Sākas Deju dienas 2015 notikumi Liepājā

2015. gada 27. aprīlī sākas ''Dejas diena 2015'' notikumi Liepājā, dodot iespēju no 27. līdz 30. aprīlim ikvienam interesentam bez maksas piedalīties dažādās norisēs visas dienas garumā: gan sagatavot ķermeni un prātu visai dienai rīta rosmēs, gan apmeklēt laikmetīgās dejas un kontaktimprovizācijas nodarbības Latvijas Kultūras akadēmijas jauno horeogrāfu vadībā, gan performances vakaros kafejnīcā ''Kursas Putni''. Īpašs notikums šovakar, 27. aprīlī, pulksten 18.00 – horeogrāfes Olgas Žitluhinas laikmetīgās dejas pirmizrāde ''Es Jums saku: dziediet!''Liepājas pilsētvidē, sākums Brāļu ielā 5.

Jau no 14. aprīļa ES programmas ''Kultūra'' projekta ''E-motional: Rethinking Dance'' ietvaros Liepājā notika starptautiska laikmetīgās dejas rezidence, kuras laikā horeogrāfe Olga Žitluhina kopā ar horeogrāfu Alberto Magno Santosu (Alberto Magno Santos, Portugāle), multimākslinieci Irinelu Angelu (Irinel Anghel, Rumānija) un dejotāju, horeogrāfu Gunti Spridzānu (Latvija) izveidojuši jaunu dejas izrādi, kuras pirmizrāde būs skatāma šovakar, 27. aprīlī, Liepājas ielās. Rīkotāji aicina pievērst uzmanību izrādes sākuma laikam, kas ir pulksten 18.00, un sākumpunktam – Brāļu iela 5. Izrādes tapšanas procesam un jaunumiem var sekot līdzi facebook.com lapā – Liepaja ReThinking ReConnecting Dance. Izrādi šovasar plānots rādīt arī Portugālē un Rumānijā.

''Dejas diena 2015'' ietvaros Liepājā no 27. līdz 29. aprīlim katru rītu pulksten 10.00 ikviens aicināts uz rīta rosmēm pilsētvidē, tikšanās pulksten 9.45 Rožu laukumā. Sliktu laikapstākļu gadījumā nodarbība notiks Liepājas Universitātes telpās. Pirmdien rīta rosmi vada Olga Žitluhina, otrdien –Agate Cukura, trešdien – Alise Putniņa.

Katru dienu no pirmdienas līdz trešdienai interesenti aicināti arī uz meistarklasēm, kurām pieteikties var rakstot uz [email protected], norādot vārdu, uzvārdu, telefona numuru, laiku un nodarbību, kuru ir vēlēšanās apmeklēt. Pirmdien no pulksten 14.00 notiks nodarbība Liepājas teātrī, un to vadīs Liene Grava, Edgars Ozoliņš un Viktors Ellers. Šajā meistarklasē būs ekskluzīva iespēja apgūt oriģinālhoreogrāfijas no teātra izrādēm ''1984'' un ''Paradīze''. Otrdien studijā ''Horeo'', Klaipēdas ielā 19/21 – 512, laikmetīgās dejas meistarklasi pulksten 18.00 vadīs Alise Putniņa, savukārt pulksten 19.00 kontaktimprovizācijas meistarklasi pasniegs Jānis Putniņš. Trešdien meistarklases notiks Liepājas Universitātes aktu zālē un tās vadīs pulksten 18.00 Agate Cukura un pulksten 19.00 Jānis Putniņš.

Katru vakaru no pulksten 20.30 gaidāmas aktivitātes arī kafejnīcā ''Kursas Putni'', Friča Brīvzemnieka ielā 28. Pirmdien ikviens interesents gaidīts Dejas dienas atklāšanas ballītē, savukārt, otrdien būs iespēja redzēt Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas ceturtā kursa studentu dejas īsfilmas, kas tapušas sadarbībā ar RISEBA. Trešdien kafejnīcā ''Kursas Putni'' notiks gan dejas performances, gan arī ballīte, kur brīvā, radošā un kustīgā gaisotnē varēs svinēt deju.

Savukārt, ceturtdien, 30. aprīlī, pulksten 18.00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks noslēguma koncerts,kurā būs iespēja redzēt vietējo deju kolektīvu sniegumu, kā arī paredzēta kopīga sadejošanās.

Rīkotāji uzsver, ka piedalīties nodarbībās laipni aicināts ikviens interesents. Īpaša sagatavotība nav nepieciešama, tikai interese un kustēties prieks! Visas nodarbības un norises būs bezmaksas un domātas ikvienam, kurš ir gatavs izkustēties un ļauties dejas burvībai!

Atbalsta:Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Liepājas pilsētas dome, Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde, ES programma “Kultūra''.

Sadarbības partneri: Liepājas Universitāte, Liepājas teātris, kafejnīca ''Kursas Putni'' un viesnīca ''Ezera māja''.

Organizē: laikmetīgās dejas horeogrāfu apvienība ''Ārā'' un Latvijas Profesionālas mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41742682sec.