8 labākās vietas, kur Siguldā meklēt skaistākās ziemas ainavas

Izbaudiet krāšņo ziemu Siguldā, staigājot pa Gaujas senlejas dabas takām un izvēlaties sev tīkamo atpūtas veidu. Piedāvājam apskatīt dažādus dabas un kultūrvēsturiskus objektus apvienojumā ar pastaigu.

Kalnainā apkārtne un vēsturiskie pilskalni priecē acis īpaši ziemā, kad kokus un zemi klāj bieza, sniegota ziemas sega. Tādēļ, lai iemūžinātu šīs ainavas fotogrāfijā, radītu mākslas darbus, vai vienkārši atpūtinātu acis un prātu, piedāvājam apmeklēt vairākus skatu punktus Siguldā un tās apkārtnē.

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā (Ausekļa iela 6, Sigulda) un Tūrisma informācijas centrā pie Gūtmaņalas pieejami vairāki pastaigu un velo maršruti Siguldā un tās apkārtnē, aptverot Gaujas senielejas labākās skatu vietas. www.tourism.sigulda.lv

1. Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda

Bobsleja un kamaniņu trase ir viena no retajām šāda veida būvēm pasaulē. Tajā notiek starptautiskas sacensības. No trases un tās apkārtnes paveras skaista ainava uz Gaujas senleju. Apmeklējot trasi, interesentiem iespējams uzkāpt trases ēkas augšējā stāvā un aplūkot Siguldas panorāmu un Gaujas senleju no augsta skatu punkta. www.bobtrase.lv

2. Ķeizarskats

Ķeizarskats, kas izvietojas mežainā apvidū, ir viens no skaistākajiem skatiem uz Gaujas upes līkumiem. Šeit var aplūkot plašu panorāmu un saskatīt gan Turaidas pili, gan citus nozīmīgus Siguldas apskates objektus. Ķeizarskatā izvietota "sēnīte", kur nogurušajiem tūristiem piesēst un paslēpties no lietus.

3. Livonijas Ordeņa Siguldas pils un tās skatu platforma

Siguldas pils ir vieta, kurā ne vien iespējams izbaudīt viduslaiku vēsturisko auru, bet arī priecēt acis, no tās Ziemeļu torņa apskatot ainavu uz Gaujas tiltu un tās senleju. Cits skatu punkts Siguldas pilsdrupās ļauj skaidri saredzēt Turaidas pili. No pils vārtu torņa, savukārt, paverās citu Siguldas pils vēsturisko ēku kompleksa kopaina (tostarp – Jaunā Siguldas pils (Vasaras pils) u.c. ēkas.  Papildus Siguldas pils apskatei apmeklētāji var iegriezties tuvumā esošajās mākslas un amatniecības radošajās darbnīcās (Spieķu darbnīcā, Ādas artelī, Viktora papīra vēstuļu darbnīcā, Baltu rotu darbnīcā, Tekstila darbnīcā un Keramikas darbnīcā). Skaists skats paveras arī no skatu laukuma Siguldas Jaunās pils kreisajā pusē.

4. Svētku laukums, Panorāmas rats

No skatu laukuma, kas izveidots Svētku laukuma nomalē, paveras elpu aizraujošs skats uz Gaujas senleju un upes labajā krastā esošo Krimuldas pili. Tuvu pie svētku laukuma atrodas Panorāmas rats, kas vasaras sezonā priecē tūristus ar elpu aizraujošo braucienu un dabas skatu, bet ziemas sezonā to iespējams iemūžināt neatkārtojamās fotogrāfijās.

5. Vagoniņš (Gaisa trošu ceļš)

Brauciens ar vagoniņu ir ne tikai Latvijā unikāls transporta veids, bet arī visā Baltijā,  ar kuru nokļūt no Siguldas pilsētas uz Krimuldu. Ceļā 42m augstumā virs Gaujas senlejas no visām pusēm paverās elpu aizraujošas ainavas. Varbūt apmeklētājiem pat izdosies ieraudzīt lāci? Ja tomēr nav vēlmes braukt ar vagoniņu, tad noteikti vērts doties līdz tam, jo arī pie vagoniņa paveras skaists skats gan uz Krimuldas muižu, gan Turaidas pili.

6. Krimulda

Viens no vēsturiskajiem reġiona pilskalniem – Krimulda, ir vieta, kurā līdz mūsdienām ir saglabājušies vairāki arhitektūras pieminekļi – Krimuldas muiža, teitoņu ordeņa Krimuldas pils pilsdrupas, Krimuldas ciemata 19. gs. ēkas. Krimulda ir piemērota vieta, no kuras aplūkot skaistos dabas skatus - no Krimuldas skatu punktiem var saredzēt Siguldu, Turaidu un Gaujas senleju.

7. Paradīzes kalns jeb Gleznotājkalns

Viena no Siguldas ainaviskākajām vietām. Paradīzes kalna apkārtni ieskauj vairāki dabas objekti – Kraukļu aiza, Satezeles pilskalns un Pēterala, taču tieši gleznainais skats uz Gaujas senleju un tālumā saskatāmo Turaidas pilskalnu padara šo skatu punktu īpaši neaizmirstamu!

8. Turaidas pils tornis

Kurp doties, lai apskatītu visu trīs pilskalnus - Turaidas, Krimuldas un Siguldas apkārtni? Viennozīmīgi - uz Turaidas pils torni. No Galvenā torņa skatu platformas (apmēram 120 m virs jūras līmeņa) paveras gleznaina ainava uz Gaujas senleju (Siguldu, Krimuldu un pārējo teritoriju), pils pagalmu un Turaidas muzejrezervāta teritoriju. Turaidas pils tornis atrodas Turaidas muzejrezervāta teritorijā, tajā apmeklētāji var nesteidzīgi izzināt tās plašumus un vēsturiskos tūrisma objektus.

Citi objekti, no kuriem paveras skaists skats: Kaķīškalns, Gaujas tilts, Gaujas kājāmgājēju tilts, Gaujas krasti, Ķeizarkrēsls, Satezeles pilskalns, Vikmestes pilskalns, Kārļa kalns, Ziedleju klintis, Viešu pilskalns.

Šeit atrodama Siguldas tūrisma karte, kurā apzīmētas rakstā pieminētās skatu vietas!

Vairāk informācijas par apskates vietām tourism.sigulda.lv apskates objektu sadaļās. Apmeklē Siguldas Tūrisma informācijas centru (TIC) un Siguldas TIC "Gūtmaņala", lai iegūtu vairāk informācijas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.582093sec.