaršot katru kartupeļu šķirni un nobalsot par to, kura garšoja vislabāk. Šķirņu degustācijā noskaidrosim vai Kungu ielas kvartāla apmeklētāji uzskatīs, ka gardākā kartupeļu šķirne ir vairāk nekā desmit gadus Latvijā audzētā ''Vineta'', vai arī vadībā izvirzīsies kāda jauna tepat Liepājas apkārtnē audzētā šķirne.

Pasākuma garšu buķeti papildinās kafejnīcas ''Kaupiņdārzs'' uz vietas pagatavotās kartupeļu pankūkas, atsvaidzinoši dzērieni un alus ''Brālis''.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59494901sec.