Kulturāli muzikālajā džeza bārā-restorānā «Trompete» atklāj grafiķu izstādi «Uztveres»

Kulturāli muzikālais džeza bārs-restorāns "Trompete" turpina rast iespēju vizuālās mākslas māksliniekiem plašākai publikai baudīt viņu darbus. 2016. gada 13. jūnijā tiek atklāta jaunākā izstāde, kurā pirmo reizi uzņemsim 5 viesmāksliniekus vienlaikus ar kopējo grafiķu izstādi nosaukta "Uztveres".

Par māksliniekiem -

Alex Ets pamatā strādājot iespiedgrafikas tehnikās, nemitīgi pārkāpj savas profesionālās pieredzes robežas, lai pievērstos dažādiem izteiksmes veidiem, integrējot radošajā procesā dažādus grafikas tehniskos paņēmienus, kas bagātina estampa tapšanas procesu un dod iespēju grafikas darbos ieplūst un cirkulēt "jaunām asinīm". Galvenais akcents darbos tiek likts uz ofortu un dobspiedes tehnikām, kombinējot tās ar monotīpijas paņēmieniem. Izstādei tiek piedāvāti darbi, kas atspoguļo dzejas un attēla mijiedarbību.

Ildze Bogana vairāku darbu sērijā vienojošais motīvs un galvenais idejas nesējs ir viesuļvētras tēls. Viesuļvētra kā cilvēka emociju atspoguļojums: emociju ārējo izpausmju stihiskais raksturs, iekšējo apziņas un zemapziņas spēku savērpšanās, savstarpējā plosīšanās. Viesuļvētra – arī metafora. Dabas parādība, kas mūsu platuma grādos novērojama tik reti, ka tas gandrīz neskaitās, tomēr raisa asociācijas gan ar globālām, gan katram personiski aktuālām tēmām. Darbi tapuši pēdējo divu gadu laikā studiju ietvaros LMA Grafikas nodaļā. No grafikas tehnikām te pārstāvēta litogrāfija un oforts. Litogrāfijas akmens faktūras raksts vīd vētras paceltajos putekļu mākoņos. Oforta smalkais punktējums – spēcīgo vēju sašķaidītās materiālās/garīgās pasaules druskas. Viena vētra, kas pieņemas spēkā. Viena, kas paiet garām. Vienā tu stāvi pa vidu.

Reinis Gailītis izstādei "Uztveres" piedāvā savu jaunāko grafikas darbu sēriju "Laika jautājums", kā: "Tas ir tikai laika jautājums, līdz tas piepildīsies". Darbu sērija veidota vara gravīras un kokgrebuma tehnikās to kombinējot ar digitālo druku un roku rakstītām piezīmēm. Grafikas seko līdzi iztēlotam nākotnes dzīves gājumam, sākot ar piedzimšanu, augšanu, karu un nāvi. Katrs darbs paceļ strīdīgus jautājumus par tehnoloģiju ietekmi uz cilvēka ķermeni, tā attīstību un dzīves gājumu, uzburot uztraucošu un neomulīgu nākotnes vīziju. Senākās grafikas iespiedtehnikas kalpo kā kontrasts mehāniskajam un digitālajam, izceļot to unikālo grafisko valodu un vērtību.

Renāte Kloviņa izstādei piedāvā vairāku darbu sēriju, kas veltīta teksta uztverei. Sausās adatas tehnikas darbos uzsvērta domāšanas procesa, lietu relativitātes un interpretējamības nozīmība, kas parādīta caur dažādām idejiskām un vizuālām dzejas apspēlēm. Slāņos viena virs otras spiestās klišejas reprezentē apziņā esošo iespaidu nogulsnējumus, kas savstarpēji mijas un pārklājas, brīžiem radot pavisam jaunu nozīmi. Arī skatītājs no malas ir aicināts katru darbu pētīt kā savdabīgu dzejas grāmatu, meklēt dažādas interesantas teksta kombinācijas - izlemt kurām ļauties un kuras neatzīt.

Vivianna Maria Stanislavska izstadē apskatāmi pirmajos akadēmijas gados tapušie darbi, akcentējot mākslinieces sākotnējo daiļradi un attīstības ceļu līdz tagad piesātināti krāsainajiem, ilustratīvajiem darbiem. Katrs izstādītais darbs ir pats ar savu vēstījumu. Linogriezums "Sieviete" izpelnījies īpašu atzinību Sabiedrības Integrācijas fonda rikotajā izstādē.  Šogad pabeidza Latvijas Mākslas akadēmiju - bakalaurs grafikā. Šobrīd nodarbojas ar animāciju un ilustrāciju.

Izstāde "Uztveres" tiks atklāta pirmdien, 13. jūnijā, plkst. 18:30 džeza restorānā-bārā "Trompete" Peldu ielā, Vecrīgā, un līdz 3. jūlijam ikdienā būs apskatāmi mākslinieku darbi. Izstādes atklāšanas laikā viesus ar savu kulināro mākslu cienās "Trompetes" šefpavārs Austris Siliņš un konditore Danija Linde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46054888sec.