Turaidas muzejrezervātā skanēs koncerts «Ar putniem pļavā»

Koncerts notiks 4. jūnija, un tā sākums plkst. 13.00. Brīvdabas koncertā AR PUTNIEM PĻAVĀ iesaistīsies vokālā grupa Putni, komponiste Madara Pētersone, saksofonists Arvīds Kazlausks, pūšaminstrumentāliste Ieva Nīmane, rakstnieks un putnu fortogrāfs Rvīns Varde. Īpaši šim projektam Rvīns Varde, kas pazīstams arī kā LTV raidījuma “Zaļgalvis” vadītājs,  sarakstījis uz putnu vērojumiem balstītus īsstāstus, kas koncerta ietvaros tiks lasīti.

Stāsti tiks veltīti dažādu putnu, kurus var sastapt pļavā, dzīves aprakstam. Atbilstoši putnu dzīvotnei piemeklēta arī koncerta vide - Turaidas plašā dabas un kultūrasainava. Koncerts iecerēts kā saudzīga iekļaušanās dabas ietvarā, putnu dabas mājvietu ieraudzīšana un apbrīnošana, saplūšana ar apkārtējo vidi, izvairoties no skaļām un disonējošām izpausmēm, un, gluži otrādi – veidojot savdabīgu kopmuzicēšanu ar dabas skaņām, improvizējot, stāstot stāstus, veidojot putnu tēlus un sarunājoties ar vidi mūzikas valodā.

Koncerta muzikālo materiālu veidos Madaras Pētersones jaundarbs elektronikai un sieviešu balsīm, solo skaņdarbi saksofonam, blokflautai, kā arī improvizācijas, kas balstītas uz dažādu putnu dziedājumu transkripcijām, ko ierakstos fiksējis putnu pētnieks Edmunds Račinskis.

Ieeja par Turaidas muzejrezervāta ieejas biļetēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74056196sec.