Latvieši Viļņā rekonstruēs lidostas skrejceļu - Kauņas lidosta uz mēnesi kļūs par centrālo Lietuvas lidostu

Sakarā ar Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcijas darbiem, laika posmā no 14.jūlija līdz 17.augustam visi lidojumi, kam paredzēts izlidot vai ielidot Viļņas lidostā, tiks pārcelti uz citām lidostām – vairums no tiem uz Kauņas lidostu.

Līdz 14.jūlijam Kauņas lidosta tiks sagatavota šīm pārmaiņām – tajā tiek izbūvēti divi pagaidu termināļi, pasažieru infrastruktūra, kā arī papildināts lidmašīnu novietņu skaits stāvvietā. Pieaugums visos rādītājos plānots vismaz 30% apjomā, kas arī nozīmē to, ka pati lidosta tiek paplašināta vismaz par trešdaļu – lai nodrošinātu lielāku lidaparātu plūsmu un arī pasažieriem samazinātu gaidīšanas laiku.

Iecerēts ka pagaidu izlidošanas terminālā būs 16 reģistrācijas galdi, četri pašreģistrācijas kioski, kā arī četras drošības stacijas un seši izlidošanas vārti. Tāpat ieplānotas vietas arī kafejnīcām, veikaliem un pašapkalpošanās automātiem.

Palielināts arī auto novietņu skaits pie lidostas – arī tas darīts par aptuveni trešdaļu, pievienojot 700 jaunas auto novietošanas vietas – līdz 2000 kopumā.

Savukārt runājot par transportu starp Kauņu un Viļņu – divas autobusu kompānijas (“Ollex” un “Toks”) minēto mēnesi ieplānojušas papildu braucienus jau esošajos grafikos, lai nogādātu cilvēkus starp Kauņu un Viļņu. Tomēr kompānijas uzsver – biļetes braucieniem starp šīm pilsētām jāiegādājas laikus, lai tās varētu ieplānot savu autobusu lielumu un iespējamus papildreisus – kompānijas negarantē to, ka vietas pietiks visiem, kas vēlēsies nokļūt pēdējā brīdī starp Kauņu un Viļņu.

Tāpat Kauņā var nokļūt ar citiem starppilsētu autobusiem, nevis “shuttle” busiem, kā arī vilcienu. Tāpat iespējams doties arī ar savu automašīnu un to atstāt maksas stāvvietā lidostā.

Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcijas laikā tiks aizvietots tā segums ar jaunu, daudz spēcīgāku segumu, izveidota skrejceļa izgaismošanas sistēma, kā arī ieviesta jauna notekūdeņu aizvadīšanas sistēma. Jaunie uzlabojumi ļaus lidostai uzņemt lidmašīnas vēl vismaz 20 gadus, teikts lidostas izplatītajā informācijā.

Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukcijas darbus veiks Latvijas būvkopmānija “ACB”.

Lietuvas lidostu tīkls sastāv no trim lidostām – Viļņā, Kauņā un Palangā. 2016.gadā tīkls apkalpoja 4,8 miljonus pasažieru un 52 tūkstošus lidojumu. 2017.gada vasaras sezonā trīs lidostas kopumā piedāvā 84 dažādus maršrutus uz 59 pilsētām 26 dažādās valstīs. Lidostas Lietuvā rada 2,5% IKP lielu ekonomisko pienesumu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60959911sec.