Madara Gulbis un Bārbala Gulbe izstādē «Ieelpo, izelpo!» Siguldā

Māsas un mākslinieces Madara Gulbis un Bārbala Gulbe piedāvā apmeklētājiem jaunu, harmonisku izstādi kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons”. Izstāde “Ieelpo, izelpo” veidota ar mērķi iepazīstināt novada skatītājus un viesus ar abu mākslinieču radošo veikumu. Katra, pārstāvot dažādas vizuālās mākslas nozares, izstādīs savus mākslas darbus, kas papildinās viens otru izstādes telpā, tādejādi veidojot jaunu, kopēju mākslas tēlu. Izstādē “Ieelpo, izelpo!” no 12. augusta līdz 4. septembrim būs skatāmi stikla plastikas un glezniecības mākslas darbi. Sestdien, 14. augustā, kultūras centra apmeklētājiem bija iespēja mākslinieces satikt klātienē.

Izstādes nosaukums “Ieelpo, izelpo!” norāda uz ritmiskumu, lietu kārtību, darbību un liek domāt par kustību, dzīvību, dzīvības prieku, tā sajūtu un vienotību ar pasauli. Ieelpa - izelpa ir kā meditācija, koncentrēšanās, paškoncentrēšanās, apzināšanās. Ieelpa un izelpa ir būtiska meditācijas tehnikās. To darot, ir jāvēro sava elpa, jākontrolē, jāvada tā. Mierīga elpa, mierīga sirds, mierīgs prāts.

Ieelpošana un izelpošana ir cilvēka dabīgs, parasti neapzināts stāvoklis, darbība. Ikdienā mēs tam parasti nepievēršam uzmanību. Pamanām to ritma mainības brīžos – steidzoties, piepūloties elpas ritms mainās. Ikdienā mēs nemanām šo elpritmu. Ikdienā mēs nepamanām, kā dzīvojam, kā dzīve katru dienu plūst. Plūst caur mums.

Ieelpa - izelpa tāpat kā ieeja – izeja ir darbība un sadarbība. Šī kustība ir pasaules pamatā, tā ir kā dzīvesveids. Un nav iespējams no šī cikliskuma izvairīties, nepiedalīties tajā.

Ieelpa - izelpa tāpat kā ieeja – izeja ir darbība un sadarbība – mūsu savstarpējā sadarbība ar vidi, ar dabu, ar līdzcilvēkiem.

Mākslinieces ir dzimušas Rīgā, bet viņu saknes ir meklējamas Krimuldas novadā. Māsas ir slavenā latviešu tēlnieka Aivara Gulbja meitas un 14. augustā izstādes apmeklētāji varēja arī pirmo reizi iepazīties ar grāmatu “Gulbja spārni”. “Gulbja spārni” ir grāmata par tēlnieku Aivaru Gulbi, par to kā talantīgs lauku zēns no Lēdurgas dodas uz Rīgu mācīties, kļūst par mākslinieku ar pasaules redzējumu un ieraksta Latvijas un Rīgas vārdu starptautiskajā kultūrkartē.

Abu māsu izstāde kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma līdz 4. septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42878699sec.