18. novembrī noteikti būtiski gaisa telpas ierobežojumi

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA), pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku pieprasījumu, 2021. gada 18. novembrī Rīgā un tās apkārtnē noteikusi būtiskus gaisa telpas izmantošanas ierobežojumus.

Virs Rīgas un pilsētas centra ir izveidota īslaicīgi ierobežotu lidojumu zona “PARADE” augstumā no zemes virsmas līdz 900 metriem virs jūras līmeņa. Īslaicīgi ierobežotu lidojumu zona “PARADE” pārklāj lielāko Rīgas daļu.

Vienlaikus ar CAA lēmumu ir izveidotas īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonas “BIGGY” un “CORRIDOR” augstumā no zemes virsmas līdz 2300 metriem. Gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi noteikti virs tādām vietām Baldone, Misa, Strēlnieki, Iecava, Mellupi, Dimzukalns, Jaunolaine, Baloži, Krustkalns un Mārupe, tādējādi aptverot vairākus Latvijas novadus, kā arī veidojot ierobežojumu koridoru no Pierīgas līdz Rīgas centram.

Visas īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonas pie labvēlīgiem laika apstākļiem var tikt aktivizētas 18. novembrī laika posmā no plkst. 12.00 līdz 13.30 pēc Latvijas laika.

Vienlaikus CAA ar savu lēmumu ir ierobežojusi citu lidojumu zonu darbību īslaicīgi ierobežotu lidojumu zonu aktivizācijas laikā. Gaisa telpas ierobežojumi gan neietekmēs starptautiskās lidostas “Rīga” darbu, gaisa kuģi uz un no lidostas varēs turpināt lidojumus.

Ierobežojums nosaka aizliegumu gaisa kuģiem izmantot ierobežotās lidojumu zonas, attiecīgi lidojumi šajās vietās ir aizliegti arī ar bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem. CAA atgādina, ka tālvadības pilotiem, pirms lidojuma veikšanas, jāpārliecinās vai konkrētajā vietā nav gaisa telpas izmantošanas ierobežojumi. Par noteikumu neievērošanu tālvadības piloti var tikt saukti pie likumā noteiktās atbildības.

Ar gaisa telpas ierobežojumiem var iepazīties VAS “Latvijas gaisa satiksme” mājas lapā https://ais.lgs.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45101404sec.