Nebijis skatījums uz Siguldu – Pakalnes Fanelli mākslas izstāde «Maigās ilūzijas»

Siguldā atklāta pavisam svaiga, krāšņa un pavasarīga Itālijā dzīvojošās mākslinieces Līvas Pakalnes Fanelli izstāde “Maigās ilūzijas”. Tā ir mākslinieces veltījums dzimtajai pilsētai, kurā viņa ar savu romantiski subjektīvo skatījumu ataino tās apkārtnes arhitektoniku, dabas skatus, tūristu iemīļotas vietas un sadzīviskas ainas. Siguldas pilsēta caur Līvas Pakalnes Fanelli prizmu ir tik trausla un pasakaini burvīga, kā sapnis par vietām, kuras laika gaitā mainījušās.

Katra vismazākā detaļa ir pārdomāta un pacietīgi izstrādātā, katrs ķirsis kokā sulīgs izgleznots. Rodas sajūta, ka mākslinieces gleznas ļauj skatītājam piekļūt citai, nedaudz romantiskākai realitātei. Līva šobrīd dzīvo un strādā Sardīnijā, taču domās ir klātesoša un priecāsies par ikvienu izstādes apmeklētāju. Par ekspozīciju “Maigās ilūzijas” viņa stāsta: “Ar šo izstādi vēlējos notraust putekļus no sen aizmirstām vēsturiskām Siguldas vietām, kuras ir saglabājušās uz izplūdušām foto kartītēm vai gadu gaitā pilnībā mainījušas izskatu. Un tad rotaļīgi tās apspēlēt, nezaudējot cieņpilnu attieksmi pret Siguldas pilsētu un tās saknēm. Izstādē būs apskatāmi arī portreti, kuri mijiedarbojas ar pārējām gleznām, tās papildinot un parādot manu beznosacījumu mīlestību pret mākslu.”

Kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons” izstāde būs apskatāma līdz 14. maijam un tajā tiks eksponētas kopumā 18 gleznas Līvai raksturīgajā̄ detalizētajā̄ eļļas gleznošanas tehnikā uz lina. Viena no tām - īpaši Ukrainai veltīta glezna “Atdzimšana” (no ukraiņu valodas - Bідродження), kas tapusi dažu dienu laikā pēc trauksmainajiem notikumiem Ukrainā. Tas ir Līvas cieņas un goda apliecinājums ukraiņu tautai, kā arī veids kā ar sava talanta un mākslas palīdzību sniegt atbalstu tiem, kam tas šobrīd nepieciešama visvairāk. Gan izstādes atklāšanā, gan arī izstādes norises laikā ikviens varēs iegādāties pret ziedojumu gleznas kopiju, kas printēta uz īpaša augstas kvalitātes papīra. Visi ienākumi tiks ziedoti biedrībai “Cerību Spārni” un tiks novirzīti ikdienas pamatvajadzību nodrošināšanai Siguldas novadā izmitinātajiem bēgļiem no Ukrainas.

Līva ir dzimusi Siguldā, bet jau vairākus gadus dzīvo Itālijā – valstī, kur glezniecību apguva, studējot renesanses, flāmu un holandiešu vecmeistaru mākslas tehniku un glezniecības teoriju. Kopš 2003. gada Līvas personālizstādes un viņas gleznas atrodas privātkolekcijās dažādās pasaules valstīs tostarp Francijā, Kanādā, Beļģijā, ASV, Šveicē un citur.  

Izstādei īpaši tapusi instalācija – izgaismoti gubu mākoņi, ko iedvesmojoties no Līvas gleznās tik bieži sastopamajiem mākoņiem, veidojusi jaunā māksliniece, siguldiete Dārta Anspoka. Viņa šobrīd mācās Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. klasē un jau līdz šim pārstāvējusi skolu mākslas konkursā, kurā guvusi Latvijas mēroga atzinību.  

Izstāde tapusi ar Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējumu. Izstādi rīko “Siguldas Devons” sadarbībā ar organizāciju “BON ART”, kas oficiāli Latvijā pārstāv mākslinieci Līvu Pakalni Fanelli un sniedz platformu arī jaunu talantu attīstībai kultūras un radošo industriju nozarēs. Izstādi bez maksas iespējams apmeklēt kultūras centra “Siguldas devons” darba laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70872593sec.