Uz pusotru mēnesi slēgs Palangas lidostu

6. septembrī Palangas lidosta tiks slēgta uz pusotra mēneša ilgiem rekonstrukcijas darbiem, kuru laikā veiks skrejceļa un perona atjaunošanu, modernizēs inženiertīklus, apgaismojuma sistēmas, kā arī tiks piedāvāti enerģiju taupoši un videi draudzīgi risinājumi.  

Pēc Lietuvas lidostu Ekspluatācijas un infrastruktūras departamenta vadītāja Daiņusa Čuplisa vārdiem, lidostas infrastruktūrai ir ciklisks raksturs – tās nolietotās daļas ir jārekonstruē ik pēc 10-15 gadiem, lai tiktu nodrošinātas attiecīgās aviācijas drošības un vides aizsardzības prasības. Pēdējo reizi Palangas lidostas rekonstrukcija tika veikta 2007. gadā.

Rekonstrukcijas laikā Palangas lidostā uzstādīs jaunu lidlauka LED signālgaismu sistēmu, veiks visa seguma remontu, uzstādīs platformas apgaismojumu un virszemes notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas sistēmas.

“Rekonstruētas lidjoslas ne tikai nodrošinās drošāku lidmašīnu kustību, bet arī samazinās to degvielas patēriņu. Rekonstrukcijas  darbu laikā tiks uzlabota virszemes notekūdeņu savākšana un attīrīšana, bet uzstādītais LED apgaismojums samazinās elektroenerģijas patēriņu visā lidostā”, norāda D. Čuplis.

Pēc viņa teiktā, Palangas lidostas rekonstrukcija tiek veikta atbilstoši Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) prasībām attiecībā uz starptautisko aviāciju un lidostas darbību.

“Palangas lidostas infrastruktūras atjaunošana atbilstoši pēdējiem starptautiskiem standartiem nodrošinās lidostas darbības drošību un ātrāku lidmašīnu apkalpošanu, uzlabos ekoloģisko situāciju un palīdzēs pievienotās vērtības radīšanai visā Lietuvas Rietumu reģionā”, tā D. Čuplis.

Darbi pie galvenā un visaktīvākā rekonstrukcijas posma sāksies 6. septembrī. Šajā laikā lidostas darbība būs slēgta uz maksimālo laiku – 45 dienām.

Ir darba pieredze līdzīgos projektos

2020. gada rudenī izsludinātajā konkursā par Palangas lidostas rekonstrukcijas līguma publisko iepirkumu uzvarēja Latvijas uzņēmums “A.C.B.”, kas apņēmās veikt visus darbus par 13,6 miljoniem eiro (bez PVN). Lielākā daļa šī projekta tiek finansēta no valsts budžeta – saskaņā ar valdības lēmumu Palangas lidostas rekonstrukcijas darbiem tika piešķirti 10,25 miljoni eiro. Šīs investīcijas ir apstiprinājusi Eiropas Komisija. Atlikušie 3,35 miljoni eiro tiek finansēti no Ziemeļvalstu investīciju bankas aizdevuma Lietuvas lidostām.

Pēc Armanda Sviķa, Grupas “A.C.B.” izpilddirektora vārdiem, uzņēmumam jau ir līdzīga pieredze, veicot Viļņas lidostas skrējceļa rekonstrukcijas darbus 2017. gadā, tādēļ darbuzņēmējs ir gatavs risināt problēmas Palangas lidostas rekonstrukcijas projektā.

“Mēs īstenosim projekta aktīvāko stadiju pēc iespējas ātrāk, tāpēc darbi tiks veikti nepārtraukti – 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā. Palangas lidostas rekonstrukcijas darbi ir ieplānoti tā, lai neradītu negatīvu ietekmi uz vidi, sabiedrību un nodrošinātu draudzīgu kaimiņu būšanu. Speciāli šim projektam izstrādātā ietekmes uz vidi plānā ir paredzēti nepieciešamie pasākumi trokšņa un putekļu samazināšanai: zemes uzbērumi, regulāra beramo materiālu laistīšana ar ūdeni u.c.” atzīmē A. Sviķis.

Palangas lidostas vietnē internetā ir speciāli šim projektam izveidota mājaslapa, kur var atrast visu nepieciešamo informāciju par projektu, tā norisi, atbildes uz jautājumiem un kontaktus uzziņām: www.palanga-airport.lt/rekonstrukcija    

Par Lietuvas lidostām

Lietuvas lidostu tīklā ietilpst gaisa vārti Viļņā, Kauņā un Palangā. 2020. gadā Lietuvas apkalpoja 1,8 miljonus pasažieru un 30 tūkstošus lidojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64825606sec.