Lieldienu laikā Siguldā notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls

No 16. līdz 18. aprīlim Siguldā jau sesto gadu norisināsies Šūpoļu festivāls, kura laikā Siguldas pilsētas centrā, kā arī vairākās Gaujas Nacionālā parka skatu vietās būs izvietotas turpat 100 šūpoles un vides objekti. Šie svētki mums sniegs kopības sajūtu, baudot latviešu tradīcijas, kā arī atbalstot Ukrainu šajā īpaši smagajā laikā, jo kopā mielosimies ar Ukrainas patvēruma meklētāju vārīto boršču, kā arī ikkatrs varēs iesiet brīvības mezglu Ukrainas atbalsta šūpolēs “Brīvības spārni”.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts sestdien, 16. aprīlī, ar tradicionālo Zaķu olimpisko skrējienu, kura starts tiks dots plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Šajā skrējienā zaķausis iezīmēs ne tikai Siguldas novada oranžās ausis, bet arī mūsu draugu ukraiņu zilos un dzeltenos toņus. Aptuveni kilometru garajā skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz Siguldas Svētku laukumam dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs Siguldas novada olimpieši – brāļi Andris un Juris Šici, Martins un Tomass Dukuri, kā arī Gints Bērziņš un Inārs Kivlenieks.

Šūpoļu festivāla centrālais punkts atradīsies Siguldas Svētku laukumā pie panorāmas rata, kur vienuviet atradīsies 20 uzņēmēju, iedzīvotāju un dažādu iestāžu veidotas šūpoles. Tāpat tur gan 16., gan arī 17. aprīlī plkst. 14.00 norisināsies Ukrainas atbalsta akcija, kurā Ukrainas patvēruma meklētāji, kas savu mājvietu raduši Siguldas novadā, vārīs ukraiņu boršču. Ar zupu pret ziedojumiem tiks cienāti visi Šūpoļu festivāla apmeklētāji, tādējādi kopā vācot līdzekļus Ukrainas armijai un citiem patvēruma meklētāju ģimeņu izdevumiem. Īpaša līdzdarbošanās paredzēta visu festivāla laiku, kad ikvienam būs iespēja kopīgi izveidot īpaši Ukrainai veltītās šūpoles “Brīvības spārni” un iesiet savu brīvības atbalsta mezglu zilā vai dzeltenā krāsā.

Turpat Svētku laukumā sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus” norisināsies Lieldienu tirgus, kurā sestdien, 16. aprīlī, no plkst. 13.00 līdz 17.00 apmeklētāji varēs iegādāties dažādas pārtikas preces, bet svētdien, 17. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 būs iespēja iegādāties amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu radošajās darbnīcās.

Pils ielā, Siguldā, esošajā Maija parkā atradīsies kinētisks objekts “Sajūtu šūpoles Royal Sky”, kas dāvās atšķirīgus iespaidus dienā un vakara tumšajās stundās. Savukārt pie kultūras centra “Siguldas devons” varēs izšūpoties interaktīvās “Sarunu šūpolēs”, kurās šūpojoties ikviens varēs uzsākt sarunu ar svešinieku. Šūpoļu festivāla ceļa karte un vietas, kur atrodas šūpoles un vides objekti, no 16. aprīļa būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kultūras centrā “Siguldas devons”, kā arī Siguldas mobilajā lietotnē.

Lai Šūpoļu festivāla pastaiga Siguldā būtu aizraujošāka un piedzīvojumiem bagāta, ikviens, kuram ir pieejams mobilais tālrunis un lietotne “LoQuiz”, varēs piedalīties un ar ceļabiedriem sacensties jautrā, izzinošā spēlē “IzCilpo Siguldu!”, laimējot balvas. Visu brīvdienu garumā būs arī citas aktivitātes un pārsteigumi, tāpēc siguldieši aicina Lieldienās šūpoties Siguldā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46419311sec.