Liepājas pilsēta ar laivošanu, nūjošanu, koncertiem un pasākumiem svin Dzimšanas dienu

Martā mostas ne tikai Liepājas daba, aicinot apskatīt tūrisma apskates objektus, bet arī Liepājas kultūras sporta dzīve iezaigojas spilgtās krāsās, piedāvājot tīkamu izklaidi dažādām gaumēm. Dzimšanas dienas mēnesī liepājniekiem un pilsētas viesiem sarūpēta iespēja apmeklēt koncertus, izstādes, izrādes, sporta pasākumus un pilsētas iepazīšanas ekskursiju.

Liepājai pilsētas tiesības piešķirtas 1625. gada 18. martā un šogad pilsēta svin savu 391. dzimšanas dienu. Tā tiks atzīmēta, godinot liepājniekus, kuri var lepoties ar pamanāmu, nozīmīgu un sabiedrībā novērtētu veikumu Liepājas labā, pasākumā  "Goda un Gada liepājnieks". Uz pilsētas dzimšanas dienas svinībām kopā ar grupu "Tumsa" aicināts ikviens.  Pulksten 20:00 pie koncertzāles "Lielais dzintars" grupa "Tumsa" kopā ar apmeklētājiem izdziedās zelta repertuāru – dziesmas, kas 25 gadu laikā, kopš grupa dibināta, ir kļuvušas par "tautas dziesmām", kuras zina un dzied katrs liepājnieks. Liepājas dzimšanas dienas kulminācijā (ap pulksten 21.20) klātesošie varēs vērot svētku uguņošanu.

Par godu pilsētas dzimšanas dienai Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs (LRTIB) aicina liepājniekus un pilsētas viesus labāk iepazīt Liepāju. Aktīvās atpūtas cienītāji 2016. gada 19. martā pulksten 11:00 aicināti doties Laivu braucienā pa pilsētas laivošanas maršrutu Cietokšņa kanālā. Brauciena noslēgumā dalībnieki tiks cienāti ar zupu no lielā katla. Pieteikšanās LRTIB pa tālr. 634 80808 vai 29402111 līdz 17.marta pulksten.17. Dalības maksā ietilpst laivas, airu un drošības vestes noma, grupas vadītāja klātbūtne. Plānotais ilgums laivošanai – 3,5-4 stundas. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Turaidu Šēferu un laivu nomu Sofijas laivas.

Savukārt tie, kas priekšroku dod Liepājas iepazīšanai caur kultūrvēsturisko vērtību prizmu, 2016. gada 19. martā pulksten 12 aicināti piedalīties LRTIB rīkotajā ekskursijā "Mana Liepāja", kur zinoša gida vadībā tiks izstaigāts un iepazīts Liepājas centrs. Ekskursijas sākums Rožu laukumā pie LRTIB; ekskursijas noslēgumā - silts pārsteigums kādā no pilsētas kafejnīcām.

2016. gada 19. martā arī biedrība "Nūjo ar vēju" aicina svinēt pilsētas dzimšanas dienu nūjošanas pārgājienā "Liepāja starp ezeru un jūru". Pulcēšanās pārgājienam no plkst. 10.30 pie Liepājas Olimpiskā centra (LOC). Pieteikšanās līdz 2016. gada 17.martam (27077950, 26462030, [email protected]) norādot vārdu, uzvārdu, izvēlēto distanci un auguma garumu centimetros, ja gadījumā nepieciešamas nūjas.

Atzīmējot pilsētas dzimšanas dienu, 19. martā Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 20 notiks svētku balle "Daudz laimes, Liepāja!". Apmeklētājus ballē muzikāli izklaidēs Latvijā atpazīstamākais perkusionists Nils Īle un grupa "Afroambient"no Rīgas un muzikālā grupa "Tērvete".

Arī Liepājas pilsētas kori atzīmēs gan Liepājas 391. dzimšanas dienu, gan diriģenta Viļņa Kronberga 75 gadu jubileju, kopā pulcēdamies pavasara koncertā "Liepājas mūzikas stāsti". Koncerts norisināsies Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē 20. martā pulksten 14. Skatītājiem tas būs bez maksas.

Savukārt, teātra cienītāji aicināti doties uz izrādi "Mūsu pilsētiņa", kas 2016. gada 18. martā pulksten 19 un 31.martā pulksten 19 būs skatāma Liepājas teātrī. Liepājnieki tajā atpazīs savu pilsētu, bet pārējie to iepazīs no liepājnieku skatu punkta un putna lidojuma. Izrādes režisore Gaļina Poliščuka. Šī, protams, nav vienīgā Liepājas teātra izrāde martā.

Martā Liepājas muzejā apskatāmas vairākas izstādes, kas veltītas Liepājas dzimšanas dienai. Viena no tām ir Liepājas ostas vēsturei veltītu izstādi "Liepāja – Helifaksa – Ņujorka", kas skatāma līdz 27. martam. Izstāde stāsta par nozīmīgu posmu Liepājas pilsētas un ostas attīstības vēsturē – emigrantu kustību caur Liepājas ostu, kad 19.gs beigās un 20. gs sākumā Liepājā iestājās ekonomiskā uzplaukums laiks. Noteikti iesakām apmeklēt arī fotostudijas FOTAST izstāde "Liepājas iela Latvijas garumā". Izstādē bez maksas būs apskatāma Liepājas iela 150 fotogrāfijās 15 dažādās Latvijas pilsētās – Aizputē, Dagdā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgā, Ludzā, Madonā, Priekulē, Priežmalē, Preiļos, Rēzeknē, Rīgā, Skrundā un Ventspilī.

