Paplašina valsts atbalstu privātpersonām pašizolācijai Latvijas viesnīcās

Ņemot vērā augstos Covid-19 infekcijas izplatības rādītājus un nepieciešamību ierobežot infekcijas izplatību mājsaimniecību vidū, Ministru kabinets 2021. gada 12. marta sēdē lēma par nepieciešamību paplašināt atbalsta programmu personām, kurām apstiprināta Covid-19 infekcija un to kontaktpersonām (turpmāk – izmitināšanas atbalsta programma). Izmaiņas programmā paredz iekļaut valsts līdzfinansējumu ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanai, kā arī pagarināt programmas darbības termiņu līdz š.g. 31.maijam.

Atbalsta mērķis ir samazināt inficēšanās risku mājsaimniecībās. Saglabājoties augstam Covid-19 infekcijas izplatības līmenim un inficēšanas riskam tostarp arī mājsaimniecībās, kā arī jauno vīrusa celmu izplatībai, tika pieņemts lēmums paplašināt izmitināšanas atbalsta programmu, padarot to pievilcīgāku un finansiāli pieejamāku iedzīvotājiem.

Lai iespējami efektīvāk izmantotu esošās programmas nosacījumus, papildu paredzēts atbalsts ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem un Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi, trīs reizes dienā 80% apmērā, bet ne vairāk kā 10 eiro par personu par diennakti.

Tāpat noteikts, ka gadījumos, ja augstāk minētās personas ir nepilngadīgas, atbalsts par izmitināšanas pakalpojumu - 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī, persona veic līdzmaksājumu tūristu mītnei 20% apmērā - un ēdināšanas pakalpojumiem - 80% apmērā no ēdināšanas pakalpojumu izmaksām, bet ne vairāk kā 10 eiro diennaktī, persona veic līdzmaksājumu tūristu mītnei 20% apmērā - var tikt nodrošināts arī vienai pavadošajai pilngadīgajai personai.

Lai iespējami samazinātu inficēšanās risku mājsaimniecībās, personai, saņemot pozitīvu Covid-19 testu, ir tiesības uz pašizolācijas atbalstu tūristu mītnē nekavējoties, uzrādot pozitīva testa rezultātu. Ārsta izziņu varēs saņemt un iesniegt viesnīcai ne vēlāk kā 5 dienu laikā. Ja ģimenes ārsts tomēr nesaskatīs pašizolācijas nepieciešamību, personai būs ne vēlāk kā pēc 5 naktīm jāatstāj tūristu mītne. Savukārt, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumiem šajā laikā tiek sniegts valsts atbalsts 80% apmērā no izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro par izmitināšanu un ne vairāk kā 10 eiro par ēdināšanu diennaktī, kur persona veic līdzmaksājumu tūristu mītnei 20% apmērā.

Kā zināms, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (turpmāk - LIAA) kopš 2020. gada nogales nodrošina valsts atbalstu pašizolācijai tūristu mītnēs Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem, Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi un personām, kas ar Ārlietu ministrijas apstiprinātu repatriācijas reisu atgriezušās Latvijā.

Papildu, ar Ministru Kabineta 2021.gada 28.janvāra sēdē pieņemto lēmumu tūristu mītnēs tiek izmitinātas arī Covid-19 pozitīvas personas vai kontaktpersonas, kuras atbrīvotas no ieslodzījuma vietas un kurām nav dzīvesvietas, izolācijas vai mājas karantīnas periodā. 

Valsts nodrošinātais atbalsts sastāda 100% atbalsta, bet ne vairāk kā 35 EUR par personu par vienu nakti izmitināšanas pakalpojumu sniegšanai un ne vairāk kā 10 EUR par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu trīs reizes dienā personām, kuras ieradušās Latvijā ar atgriešanās reisiem un kurām obligāti jāatrodas pašizolācijā valsts noteiktās izmitināšanas vietās, kā arī ieslodzītajam, kurš tiek atbrīvots no ieslodzījuma vietas un kuram apstiprināta Covid-19 infekcija vai kurš noteikts par kontaktpersonu, ja viņam nav dzīvesvietas, bet jāturpina izolācija vai mājas karantīna.

Savukārt valsts atbalsts 80% apmērā, bet ne vairāk kā 35 EUR par personu par vienu nakti izmitināšanas pakalpojumu sniegšanai Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem, Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi. Līdz šim programmas darbības periods bija noteikts līdz 2021.gada 31.martam.

Vairāk par izmaiņām izmitināšanas programmā šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38815093sec.