Kādi ir nosacījumi dzīvnieku pārvadāšanai lidmašīnās?

Pārvācoties dzīvot uz citu valsti, nereti vēlamies ņemt savus mīluļus sev līdzi - nevis tiem meklēt jaunas mājas, pat ja tās varētu būt pie kāda no radiem vai draugiem. Tomēr kādi ir dzīvnieku pārvadāšanas nosacījumi populārākajās no Latvijas izlidojošajās lidsabiedrībās? To raudzījāmies noskaidrot aviosabiedrību mājaslapās.

Jāņem vērā, ka visās lidsabiedrībās ir noteikumi par dzīvnieku pārvadāšanas labturības apstākļiem - tātad, dzīvnieks/i jāpārvadā atbilstošos krātiņos, kur tie spēj arī piecelties un apgulties.

Visos gadījumos Izņēmums ir suņi pavadoņi neredzīgajiem vai vājredzīgajiem - šos suņus drīkst pārvadāt kabīnē visos lidojumos bez maksas, tomēr par to lidsabiedrības jāinformē uzreiz pēc rezervācijas veikšanas.

airBaltic

Latvijas nacionālā lidsabiedrība ATĻAUJ mājdzīvnieku (suņu un kaķu) pārvadāšanu - gan lidmašīnas kabīnē, gan kā nododamo bagāžu. Atļauts pārvadāt arī citu sugu dzīvniekus, tomēr tos drīkst pārvadāt tikai nododamajā bagāžā. Jāņem gan vērā, ka dzīvniekus vedot uz kādu valsti, kur tas nav atļauts, dzīvnieks var tikt neielaists valstī.

Pasažiera pienākums ir nokārtot visu nepieciešamo dokumentāciju dzīvnieka pārvadāšanai, ieskaitot importa, eksporta un tranzīta dokumentus, kā arī veterināro sertifikātu un vakcinācijas apliecību. Pasažiera pienākums ir informēt airBaltic par dzīvnieku transportēšanu aviobiļetes iegādes laikā. Noformējot biļetes internetā, par dzīvnieku pārvadāšanu jāinformē, zvanot uz airBaltic zvanu centru.

Lidmašīnas salonā var ņemt līdz pat diviem dzīvniekiem, ja tie ir pārvadāšanai atbilstošā somā. Maksa par dzīvnieku pārvadāšanu lidmašīnas salonā ir 60 EUR vienā virzienā.

Savukārt vedot dzīvniekus kā nododamo bagāžu, jārēķinās ar 100 EUR lielu maksu vienā virzienā. Arī šeit var pārvadāt līdz pat diviem dzīvniekiem.

P.S. Lidojot ar airBaltic uz Lielbritāniju, Īriju, Islandi vai Apvienotajiem Arābu Emirātiem dzīvniekus nedrīkst vest. Izvest dzīvniekus no šīm valstīm drīkst kā reģistrēto bagāžu.

Wizzair

Wizzair NEATĻAUJ dzīvnieku pārvadāšanu nedz kabīnē, nedz kā nododamo bagāžu.

Ryanair

Ryanair NEATĻAUJ dzīvnieku pārvadāšanu nedz kabīnē, nedz kā nododamo bagāžu.

Lufthansa

Lufthansa ATĻAUJ dzīvnieku pārvadāšanu - gan lidmašīnas kabīnē, gan kā nododamo bagāžu. Ja dzīvnieks ir mazs (un arī tas atrodas maza izmēra somā, kam gan jābūt paredzētai speciāli dzīvnieku pārvadāšanai), maksa par dzīvnieka pārvadāšanu ir 50 eiro. Ja vidēja izmēra dzīvnieks - 100 eiro, bet lieliem dzīvniekiem - 200 eiro. Vidēja un liela izmēra dzīvnieki tiek reģistrēti kā nododamā bagāža. Jāņem vērā, ka Lufthansa pārvadā tikai suņus, kaķus, trušus un zaķus.

Smartlynx

Latvijas čarterlidojumu kompānija Smartlynx ATĻAUJ dzīvnieku pārvadāšanu, turklāt to dara bez papildu maksas. Mazāka izmēra dzīvnieki (līdz 10 kilogramiem) var atrasties kabīnē (atbilstošās somās vai krātiņos), bet lielāki ir jāievieto nododamajā bagāžā. Kabīnē aizliegts pārvadāt reptiļus un grauzējus. Dzīvniekiem gan jābūt reģistrētiem un tiem jābūt savām pasēm.

Norwegian

Norwegian ATĻAUJ dzīvnieku pārvadāšanu - gan kabīnē, gan kā nododamo bagāžu. Arī šeit svarīgs ir dzīvnieka lielums un tiem jābūt atbilstoša izmēra krātiņos vai somās. Maksa par dzīvnieka pārvadāšanu - atkarīga no lidojuma, taču 50 - 100 eiro robežās. Arī šeit dzīvniekiem jābūt potētiem, čipotiem un veseliem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61803102sec.