Līgo svētku programma Liepājā un tās apkārtnē

Liepājā un apkārtnē Līgo svētki tiks svinēti koši un krāšņi. Centrālais svētku pasākums Līgo svētki Liepājā, koncertestrādē "Pūt, vējiņi!", 2015. gada 23. jūnija vakarā aicinās lielus un mazus līgotājus uz Līgo svētkiem, lai kopīgi radītu īstu svētku noskaņu.

  • Koncertestrādē "Pūt, vējiņi" plkst. 20:30 Līgo nakti ieskandinās atraktīvais pūtēju orķestris "Palangos orkestras" ar deju grupu no Lietuvas. Plkst. 22.00 Saules pavadīšanu un Jāņuguns iedegšana latviešu tautas tradīcijās kopā ar Ievu Tālbergu, Elgu Jonasi, Gitu Liepiņu, Agitu Ēķi un Grobiņas Jāņubērniem. Plkst. 23:00 - 4:00 Līgo nakts dejas ar grupu "Tālbraucēji" piedāvājot gan pašsacerētas, gan latviešu estrādes klasikas dziesmas, gan arī pasaules poproka un kantrī mūzikas pērles.
  • Liepājas Latviešu biedrības nams gatavojoties vasaras saulgriežiem aicina liepājniekus un pilsētas viesus uz īrisa ziedu izstādi no 18. līdz 20. jūnijam (darbalaiks no plkst. 11:00 līdz plkst.18:00). Turpat līdzās Rožu laukumā no 19. līdz 21. jūnijam (laikā no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00) ikviens interesents aicināts uz "Vasaras Saulgriežu tirdziņu", kurā būs iespējams iegādāties saulgriežu svētku piedāvājumus un preces ar etnogrāfiskajiem motīviem. Arī Liepājas Pētertirgū no 20.līdz 23.jūnijam būs īpašais "Līgo tirdziņš", kur tirgotāji tirgos gan Jāņu zāles, gan košos Jāņu vainagus. Būs svaigi siets siers un kūpinājumi svētku galdam, rokdarbnieku un amatnieku darinājumi.
  • Saulgriežu gaidīšanu neizbraucot no Liepājas, aicinām svinēt arī kafejnīcā "Kursas Putni", kur 17. jūnijā notiks "Spēka dziesmu vakars Līgo skaņās" jeb sadziedāšanās latviešu tautasdziesmās kopā ar Inesi Sērdieni , savukārt 22. jūnijā ar dziesmām, rotaļām un dažādiem rituāliem tiks svētīti un svinēti "Vasaras saulgrieži pilsētā". Uz pasākumu ikviens aicināts ierasties ar pagājušā gada vainagu, ziediem vai ozolzariņiem, savu Jāņa dziesma, un gaismekli - lāpu vai sveci.
  • Svētki tiks ielīgoti arī netradicionālā veidā – īpašā Kultūras tramvajā, kas 18. jūnijā plkst.12.00 no pieturas TN "Kurzeme" apbrauks pilnu apli pa tramvaja līniju ar zāļu sievām ar jāņu zālēm un ticējumiem ieskandinās Jāņu dienu. Savukārt 25. jūnijā Kultūras tramvaja pasažierus ar dziedātprieku un neizsīkstošu enerģiju priecēs folkloras kopa "Saknes".
  • 20. jūnijā plkst. 16.00 aicinām apmeklēt Gulbju dīķa muzikālo pēcpusdienu Jūrmalas parkā, kur priecēs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra folkloras kopa "Saknes" un dziesmu ansamblis "Labākie gadi" ar koncertu "Nāc nākdama, Jāņu diena". Savukārt 21. jūnijā mazos līgotājus tiks gaidīti gaidīs "Bērnu rītā" Jūrmalas parkā kopā ar Liepājas ceļojošo leļļu teātri "Maska", koncertuzvedumā "Rītā būs Jāņu diena!".
  • Savukārt folkloras centra "Namīns" pagalmā Saulgriežu ielīgošana notiks 21. jūnijā pulksten 17:00, kad ir visatbilstošākā enerģētika dažādu rituālu veikšanai, vainagu pīšanai, tautas dziesmu dziedāšanai un rotaļās iešanai. Folkloras kopa "Atštaukas" stāstīs ticējumus, atgādinās par latviešu tautas parašām, kas saistītas ar vasaras saulgriežiem. Pasākums ir bez maksas un līdzi var ņemt groziņu.

