Berlīne saglabās Tēgeles lidostu arī pēc jaunās - Brandenburgas lidostas atklāšanas

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē drīzumā būs trīs lidostas, jo Berlīnes iedzīvotāji svētdien notiekošajā referendumā par to vai būtu nepieciešams saglabāt Tēgeles lidostu arī pēc tam, kad tiks pabeigta jaunā - Brandenburgas lidostas celtniecība, atbildēja apstiprinoši.

Šobrīd Berlīnē ir divas lidostas - Berlīnes Tēgeles lidosta (kas atrodas 11 kilometru attālumā no centra) un Berlīnes Šēnfeldes lidosta (kas atrodas aptuveni 18 kilometru attālumā no centra, pretējā virzienā Tēgeles lidostai). Tomēr šobrīd notiek intensīvi darbi pie jaunās - starptautiskās Berlīnes Brandenburgas lidostas celtniecības. Šī lidosta (Brandenburgas) gan tiek tiek celta jau apmēram desmit gadus, un sākotnēji to bija paredzēts atklāt 2011.gadā, taču lidostas būvniecību aizkavējis izmaksu pieaugums, celtniecībā valdošā korupcija, kā arī tehniski sarežģījumi.

Berlīnes Tēgeles Oto Lilientāla lidosta šobrīd ir galvenā starptautiskā lidosta Berlīnē un tā ir viena no retajām mūsdienu lidostām, kas izvietota pašā pilsētā (Šēnfeldes lidosta un tai līdzās esošā būvējamā Brandenburgas lidosta atrodas pilsētas dienvidaustrumu pierobežā). Pēc pasažieru plūsmas 4. noslogotākā lidosta Vācijā un 23. Eiropā.

Pēc Vācijas apvienošanās Tēgeles lidosta kļuva par aviokompānijas Air Berlin mezgla lidostu un Germanwings bāzes lidostu. 2016. gadā Tēgeles lidosta nodrošināja 60 % no Berlīnes aviopasažieru plūsmas. Lidostas pirmsākumi meklējami 1906. gadā, kad bijušajā artilērijas poligonā tika izveidota Prūsijas gaisa kuģu bataljona bāze Reinikendorfas gaisa osta. Pēc Berlīnes blokādes beigām 1950. gados Tēgeles lidlauks tika reorganizēts par pasažieru lidostu, kuras skrejceļš varēja uzņemt modernos reaktīvos pasažieru lainerus. Pirmā aviokompānija, kas uzsāka regulārus reisus uz Tēgeles lidostu, bija Air France 1960. gada 2. janvārī. Pēc lidostas rekonstrukcijas 1970. gadu sākumā un PanAm un British Airways pārbāzēšanās, Tēgeles lidosta kļuva par Rietumberlīnes galveno lidostu. 1988. gadā lidostu nosauca vācu aviācijas pioniera Oto Lilientāla vārdā.

Par lidostas saglabāšanu nobalsoja aptuveni 56% vēlētāju, savukārt pret bija 42%. Referendumā paustajam sabiedrības viedoklim gan nav juridiska spēka, tomēr tas gana precīzi parāda berlīniešu viedokli - un pilsētas vadībai varētu rasties lieli sarežģījumi, ja tā nolemtu īstenot savu nodomu - lidostu slēgt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34152794sec.