«Baltajā flīģelī» spēlēs klavieru duets no Vācijas

2012.gada 10.martā, plkst.18.00 Siguldas koncertzālē ,,Baltais flīģelis” klausītājiem būs iespēja dzirdēt klavieru dueta spēli - uz koncertu Siguldā no Hamburgas ieradīsies latviešu mūziķi Sana Villeruša un Francis Gaiļus, kuru mītnes zeme ir Vācija.

Dueta Sana Villeruša & Francis Gaiļus koncerta programmā ietverti tādi pasaules mūzikas šedevri kā Dž.Geršvina Rapsodija blūza stilā un A.Pjacollas Tango vēsture, koncertā skanēs arī M.Ravēla un G.Mālera skaņdarbi.

Sana Villeruša dzimusi Rīgā, mūziķu ģimenē. Pirmos soļus mūzikā Sana sper vecāku pavadībā. Pēc Em.Dārziņa mūzikas vidusskolas klavieru klases pabeigšanas viņa turpina studijas Jāz.Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā profesora A.Zandmaņa klavieru klasē, kuru absolvē 1992.gadā. Šai pašā gadā paniste iestājās Hanoveras Mūzikas un Teātra Augstskolā profesora K.Meistera klavieru klasē, kuru absolvē 1999.gadā. No 2000. līdz 2009. gadam S.Villeruša strādā J.Maksimiliana Universitātē Vircburgā par klavieru klases docenti.

Paralēli studijām un pedagoģiskajai darbībai pianistes biogrāfijā būtu jāpiemin tādi vērā ņemami mūzikas forumi kā ar F.Šopēna vārdu saistītie Ķelnes,Varšavas un Darmštates starptautiskie pianistu konkursi, kuros S.Villeruša vienmēr ieguvusi vai nu žūrijas vai publikas simpātijas. To nostiprināt palīdzējušas meistarklases pie prof.H.Černi-Štefaņskas, M.Lukaščika un V.Kraiņeva Vācijā un Polijā. Pianistes mūzikas izpratni dziļi ietekmējušas V.A.Mocarta, F.Šūberta, R.Šūmaņa un J.Brāmsa personības un darbi.

Latvijā S.Villerušu mūzikas pasaule pazīst no daudzajiem ierakstiem Latvijas Radio, esot gan kā solistei, gan kamermūzikas partnerei, kā arī no pēdējos 15 gados sniegtajiem regulārajiem koncertiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Francis Gaiļus dzimis Liepājā. Pirmos soļus mūzikā spēris ģimenē, mātes pavadībā. Pēc Em.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas klavieru klases pabeigšanas iestājies Jāz.Vītola Latvijas Valsts Mūzikas Akadēmijā profesora A.Zandmaņa klavieru klasē, to absolvējot 1991.gadā.

Tai pašā gadā mūziķis sāk darbu Latvijas Nacionālajā Operā par koru repetitoru. F.Gaiļus 1992.gadā sāk studijas Brēmenes Mākslu Augstskolā profesora M.Fišera-Diskau simfonisko orķestru diriģentu klasē, kuru absolvē 1997.gadā. Tālāk seko radošais darbs Vircburgas pilsētas teātrī (Mainfrankentheater Würzburg).

Paralēli studijām un darbam teātrī tiek apmeklētas meistarklases pie profesora Č.Spensera un G.Janovicas Frankfurtē un Vīnē. Lielu rezonansi Vircburgas kultūras dzīvē gūst kamerkoncerti ar Vircburgas orķestra mūziķu piedalīšanos, kurā atskaņoti V.A.Mocarta un A.Maņjāra kvinteti koka pūšamajiem instrumentiem.

Klavieru duets Sana Villeruša & Francis Gaiļus dibināts 2004.gadā. Starptautiskajā E.Grīga konkursā Oslo 2007.gadā, mūziķu sniegums tiek novērtēts ar speciālu atzinību F.Šūberta un J.Brāmsa darbu interpretācijā, savukārt starptautiskajā konkursā Valbergā, Francijā, klavieru duets gūst uzvaru.

Duets uzstājies koncertos, konkursos un festivālos Vācijā, Austrijā un ASV.

Kopā ar Latvijā pazīstamu operas mākslinieku - K.Gailītes, A.Bigačas , K.Norveļa , A.Kanniņa piedalīšanos, klavieru duets 2009.gadā sniedz romantiskās mūzikas koncertprogrammu vairākās Latvijas pilsētās.

Vienā no pēdējām viesošanās reizēm Latvijā patīkams notikums pašiem mūziķiem bija muzicēšana uz divām klavierēm astoņrocīgi koncertzālē ,,Baltais Flīģelis“ Siguldā kopā ar klavieru duetu Agra& Arnolds Dimanti, Latvijā pirmatskaņojot E.Grīga skaņdarbu ,,Rudens“.

Biļetes nopērkamas koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē: Darba dienās 10.00 –18.00, kases tālrunis 67974787 un,,Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās, kā arī www.bilesuparadize.lv

Info: www.sigulda.lv; wwwbaltaisfligelis.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47543788sec.