Arī Liepājas apkārtnē Saulgriežu sagaidīšana notiks gan ar svētku tradīciju ievērošanu, gan lustīgām zaļumballēm.

  • Tie, kuriem tuvas senču tradīcijas, tīk dabas tuvums un ir vēlme no sirds izdziedāties, aicināti 20. jūnijā Saulgriežus svinēt Papes "Vītolniekos", kur no plkst. 17.00 notiks Zāļu vakars ar zāļu lasīšanu un vainagu vīšanu. Pirmie Jāņabērni tiks cienāti ar skābeņu zupu. Jāņu ielīgošana turpināsies ar Jāņa bērnu aplīgošanu, Jāņa mātes un Jāņa tēva pušķošana, zāļu mešana "laidarā". No plkst. 21.00 notiks saulrieta svētīšana jūrmalā ar saules pavadīšana jūrā, Jāņuguns iedegšana kāpās un lāpu gājienu uz Jāņa sētu. Savukārt no plkst. 23.00 Jāņu nakts svinēšana turpināsies "Vītolnieku" sētā ar Jāņu ugunskura iedegšanu, skaistāko Jāņa dziesmu izdziedāšanu, Jāņu nakts goda mielastu, kā arī rotaļām un dančiem. Pasākums vainagosies plkst. 04.00 ar Jāņu saules gaidīšanu un sveikšanu.
  • Rucavas kultūras namā Līgo svinēšana notiks 23. jūnijā, kur plkst. 20.00 Rucavas kultūras namā būs skatāma Neretieša luga "Tautiski un latviski Jāņu dienu sagaidot". Pēc izrādes kopīga jāņuguns iedegšana un zaļumballe līdz rīta gaiļiem ar Pāvilostas vokāli instrumentālo ansambli "Piemare". Arī Rucavas novada Dunikas pagasta Brūnu birzī, 23.jūnijā notiks līgošana, kur ap saulrieta laiku plkst. 22.45, tiks iedegts kopīgo ugunskurs un notiks lustīgi Līgo danči grupas "Rucavas muzikanti" vadībā.
  • Nīcas parkā 23. jūnijā līgotājus pulcēs "LĪGO, Nīcas novadiņš!", kur plkst. 20.00 priecēs Gulbja dīķa Jazz Band koncerts, savukārt plkst.22.00 sāksies Līgo balle ar grupu "Duets".
  • 23. jūnijā Grobiņas novadā līgotājus gaidīs Medzē, kur plkst. 22.00 Līgo ballē muzicēs "Misters X", savukārt Dubeņos plkst. 23.00 Līgo ballē muzicēs grupa "Hano".
  • Savukārt tie, kas Saulgriežos vēlas apstāties no ikdienas burzmas un atrast līdzsvaru sevī, ir aicināti 21. jūnijā no plkst. 19.00 uz "Vasaras Saulgriežiem Ziemupes jūrmalā" ar Saules pavadīšanas rituāliem, Jāņzāļu pirti, rotaļām un mierpilnai rīta gaismas sagaidīšanai.
  • Vērgales muižas laukumā Līgo zaļumballe 23. jūnijā plkst. 23.00 kopā ar Arvi un Aivaru. Pāvilostas Upesmuižas parka estrādē 23. jūnijā plkst. 20.00 Līgo svētki tiks svinēti ar Pāvilostas amatierteātra izrādi "Sievasmātes senču laiki". Gada īsākā naktī būs iespēja ne tikai izdancoties grupas "Jautrais Trombons" vadība, bet arī noskaidrot Kurzemes stiprāko vīrieti daiļā dzimuma nešanas sacensībās kalnā.
  • Kazdangas pusē līgotājus gaidīs Rudes muižā 21. jūnijā, lai kopā ar folkloras kopu "Zīle" vasaras saulgriežus sagaidītu latvisko tradīciju garā. 23. jūnijā plkst. 22.00 "Līgo nakts balle" ar Aldi Briljonoku Dzirnezeru laukumā. Savukārt 27.jūnijā Kazdangu ieskandinās starptautiskais folkloras festivāls "Baltica 2015".
