Ceļojumu aģentūra «Airtour» iesaka: 7 lietas un vietas, kas jāizbauda Taizemes lielākajā salā Puketā

Taizeme ir viens no pēdējo gadu iecienītākajiem ceļotāju galamērķiem, jo tā pārsteidz ar kontrastiem un eksotisko dabu, bet galvaspilsēta Bangkoka pamatoti tiek dēvēta par vārtiem uz Āzijas Dienvidiem. 

Lielākā daļa ceļotāju noteikti kaut reizi ir noskatījušies slaveno 2000. gadā uzņemto filmu "Pludmale" ("The Beach") , kurā šarmantais un tajā laikā vēl tik jaunais un daudzsološais aktieris Leonardo di Kaprio metas izaicinošā piedzīvojumā un no komforta pilnas dzīves ASV nokļūst Āzijas pulsējošajā sirdī Taizemē. Iespējams, tieši šī filma radīja rezonansi ceļotāju vidū un tie zinātkāri devušies Taizemē atrast savu daļu "paradīzes".

Viens no tūristu iekārojamākajiem galamērķiem ir Puketas sala, jo tajā atrodas labākie Taizemes kūrorti. Puketai raksturīga tīrā jūra, skaistās klintis, koraļļu rifi un neskaitāmais pludmaļu skaits. Puketā tūrisma nozare ir tik labi attīstīta, ka šobrīd šī ir valsts bagātākā province. Salā mājo aptuveni 600 000 iedzīvotāji, no kuriem par vietējiem var dēvēt vien pusi, bet pārējie salā ierodas, jo strādā tūrisma nozarē vai tādēļ, lai baudītu garāku atvaļinājumu. Ceļotājiem, kas iecerējuši doties uz Taizemi, ir unikāla iespēja saņemt "AIR TOUR" atlaidi viesnīcai vai ceļojumam. Vairāk par īpašo piedāvājumu var lasīt šeit.

Sadarbībā ar ceļojumu aģentūru "AIR TOUR" esam sagatavojuši Puketas un tās apkārtnes ceļvedi ar septiņām interesantām vietām un lietām, kas palīdzēs labāk iepazīt šo savdabīgo Taizemes daļu.

1. Laiskojies baltajām smiltīm klātajās pludmalēs un veldzējies dzidri zilajā ūdenī

Puketa īpaši izceļas ar tīro jūru, skaistajām klintīm, koraļļu rifiem un neskaitāmajām pludmalēm. Sniegbaltās smiltis, klusie līči un dzidrā ūdens lagūnas ikvienam ceļotājam ļauj sajusties gluži kā Paradīzes nostūrī. Puketas salas pludmales stipri atšķiras cita no citām, jo katrā no tām ir dažādas atpūtas iespējas. Pirms viesnīcas rezervēšanas vienmēr ieteicams iepazīties ar to piedāvājumiem un jāizvēlas sev tīkamākais. Pludmaļu infrastruktūra attīstās tā, lai maksimāli izpildītu pastāvīgi pieaugošās atpūtnieku prasības. Viena no ceļotāju iemīļotākajām pludmalēm ir platā un garā Patongas piekraste. Tajā atrodas neskaitāmi restorāni, bāri un veikali. Šī pludmale ir kā radīta aktīviem cilvēkiem, kam patīk ūdensprieki, jo ikviens var doties piedzīvojumos ar kanoe, vējdēli, kaitsērfingu, ūdens motocikliem u.c. Savukārt viena no īpašākajām ir Puketas salas Ziemeļrietumos esošā aizsargājamā Nai Yang pludmale, kurā jūras bruņurupuči dēj olas.

