Novada Garša noslēguma pasākums – prasmes, pieredze un uzvaras

Ar piesātinātām diskusijām, pavāru konkursiem un produktu kvalitātes testēšanu, Hanzas peronā Rīgā aizvadīts ikgadējais “Novada Garša” noslēguma pasākums, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Konference “Vietējie produkti – nākotnes virzītājspēks”
Pasākums “Novada Garša” aizvadītā gada laikā turpināja dažādu atbildīgo institūciju un sabiedrības sēdināšanu pie viena galda, lai dialogā saprastu, kas pietrūkst vietējās pārtikas lielākai pieejamībai kā izglītības iestādēs, tā uz katra iedzīvotāja galda. Par to un par vietējās pārtikas nākotni vispār konferencē “Vietējie produkti – nākotnes virzītājspēks” diskutēja kā pētnieki, norādot, ka sabiedrības viedoklis par labu ne vien veselīgai, bet arī lokali vietējai pārtikai būs maināms lēni, tā saimnieki minot, cik būtiski ir sabiedrību izglītot, kas ir dabiska un kvalitatīva pārtika. .

Konkurss “Latvijas gada pavārs 2021 un Reaton Zelta pavārnīca 2021”
Pasākuma ietvaros jau 18. reizi noteikts par Latvijas kulinārijas tradīciju kļuvušā pavāru konkursu “Latvijas 2021.gada pavārs” un Reatona “Zelta pavārnīcas” ieguvējs. Gada pavāra titulu ieguva restorāna “Laivu centra šefpavārs” Dinārs Zvidriņš, automātiski kļūstot arī par prestižā pavāru konkursa Bocouse d’Or Eiropas atlases kandidātu, kas 24.-25.martā notiks Budapeštā. Balvā uzvarētājs tradicionāli saņem Zelta pavārnīcu un 500EUR naudas balvu. 3.vietu ieguva Kirils Komarovs, savukārt 2.vietas ieguvējs Artūrs Marčenko sagādāja sirsnīgu pārsteigumu visiem pasākuma visiem, bet, jo īpaši savai draudzenei Darjai, uz skatuves publiski izsakot bildinājumu!

Savukārt titulu “Latvijas 2021.gada labākais pavārzellis” ieguva Aleksandra Krūka, balvā saņemot Reaton koka pavārnīcu, kā karjeras sākuma simbolu, un naudas balvu 200EUR apmērā.

Konkurss publiskā sektora ēdinātājiem “Mana novada garša”
Sadarbībā ar Pavāru klubu otro reizi Hanzas peronā notika arī konkurss publiskā sektora ēdinātājiem. Šogad tajā piedalījās pavāri no Plūdoņa vidusskolas Kuldīgā, Rugāju vidusskolas Latgalē, kā arī SIA Baltic restarant komanda no Rīgas kā Vidzemes pārstāvji. Uzvaras laurus šajā konkursā otro gadu pēc kārtas plūca Rugāju vidusskolas pavāres Valentīna Sproģe un Iveta Uršuļska. Atgādinām, ka pirmajā 2020.gada konkursā uzvarēja Latgales komanda no Rekovas vidusskolas. 2.vietu ieguva Kuldīgas Plūdoņa vidusskolas pavāres – Solvita Biite un Inga Ozola, savukārt 3.vietu Vidzemes komanda – Kaspars Klauģis un Aira Jaunzare.

Profesionālo un publiskā sektora ēdinātāju veikumu vērtēja starptautiska profesionāļu žūrija: Rudolfs Viisnapuu – Igaunija; Johan Nellisen, Beļģija, Tomas Rimydis, Lietuva, Heinrihs Erhards, Latvijas 2020.Gada pavāra titula ieguvējs, šefpavārs Raimonds Zommers.

Produktu kvalitātes konkurss
Otrajā konkursa gadā mazo ražotāju interese par iespēju gūt profesionālas žūrijas vērtējumu savam produktam bija milzīga – ja pērn tika iesniegti 72 produkti, tad šogad to skaits sasniedza167! Arī šoreiz ar Pavāru kluba gādību, produktus vērtēja starptautiska žūrija, kā arī šefpavāri Andris Rūmītis, Žanis Raivo Beihmanis, Ingmars Ladigs, Aigars Lūkstiņš, Oksana Gapejeva, Jānis Kaļķis un Ina Poļiščenko. Pirmo reizi produktu vērtēšanā piedalījās arī pārtikas tehnologi no LLU - Dace Kļava un Sandra Īriste. Savukārt jaunajā konkursa kategorijā “Medus”, žūrijā bija bitenieks ar pieredzi - Jānis Vainovskis, SIA Meduspils, Latvijas Biškopības biedrība pārstāvis un ilggadējs medus žūrijas vērtēšanas loceklis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14339304sec.