  • Durbes novadā, pie Vecpils saieta nama, 23.jūnijā plkst. 22.00 ikviens aicināts uz Līgo nakts Zaļumballi ar vokālo grupu ‘’Princips" līdz pat saulrietam.
  • Priekules novadā vasaras saulgriežu svinēšana sāksies 19. jūnijā pie Bunkas kultūras nama, kur plkst. 13.00 notiks "Ielīgošana" ar Rucavas draugu kopu un kapelu "Paurupīte" un plkst. 14.00 "Dziedināšanās caur tautas dziesmām" Ingas Karpičas vadībā. 23. jūnijā Gramzdas mednieku parkā no plkst. 22.00 "Nakts balle" ar grupu "K.K.A.M.B.". Kalētu pagastā sportiskas dienas garumā sportiskas aktivitātes un vietējo labumu tirdziņš, bet vakarā plkst. 20.30 parkā "Priediena" ugunskura iedegšana, Lieģu kultūras nama lauku kapellas koncerts un latviska deju mūzika DJ pavadībā. Priekulē, Valtas birzī, plkst. 20.00 "Līgo koncerts" kopā ar Kultūras nama dziedātājiem, dejotājiem un aktieriem, svētku ugunskura iedegšana un balle ar grupu "Abi Divi". Savukārt Virgas parkā plkst. 22.00 Līgo balle ar grupu no Talsiem "No Boundaries".
  • Aizputes novadā ikviens aicināts uz "Cīravas Saulgriežu svētkiem" svētdien, 21.jūnijā, kur interesanti būs gan lieliem, gan maziem visas dienas garumā. Plašā pasākumu programma sāksies 4.00 no rīta ar sacensībām makšķerēšanas entuziastiem. No plkst. 12.00 ģimenes aicinātas uz sportiskām aktivitātēm, plkst. 14.00 notiks Motoparāde, kurā ar ar vecāku vai jaunāku laiku braucamrīku var piedalīties ikviens interesents. Dzirnavās plkst. 16.00 notiks muzikāla lekcija "Folklora un mūsdienu mūzika - kompozīcija un improvizācija", kā arī līdz pat plkst. 23.00 atvērta kinozālīte. No plkst.17. par koncertprogrammā "Ērģeles un multiinstrumenti", Vakara gaitā latviešu koklētāja Laima Jansone, grupa "Zari", "Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris", teātra izrāde, laikmetīgās dejas norises, 3D video mappinga instalācijas un video šovs. Pusnaktī apmeklētājus priecēs Peldošo ugunsskulptūru šovs un Saulgriežu nakts balle ar grupu "Piemare".
  • Arī Skrundas pusē plaša vasaras saulgriežu programma – 21. jūnijā pie Nīkrāces saieta nama notiks vasaras saulgriežu ielīgošanas svētki "Nāc nākdama Jāņu diena, Tev ir daudz gaidītāju" ar Vaiņodes amatierteātri "Kuratieši" un senioru deju kolektīvu "Virši". Plkst. 22.00 balle kopā ar muzikantu Māri no Baldones. 22. jūnijā no plkst. 10.00 pie Skrundas muižas – mājražotāju tirdziņš. Plkst. 11.00 uzstāsies folkloras kopa "Medainis". 23. jūnijā plkst. 19.00 Skrundas estrādē izrāde "Senais latvietis" un plkst. 23.00 zaļumballe kopā ar grupu "Neoplans". Savukārt plkst. 22.00 Raņķos, Sudmalkalnu birzī Līgo svētku zaļumballe kopā ar Snēpeles muzikantiem.

Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja darbalaiks Saulgriežos - sestdien 20. jūnijā no plkst. 10:00 līdz 18:00, 21. - 23. jūnijam no plkst. 10:00 līdz 15:00, savukārt trešdien, 24. jūnijā birojs būs slēgts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43492007sec.