Siguldā notiks ziemas festivāls

Iecienītākajā dabas un atpūtas vietā Siguldā arī ziemā ir rosība. Sigulda piedāvā elpu aizraujošas kalnu nogāzes tiem, kas meklē adrenalīnu. No 18.02. līdz 06.03.2011 norisināsies populārākais Ziemas festivāls Latvijā, pirmoreiz ar moto: Vairāk sports. Vairāk māksla. Vairāk izklaide. Vairāk atpūta.

Festivāla mērķis ir popularizēt Siguldas sporta bāzes un kalnu slēpošanas trases kā lieliskas atpūtas, sporta un brīvā laika pavadīšanas vietas un Siguldu kā Eiropas kultūras un mākslas iepazīšanas vietu. Šāda apņemšanās mums ir startējot projektā «Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014» kā oficiālajam partnerim un iekļaujot Ziemas festivālu 2014. gada notikumu kalendārā kā vienojošu dialogu starp tautām un kultūrām.

Pārbaudi savu varēšanu trasē!

Ziema ar sniegotajiem kalniem un starptautiskajām sacensībām ir veidojusi Siguldu par starptautisku ziemas sporta centru. Festivāla programmā iekļautas gan starptautiskas, gan valsts nozīmes sacensības. Pasaules kausa izcīņas posms kamaniņu sportā aizsākās pagājušajā gadā Īglsas trasē Austrijā, bet noslēdzošais posms Siguldā no 18. līdz 20. februārim. Tās iecerējis apmeklēt arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge.

Līdztekus profesionālām sporta sacensībām lielus un mazus gaidīs ziemīgi sportisks šurumburums. Siguldas novads ir viens no sportiskākajiem Latvijā, par to liecina gan mūsu novadnieku izcīnītās medaļas Vankūveras ziemas olimpiādē aizvadītā gada februārī, gan Siguldas novada izcīnītā 1. vieta Latvijas II Ziemas olimpiādē. Siguldas novada skolēnu Ziemas olimpiādē savu sportiskumu, kustību prieku un sacensību garu skolēni izpaudīs, piedaloties Siguldas Sporta skolas organizētajās sacensībās vairākās disciplīnās.

Kalnu slēpošanas sacensības «Anda Kordes kauss 2011» suminās kalnu slēpošanas entuziastu un virzītājspēku Andi Kordi 80. ziemā. Šajā sezonā Kaķīškalna amatieru sacensības kalnu slēpošanā atkal notiek zem Carlsberg «karoga». Festivāla programmā iekļautas jau tradicionālās sacensības - Tautas slēpojums Sigulda, Siguldas kauss kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un snovbordā. Šogad notiks arī Siguldas kauss tramplīnlēkšanā. Sacensībās piedalīsies sportisti no Igaunijas un Latvijas.

Padomāts arī par izglītības programmu - šoreiz seminārs snovbordistiem. Un tas viss ar mērķi sarīkot svētkus ziemas sporta entuziastiem un noskaidrot, kurš ātrākais, veiklākais un drosmīgākais.

Smieklīgus, atraktīvus un dīvainus ziemas sporta veidus, stafetes, atrakcijas un konkursus dažādām spējām, gaumēm un vecumiem piedāvās Siguldas sporta skolas un Jauniešu iniciatīvas centra jaunieši.

Tūrisma portāls www.atputasbazes.lv piedāvās tūrisma ralliju Piedzīvojums Vidzemē ar iespēju pabūt gan pazīstamās un populārās atpūtas vietās, gan iepazīt arī mazāk zināmo, bet tikpat skaisto un pārsteidzošo. Piedzīvojumu gan maziem, gan lieliem patiešām netrūks: tradicionālie ziemas prieki, asprātīgi uzdevumi un spēles, prāta asināšana, šķetinot maršruta leģendas. Te ātrumam nav nozīme un pat ne punktu skaitam, bet gan Jūsu atpūtai, Jūsu priekam, Jūsu labajam noskaņojumam. Tūrisma rallijs sāksies Siguldā, laukumā pie Gaujas Nacionālā parka informācijas punkta (iepretī Gūtmaņa alai). Starts jau tradicionāli plkst. 8:00 - 10:00. Maršruts vedīs pa Siguldas, Krimuldas, Sējas, Inčukalna, Līgatnes, Amatas, Cēsu, Pārgaujas, Raunas, Vecpiebalgas un Gulbenes novadiem, noslēdzoties Vecgulbenes muižā.

Svētku karalis ir sniegs. Baltais, tīrais.

