Ryanair piloti gatavi streikot - iespējams, apdraudēti nākotnes reisi

Eiropas lielākās lidsabiedrības Ryanair piloti ir nobalsojuši par labu streika pieteikšanai, sakarā ar šobrīd notiekošām nesaskaņām starp uzņēmumu un tās darbiniekiem par atalgojuma sistēmu un iespējām par to kolektīvi diskutēt, vēstī aviācijas ziņu portāls Aerotime.aero.

Līdz ar nespēju vienoties, vairākas Ryanair pilotus pārstāvošas arodbiedrības ir gatavas uzsākt streikus, ja vien nekavējoties netiks panākti labāki nosacījumi.

"Dublinā notikušais balsojums pārstāv tikai Ryanair darbiniekus, kurus kompānija pieņēmusi darbā tieši, nevis cauri aģentūŗām. Tomēr no 84 klātesošajiem balsotājiem, 79 nobalsoja par streiku, trīs bija pret," pausts IMPACT aģentūras skaidrojumā.

Jāņēm vērā, ka darbinieki, kuri tiek pieņemti darbā pa tiešo parasti ir lidmašīnu kapteiņi, kuru streiks tieši ietekmētu pasažieru plānus. Tomēr pirms streika pieteikšanas, paredzētas pāris tikšanās starp iesaistītajām pusēm.

Ryanair paziņojis, ka šobrīd nav saņēmis nevienu vēstījumu par streika iespējamību un uzskata, ka notikušais balsojums vairāk ir publicitātes akcija. Lidsabiedrība arī pauž, ka aicina ikvienu pilotu piekrist 20% algas pieaugumam, kas pašlaik tiek piedāvāts lielai daļai pilotu. Savukārt piloti, kas izvēlēsies streikot, pazaudēs visas savas sociālāš garantijas un bonusus.

Lidsabiedrība arī neatzīst nekādas arodbiedrību darbības un ar saviem darbiniekiem komunicē tikai caur noteikta veida sistēmu, kurā katru lidostu pārstāv konkrēti pārstāvji.

Atgādināsim, ka šī gada rudenī Ryanair bija spiests atcelt aptuveni 2% no saviem reisiem katru dienu dēļ problēmām ar darbiniekiem un viņu atvaļinājumu grafiku. Pēc šī notikuma daudzi piloti pameta Ryanair, pievienojoties to konkurentiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34935403sec.