LVRA pieprasa publisku finanšu ministra Jāņa Reira atvainošanos par melīgiem izteikumiem

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) pieprasa finanšu ministra Jāņa Reira publisku atvainošanos par vakar, 28. aprīlī, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pausto apgalvojumu, ka viesnīcas vēlas atrisināt savas problēmas pamatojoties ar it kā palīdzību Ukrainas bēgļiem un apgalvojumu par 100% atbalstu uzņēmējiem COVID-19 pandēmijas laikā.

Sākoties karadarbībai Ukrainā un bēgļu iebraukumam Latvijā, viesnīcas bija pirmās, kas atsaucās izmitināt bēgļus, kā arī sniedza sociālo un psiholoģisko atbalstu uz sava rēķina.

“Ne marta sākumā, ne tagad nav notikusi konsultācija ar LVRA par reālajām bēgļu izmitināšanas un saņemto pakalpojumu izmaksām, ne par iespējām izmitināt, ņemot vērā, ka tuvojas vasaras sezona. Kopš pirmās dienas viesnīcas uzņemas sociālo funkciju, kas būtu jādara valsts un pašvaldību institūcijām, vienlaikus zaudējot iespēju pilnvērtīgi uzņemt savus pastāvīgos klientus. Ņemot vērā ceļošanas un Latvijā noteiktos pakalpojumu ierobežojumus, nozare nevarēja pilnvērtīgi strādāt, tomēr bija starp tām, kas par laika periodu 2021. gada 1. decembris – 2022. gada 28. februāris atbalstu nesaņēma. Ievērojot to, finanšu ministra apgalvojums “mēs nofinansējām 100%” ir melīgs un pazemojošs,” pauž LVRA prezidents Jānis Naglis.

“Viesnīcu pārstāvji ļoti labi izprot situāciju un skaidri apzinās, ka bēgļi ir īpaši sensitīva klientu grupa, tāpēc situācijās, kad plānotais viesu skaits pārsniedz viesnīcā pieejamo gultas vietu skaitu, standarta viesus, kas ir gatavi maksāt augstāku cenu par pakalpojumu, izmitina citās naktsmītnēs. Valdības pārstāvji Covid-19 pandēmijas laikā apgalvoja, ka viesnīcas ir nerentabls bizness un rekomendēja pārorientēt savu darbu, taču šobrīd redzam, ka tieši viesnīcām šobrīd ir milzīga loma bēgļu krīzes risināšanā,” skaidro LVRA valdes loceklis, “Riga Islande Hotel” valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57939506sec.