Izveido savu sniega skulptūru! Pirmais sniega tēlniecības čempionāts dos iespēju iesaistīties tajā ikvienam. Skolām, bērnudārziem, ģimenēm, darba kolektīviem aicinām izveidot savu sniega skulptūru, nofotografēt to un iesūtīt uz e-pastu: [email protected]. Iesūtītie foto attēli tiks izvietoti mājas lapas www.sigulda.lv fotogalerijās. Fotogrāfijas gaidām līdz 16. februārim. Iesūtīto Sniega skulptūru foto vērtēs žūrija un mājas lapas apmeklētāji.

Ko pa īstam var izdarīt ar sniegu, mums rādīs Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības studenti. Sadarbībā ar profesionāļiem šis projekts tiks veidots kā lielākais sniega mākslas projekts Latvijā. Piesaistot kultūras profesionāļus un organizācijas, māksliniekus no dažādām pasaules valstīm, 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, šim pasākumam Siguldā jākļūst par plašāko ziemas mākslas piedāvājumu Eiropas mērogā. Arī Mākslu skolas «Baltais flīģelis» mākslas nodaļas audzēkņi rādīs savas prasmes sniega mākslā. Pamēģini arī Tu!

Sarauj, sports! Un māksla?

Festivāla dienās neiztikt bez mākslas un muzikāliem pārsteigumiem. Par to padomāts gan Bobsleja un kamaniņu trasē 19. un 20. februārī sacensību starplaikos, gan Svētku laukumā 19. februārī un 5. Martā, pulcinot visus ļauties īstas ziemas ballītes priekiem. Domāts arī par šovprogrammām un patīkamiem pārsteigumiem. Sadarbībā ar KIM? īstenojam laikmetīgās mākslas projektu, sniedzot iespēju Latvijas jaunajiem māksliniekiem realizēt savas radošās idejas un iepazīstināt festivāla apmeklētājus ar laikmetīgās mākslas procesiem. Izstādē piedalās jaunās daudzsološās gleznotājas: Māra Viška, Paula Zariņa, Daiga Krūze, Anda Lāce, fotogrāfs Andrejs Strokins, objekts un mūzika - Reinis Liepa un Dj Krii. Izstādes atklāšanā iecerēts atskaņot speciāli sacerētu mūziku par tēmu «kur es esmu?», būs iespēja noskatīties Latviešu jaunāko kino.

Tas viss, lai Tu varētu piedalīties.

Koncertzālē «Baltais flīģelis» Ziemas festivāla ietvaros būs skatāma LOK ceļojošā izstāde «Olimpiskās pamatvērtības – draudzība, cieņa, izcilība», dodot iespēju izdzīvot kopā ar Latvijas olimpiešiem viņu priekus, veiksmes un neveiksmes Olimpiskajās spēlēs. Izstādē aplūkojami fotomākslinieku Daiņa Caunes, Romāna Kokšarova, Aivara Liepiņa un Ilmāra Znotiņa tvertie kadri, iemūžinot spilgtākos Olimpisko spēļu momentus. Latvijas Olimpiskās komitejas izstāde veidota ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas Olimpiskās Solidaritātes finansiālu atbalstu. Festivāla programma vēl tiks papildināta ar dažādām ekspresizstādēm.

Festivāla ietvaros koncertzālē varēsiet baudīt arī pasaules klasiķu mūziku. 19. februāra programmā Londonas filharmoniskā orķestra soliste Kristīne Blaumane /čells/ kopā ar siguldieti Lieni Circeni /klavieres/, savukārt 3. martā Vestarda Šimkus klavierkoncerts.

Un visam pa vidu Meteņdiena ar jautrām dziesmām un varenu lielīšanos. Kā ierasts, būs iešana pie Meteņa pēc Laimes pogas, lai visu gadu būtu laimīgi, lielīšanās, dziedāšana, rotaļās iešana, kurmju dzīšana, lai šis gads būtu ražīgs, un lai būtu veselība - kadiķa slotiņas pēriens. Neiztrūkstoša Meteņdienas tradīcija ir uz ugunskura vārītā Meteņa putra, ar ko dūšīgie meteņbērni varēs iestiprināties.

Visveselīgākā izklaide. Sigulda aizrauj!

Siguldas novada domei festivāla programmu palīdzēja veidot Latvijas Olimpiskā Komiteja, Latvijas Kamaniņu Sporta Federācija, sporta klubs A2, portāls atputasbazes.lv, SK Lidojošais slēpotājs, Sporta klubs Kore, slēpošanas trase Kaķīškalns, Olimpiskais centrs Sigulda, Reiņa trase, Turaidas muzejrezervāts, Laikmetīgās mākslas centrs KIM? un Latvijas Mākslas akadēmija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Kaļķu vārti
,


Siguldas novada TIC
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60841894sec.