2. Izbaudi niršanu un apskati valdzinošo zemūdens pasauli

Puketu jo īpaši iecienījuši niršanas un zemūdens peldēšanas mīļotāji no visas pasaules, jo salai ir raksturīgas ļoti daudzas skaistas niršanas vietas. Andamanas jūra stabili ieņem vietu desmitniekā starp pasaules skaistākajām dziļūdens niršanai paredzētajām vietām. Puketā ir iespēja iziet apmācību sertificētu instruktoru pavadībā un nolikt eksāmenu, lai saņemtu starptautisko PADI jeb atklāto ūdeņu niršanas sistēmas sertifikātu, kas turpmāk ļaus nirt praktiski ikvienā pasaules punktā.

3. Iepazīsti Taizemes vēsturi grandiozajos šovos

Viens no Puketas lielākajiem izklaides centriem ir "Phuket Fanta Sea", kura teritorija aizņem vairāk nekā 56 hektāru platību. Parkā ir zoodārzs ar dažādiem dzīvniekiem, veikali ar Taizemes tradicionālajiem produktiem un rokdarbiem, kā arī lieliski restorāni, kas spēj apkalpot līdz pat 4000 viesu, ļaujot tiem nobaudīt taizemiešu un Eiropas virtuves ēdienus. Pati nozīmīgākā šī parka vērtība ir pusotru stundu garā izrāde par Taizemes vēsturi. Tajā vērojamas kaujas ainas un nacionālo cīņas mākslu elementi. Šovā uzstājas akrobāti, rādot neticamus un pārdrošus trikus. Par izklaidi rūpējas arī klauni, bet ikvienu triku paspilgtina pirotehnikas efekti, optiskās ilūzijas, lāzeru šovi, un citi efekti.

Vēl viena ievērības cienīga ir pasaulslavenā izrāde par Taizemes kultūru ir Siam Niramit, kurā iesaistīti aptuveni 100 mākslinieki. Izrāde ilgst aptuveni 80 minūtes un tā ir slavena ar saviem grandiozajiem specefektiem. Izrādes sižets vēsta par nozīmīgākajiem vēstures notikumiem Siāmā, kā arī par mītiem un kultūras tradīcijām Taizemē. Siam Niramit ir veidota starptautiskā līmenī, un skatītājiem atklāj patieso Taizemes cilvēkus dvēseli. Izrādes laikā caur dejām skatītājiem parādās visdažādākie varoņi, mīti un dievības. Teātrī ir 2000 skatītāju sēdvietas, bet tā teritorijā atrodas arī tūristu ciemats un taizemiešu virtuves restorāns ar  1000 sēdvietām.

4. Iespaidīgā Budas statuja, kas redzama teju no jebkura salas nostūra

Taizemē lielākā daļa – gandrīz 95 %, ir budisti un Taizemes nācijai raksturīgā stiprā ticība garīgajiem spēkiem ir manāma it visur – gan pilsētās, gan lauku reģionos atrodas grezni tempļi un zelta Budas statujas. Nagakera kalna virsotnē, 400 metru augstumā virs jūras līmeņa, atrodas Lielā Budas templis. Statujas platums ir 25,45 metri, bet augstums - 45 metri. No šīs vietas paveras burvīgs skats uz visām Puketas salas pusēm. Budas statuja ir izgatavota no baltā marmora un birmas, kas ļauj tas skaisti spīdēt saulē.

5. Ziloņiem draudzīgi parki

Ziloņu parki jeb sanatorijas, kurā šie majestātiskie dzīvnieki mājo brīvā vidē, ir ļoti strauji kļuvuši populāri, jo to ideoloģija atbilst dabas aizstāvju uzskatiem. Šajā mājvietā uzsvars tiek likts uz ētisku izturēšanos pret dzīvniekiem, kuri izglābti vai atsavināti no skarbiem saimniekiem un apstākļiem, kuros tie tikuši nodarbināti smagos darbos vai saņēmuši cietsirdīgu attieksmi no dresētājiem "mākslas vārdā". Ja esat dabas draugs, šie parki Puketā būs labākās vietas, kur satikt ziloņus, nenodarot viņiem kaitējumu, vien patraucējot tos ar savu klātbūtni. Sanatorija iespējams ne vien apskatīt ziloņus ekskursijā, bet arī pavadīt vairākas dienas parka teritorijā, pieliekot savu roku vides uzlabošanā.

