IATA: Jāvirzās uz Krievijas gaisa telpas atvēršanu

Rietumiem jāsāk gatavoties Krievijas gaisa telpas atvēršanai, lai mazinātu spiedienu uz lidsabiedrībām, ar šādu paziņojumu klajā nācis bijušais lidsabiedrības “British Airways” boss un tagadējais IATA vadītājs Villijs Volšs.

Krievijas gaisa telpa ir slēgta rietumiem kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī. Tikmēr Tuvo Austrumu un Ķīnas lidsabiedrības var to izmantot. Gaidāms, ka Ķīna atcels nulles Covid-19 politiku un ļaus iedzīvotājiem izmantot gaisa satiksmi, un šādā gadījumā ķīniešiem būtu komerciālas priekšrocības salīdzinājumā ar Eiropas lidsabiedrībām, kurā, jāzaudē laiks un resursi, aplidojot Krievijas gaisa telpu.

Tiesa gan, Volšs paudis, ka Krievijas gaisa telpu nevar atvērt, kamēr turpinās karš Ukrainā, tācu jārēķinās, ka slēgtā Krievijas gaisa telpa ir kļuvusi par svarīgu problēmu, jo debesis virs Eiropas kļūst aizvien pārpildītākas.

Pēdējo nedēļu laikā Eiropas lidsabiedrības ir sākušas lobēt Briseli, lai pārskatītu Krievijas gaisa telpas slēgšanu, un tas, neskatoties uz to, ka Nīderlandes tiesa vēl tikai 2022. gada novembrī atzina Krievijas bruņotā grupējuma vainu “Malaysian Airlines MH17” notriekšanā 2014. gadā.

“Virgin Atlantic” izpilddirektors Šajs Veiss paudis, ka Apvienotās karalistes un Eiropas Savienības līderiem ir jānodrošina vienlīdzīgi konkurences apstākļi starp lidsabiedrībām saistībā ar Krievijas gaisa telpu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11606693sec.