Liepājas svētkus var svinēt arī, iepazīstot tās etnogrāfiju un vērtības, tāpēc Kurzemes tautastērpu informācijas centrs martā aicina uz ekspresizstādi "Brunči – tautastērpa vizītkarte", kas stāstīs, rādīs un praktiski mācīs par Kurzemes tautastērpu brunčiem un to aušanas prasmēm dažādos laikos. Tāpat pilsētas svētkus atzīmēs arī tautas lietišķās mākslas studija "Zītars", izstādē eksponējot Liepājas pludmalē atrodamo saules akmeni – dzintaru un no tā veidotās rotaslietas: saktas, kniepķenus, kaklarotas, auskarus un citas etnogrāfiskas rotaslietas. Dzintaru rotu izstāde "Saule. Jūra. Dzintars" būs apskatāma līdz 30. aprīlim bibliotēkā "Libris".

Martā īpaši plašs atpūtas piedāvājums ir ģimenēm ar bērniem. 2016. gada 18. martā pulksten 14 visi aicināti pulcēties skvēriņā pie Liepājas Universitātes, kur Liepājas Bērnu un jaunatnes centra vadībā , kur tiks gatavoti putnu būrīši darbnīcā "Katram Liepājas putnam savu māju". Pasākumā notiks dažādas radošās darbnīcas "Jautrie vilciņi", "Pavasara vēstneši",  "Raibie tauriņi", "Zaļo pirkstiņu darbnīca" un citas aktivitātes. 19. martā ģimenes ar bērniem aicinātas uz Liepājas jauno koncertzāli, kur notiks gandrīz mūzikls "Kaķīša dzirnaviņas". Koncertuzvedums paredzēts  1.-6.klasei. Marta Kristiana Kalniņa un Kristīnes Kārkles skanīgās balsis papildinās dūdas un akordeons, čells un mandolīna, ģitāra un sitaminstrumenti, un pat senais harmonijs. Martā arī Leļļu teātris priecēs ar vairākām izrādēm.Noteikti iesakām nelaist garām iespēju apmeklēt jaunatvērto zinātkāres centru bērniem "Zili Brīnumi", kur zinātne taustāmā un uzskatāmā veidā parādīta tā, lai to saprot jau paši mazākie.

Tie, kuri Liepājas dzimšanas dienas mēnesi vēlas aizvadīt sportiskā un raitā solī, aicināti pievienoties kādam no "Skrienam Liepājā!" koptreniņiem, kas norisinās katru otrdienu no pulksten 18.30  Jūrmalas ielas galā visu marta mēnesi. Savukārt rūdītākie sportisti savus spēkus aicināti apliecināt ziemas peldēs kopā ar VeloRoņiem katru svētdienu pulksten 14 Beberliņos (Karostā, pie "BB Wakepark" kafejnīcas).

Lieldienas Liepājā ienāk ar daudzveidīgu pasākumu klāstu. 2016. gada 23. martā pulksten 19 Liepājas Latviešu biedrības namā skanēs NBS bigbenda un Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza katedras studentu koncerts "Brīvais lidojums". 25. martā ikviens aicināts uz koncertzāli "Lielais Dzintars", kur notiks Liepājas Simfoniskā orķestra un Valsts Akadēmiskais kora LATVIJA  koncerts "Forē un Kančeli Lielajā Piektdienā".

26. martā ikviens aicināts uz Lieldienu tirdziņu Rožu laukumā, kur būs iespēja iegādāties pašmāju amatnieku darinātas preces. Piedāvātajā sortimentā atradīsies gan idejas un risinājumi svētku dāvanām, gan preces praktiskiem ikdienas soļiem. Turpat līdzās, Liepājas Latviešu biedrības namā, visas dienas garumā dzīvnieku mīļotāji varēs apskatīt dekoratīvos un pasta baložus, vistas, trušus un citus dekoratīvos mājdzīvniekus Starptautiskajā dekoratīvo dzīvnieku izstādē. Savukārt 27. martā ģimenes ar bērniem tiek aicinātas piedalīties Lieldienu sarīkojumā Jūrmalas parkā. Apmeklētājus priecēs ceļojošā leļļu teātra "Maska" Lieldienu izrāde, danči un dziesmas, spēles un radošās darbnīcas, šūpošanās un olu krāsošana - viss, lai modinātu pavasari!

Plašāka informācija par šiem un citiem pasākumiem Liepājas dzimšanas dienas mēnesī pieejama vienotajā Liepājas pasākumu kalendārā kalendars.liepaja.lv, savukārt par to plašāka informācija, ko darīt un redzēt Liepājā un tās apkārtnē, kur nakšņot, ēst un izklaidēties, kā arī citu noderīgu informāciju par pilsētu, kurā piedzimst vējš, varat apskatīt mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46584105sec.