6. Gūsti pozitīvas emocijas dažādajos festivālos

Puketas salā tiek rīkoti daudzi plaši pazīstami sarīkojumi un festivāli. Viens no tādiem ir pozitīvo emociju pilnais veģetārās virtuves festivāls, kas ilgst deviņas dienas (parasti festivāls notiek oktobrī). Savukārt decembra sākumā noris tradicionālā karaliskā regate, kurā komandas cīnās pa Karaļa kausu. Festivālu iecienījuši dalībnieki no visas pasaules un osta ir pilna ar buriniekiem. Festivālu laikā pilsētas ielās organizē gājienus, koncertus un cilvēki līksmo no rīta līdz pat vēlai nakts stundai.

7. Izgaršo daudzveidīgās Taizemes virtuves garšas

Mēdz teikt, ka taizemiešu virtuve ir tik kolorīta, kā kokteilis. Ēdienos redzams Ķīnas atspulgs, Indijas mantojums un kaimiņzemju Birmas un Laosas ietekme. Tam visam klāt nāk Taizemes klimatam raksturīgie produkti, kopā veidojot ļoti eksotisku virtuvi. Tradicionāla taizemiešu virtuve balstās uz piecām pamatgaršām – sāļš, salds, skābs, rūgts un ass

Vissvarīgākais produkts taizemiešu virtuvē, tāpat kā lielā daļā Āzijas, ir rīsi Tiem seko– nūdeles un dārzeņi. Taizemes virtuve ir pazīstama ar daudzveidīgo garšvielu un garšaugu pielietojumu. Gandrīz katrā ēdienā tiek izmantota raudzētu zivju mērce. Taizeme bagāta ir zivīm. Gaļīgas zivis cep ar čili mērci vai grilē banānu lapā. Trauslākas zivis tvaicē ar čili vai laima sulu. Starp iecienītākajām saldūdens zivīm ir tilapia, forele, no jūras zivīm – jūras asaris, skumbrija un daudzas citas rietumniekam pat nezināmas zivis. No vēžveidīgajiem - garneles, austeres, gliemenes un kalmārs. No gaļas veidiem vispopulārākā ir vistas gaļa. Gandrīz katrā reģionā ir sava vistas karija recepte, turklāt, šī gaļa labi garšo kopā ar asajām garšvielām, bet īpaši ar citronzāli un Indijas riekstiem, laimu vai kopā ar saldajiem kartupeļiem. Pēc vistas, otra populārākā ir cūkgaļa.

Ja esi iecerējis ceļot uz Japānu, izmanto "AIR TOUR" pakalpojumus mājaslapā www.biletes.lv, kas tiek organizēti sadarbībā ar aviokompāniju "Aeroflot", un izmanto iespēju saņemt atlaides viesnīcas izmaksām!

Par AIR TOUR

AIR TOUR ir reģistrēta tirdzniecības zīme, kas ir sertificēta Starptautiskajā gaisa transporta asociācijā (IATA). Ceļojumu aģentūra AIR TOUR piedāvā savus pakalpojumus kā individuāliem ceļotājiem, tā arī grupām. AIR TOUR ceļojumu aģentūra saviem klientiem piedāvā sekojošus pakalpojumus: aviobiļešu rezervēšana, viesnīcu rezervēšana, automašīnu noma, cilvēku grupu aviopārlidojumu organizēšana, dažādi ceļojumi, vīzu noformēšana saviem klientiem, "karstie piedāvājumi" un avio čarterreisu organizēšana. Atbilstoši klientu vajadzībām, AIR TOUR sniedz arī citus ar tūrismu saistītus pakalpojumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60624003sec.