Apstiprina lidostas «Rīga» Covid-19 valsts ieguldījuma līdzdalības izbeigšanas stratēģiju

Aizvadītajā nedēļā valdībā apstiprināta lidostas “Rīga” Covid-19 valsts ieguldījuma līdzdalības izbeigšanas stratēģija. Lidosta “Rīga”, salīdzinot ar pandēmijas sākumu 2020. gadā, uzrādījusi izaugsmi, kas ļauj lemt par valsts atbalsta izbeigšanu.

Ministru kabinets ceturtdien, 14. jūlijā, apstiprināja lidostas “Rīga” Covid-19 valsts ieguldījuma līdzdalības izbeigšanas stratēģiju, kā to paredz Eiropas Komisijas (EK) 2020. gada 19. martā pieņemtais paziņojums “Pagaidu regulējums valsts atbalsta pasākumiem, ar ko atbalsta ekonomiku pašreizējā Covid-19 uzliesmojuma situācijā”.

Lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa atzīmē, ka pēdējos divus mēnešus lidosta jau strādājusi ar peļņu un, ja šī gada rudenī netiks ieviesti radikāli ceļošanas ierobežojumi pandēmijas dēļ, prognozējams, ka lidosta šo gadu noslēgs bez zaudējumiem un, iespējams, pat ar nelielu peļņu.

Lidosta “Rīga” 2022. gada janvārī-jūnijā apkalpojusi 2,22 miljonus pasažieru, kas ir tikpat, cik visa 2020. gada laikā, liecina lidostas operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem pirmajā pusgadā.

Šā gada jūnijā lidostā apkalpoti gandrīz 550 tūkstoši pasažieru, kas, salīdzinot ar 2019. gada jūniju, ir samazinājums par 28%. Pasažieru skaita samazinājums zem 30% atzīmes sasniegts pirmo reizi pēc pandēmijas izraisītās krīzes. Vienlaikus, ja datus salīdzina ar 2020. gada pirmo pusgadu, tad pieaugums ir 448%.

Jāatgādina, ka EK 2021. gada 8. martā pieņēma pozitīvu lēmumu par valdības atbalstu starptautiskajai lidostai “Rīga”, palielinot tās pamatkapitālu par 39,74 milj. eiro, t.sk. 35,23 milj. eiro kapitāla iepludināšanu un 4,51 milj. eiro, atļaujot lidostai nemaksāt 20% dividendes no peļņas par 2019. gadu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59101605sec.