«airBaltic» Rīgā prezentē 40. lidmašīnu un izziņo sadarbību ar Dziesmu un deju svētkiem

2023. gada 17. aprīlī īpašā svētku notikumā lidostā Rīga Latvijas lidsabiedrība airBaltic prezentēja savu četrdesmito Airbus A220-300 lidmašīnu (reģ. nr. YL-ABN), un tas ir jau otrais flotes gaisa kuģis Latvijas karoga toņu krāsojumā. Pasākumu sevišķi paspilgtināja airBaltic uzsāktā sadarbība ar XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, kļūstot par to oficiālo lidsabiedrību. Klātesot uzņēmuma un lidostas darbiniekiem, partneriem, draugiem, kā arī valsts un ārvalstu amatpersonām, sarīkojumā piedalījās ap 500 dalībnieku.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss): “Šī ir īpaša diena airBaltic un valstij, un mēs ļoti lepojamies par iespēju jau vairāk nekā 27 gadus burtiski nest Latvijas vārdu pasaulē. Vēl jo vairāk – darīt to ar vienu no mūsdienīgākajiem gaisa kuģiem, kas ir mūsu lidsabiedrības darbības pamatā. Vienlaikus, apzinoties, cik nozīmīgu lomu latviešu tautai nozīmē Dziesmu un deju svētki, esam pagodināti, ka varam dot arī savu pienesumu to norisei. Mēs gādāsim, lai par svētkiem, kuros kā dziedātāji, dejotāji un mūziķi piedalīsies arī airBaltic darbinieki, uzzinātu pēc iespējas vairāk cilvēku visur, kur vien lido mūsu lidmašīnas.”

Airbus Canada prezidents un izpilddirektors Benuā Šulcs (Benoît Schultz): “Mūsu komanda ir patiesi lepna par iespēju piegādāt airBaltic 40. lidmašīnu. Katrs gaisa kuģis ir unikāls, bet šis ir sevišķi īpašs. Ne vien tāpēc, ka tas ir tik skaistā krāsojumā, bet arī atspoguļo airBaltic pastāvīgo uzticību A220-300. Turklāt šis modelis ir lielā mērā veicinājis lidsabiedrības atbildīgos ilgtspējas centienus.”

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs: “Šis ir stāsts par mūsu nacionālajā vērtībām. Dziesmu svētki ir notikums, kas uztur mūsu cilvēkos patriotismu un turpina bagātināt latviešus kā tautu. Nacionālās aviokompānijas airBaltic 40. lidmašīna ļaus mūsu Dziesmu un deju svētku stāstam, mūsu kultūras lepnumam izskanēt vēl plašāk pasaulē – gan virs mākoņiem, gan zem tiem.”

Kultūras ministrs Nauris Puntulis: “Dziesmu svētki gan pirms 150 gadiem, gan tagad top ciešā sadarbībā un domājot par rezultātu – lielo notikumu reizi piecos gados, kad svarīgs ir ikviens un visi kopā. Dziesmu svētki top, arī pateicoties atbalstītāju plecam, katram sniedzot atbalstu savas darbības jomā. Tāda ir arī nacionālā aviokompānija airBaltic, kuras iespējās ir informēt par svētkiem tālu aiz Latvijas robežām. Un personiski esmu gandarīts, ka tradīcijas 150. gadskārtā jaunā lidmašīna ir tērpta Latvijas karoga krāsās. Mūziķi saka – lai skan! Dejotāji – lai labs deju solis! Savukārt jaunai lidmašīnai šodien jāvēl – lai labs ceļavējš un allaž labs lidojums!”

Šovasar Dziesmu un deju svētki, akcentējot to tradīcijas 150. gadi, notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā. Svētku laikā paredzēti vairāk nekā 60 pasākumi un koncerti daudzviet Rīgā. Vērienīgajam notikumam gatavojas ap 1 700 kolektīvu Latvijā un ārvalstīs, tostarp arī airBaltic darbinieki kā dziedātāji, dejotāji un mūziķi pārstāv teju 50 kolektīvus. Lai uzzinātu vairāk par svētkiem, aicinām apmeklēt https://www.dziesmusvetki.lv

YL-ABN ir pirmā A220-300 lidmašīna, kas airBaltic piegādāta 2023. gadā. Šogad gaidāmi vēl septiņi jaunie gaisa kuģi, bet kopumā lidsabiedrība pasūtījusi 50 šī tipa lidaparātus. Kopš 2020. gada maija airBaltic visus lidojumus veic tikai ar A220-300 lidmašīnām. Šis lēmums vienkāršo flotes uzturēšanu, kā arī sniedz papildu ieguvumus lidmašīnu efektivitātei.

Līdz šim airBaltic ar A220-300 lidmašīnām ir pārvadājusi vairāk nekā 11 260 000 pasažieru. Kopumā lidsabiedrība ar tām veikusi teju 130 000 lidojumu un nolidojusi vairāk nekā 280 000 stundu.

airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29315805sec.