Pasažieru skaits lidostā «Rīga» februārī sarucis par 95%

2021.gada februārī lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru skaits sarucis līdz zemākajam līmenim kopš lidojumu atsākšanās pērnā gada maijā – apkalpoti vien 5% no pagājušā gada ceļotāju apjoma, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem februārī.

Februārī lidosta “Rīga” apkalpoja vien 24 tūkstošus pasažieru, ceļotāju skaitam samazinoties par 95,1% salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Tostarp turpina samazināties arī tranzīta plūsma – ceļotāju skaits, kas lidostu “Rīga” izmantojuši kā tranzīta centru, lai dotos uz citiem galamērķiem, bija vien 14% no kopējā pasažieru apjoma. Pirms pandēmijas lidosta “Rīga” bija Baltijas reģiona galvenais tranzīta mezgls, šādu pasažieru īpatsvaram veidojot ceturto daļu no visiem lidostas ”Rīga” pasažieriem.

Kopumā 2021.gada pirmajos divos mēnešos lidosta “Rīga” apkalpoja 74,4 tūkstošus pasažieru – par 92,7% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā.

Lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa: “Būtiskais pasažieru skaita kritums ir galvenokārt saistīts ar lidojumu ierobežojumiem, kas līdz šim Latvijā bija stingrāki nekā citviet Eiropā, tostarp kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, mazinot lidostas “Rīga” konkurētspēju. Tāpēc esmu gandarīta, ka valdība ir izšķīrusies par lidojumu atļaušanu uz trešajām valstīm, kas ļaus lidostā atjaunot tranzīta pasažieru plūsmu un saglabāt reģiona galvenā gaisa satiksmes mezgla priekšrocības.”

Lielāko daļu jeb gandrīz 75% no februārī lidostā “Rīga” apkalpotajiem pasažieriem pārvadāja nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, pa 6,7% - Vācijas aviokompānija “Lufthansa” un Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, 3,6% - Somijas lidsabiedrība “Finnair”, bet 1,9% - Ungārijas zemo cenu pārvadātājs “Wizz Air”.

Gada pirmajos divos mēnešos lidostā “Rīga” pacēlušies un nosēdušies 2825 gaisa kuģi – par 77,4% mazāk nekā pērn šajā laika posmā. Pasažieru lidojumu apjoms ir sarucis par 88,2%, toties pieaudzis kravu un cita veida lidojumu skaits – attiecīgi par 39,5% un 30,8%.

Turpinot samazinoties pasažieru pārvadājumiem, būtiski - par 66,7% - sarucis arī pasažieru lidojumos pārvadāto kravu apjoms. Līdz ar to arī kopējais lidostā “Rīga” pārkrauto kravu apjoms šogad ir samazinājies par 23,8%, tomēr tieši ar kravas gaisa kuģiem pārvadāts uz pusi vairāk kravu nekā pagājušā gada pirmajos divos mēnešos – šādu kravu apjoms palielinājies par 53,6%. Kopumā gada pirmajos divos mēnešos lidostā “Rīga” apkalpots 3,1 tūkstotis tonnu kravu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17351604sec.