Lion Air aviokatastrofā vainojama "neparasta dabas parādība"

Aprakstot notikušo, kāds pasažieris, kurš atradās uz nesen avarējušā Lion Air aviolainera klāja, minējis, ka notikušajā vainojamas pēkšņas lietusgāzes, kuru dēļ debesis acumirklī izskatījās "gluži kā naktī".

Kā ziņots iepriekš, Indonēzijas aviokompānijai piederošais Boeing 737-800 nosēšanās laikā Bali aptuveni 50 metrus pirms skrejceļa iegāzās ūdenī un pārlūza uz pusēm. Desmitiem pasažieru tika ievainoti, taču, par laimi, nebija bojāgājušo.

"Kad tuvojāmies skrejceļam, viss bija kārtībā," atzīst 49 gadus vecais franču uzņēmējs Žans Grandi, kurš atradās uz klāja aviokatastrofas brīdī. "Taču pēkšņi mūs ieskāva mākonis. No tā aumaļām plūda lietus, tās bija neparasti intensīvas lietusgāzes. Tās ilga vien divas, trīs minūtes."

"Bija tik tumšs, ka likās, ka ir nakts, lai gan tikko pirms tam spīdēja saule," viņš piebildis.

Viņa liecība apstiprina vairāku analītiķu izteikto hipotēzi, ka aviokatastrofu Bali izraisīja neparasti laika apstākļi. Grandi vēl piebildis, ka neilgi pirms sadursmes ar ūdens virsmu lidaparāts sasvēries uz vienu pusi, kā arī pārstājis strādāt viens no tā dzinējiem.

Grandi lidmašīnas salonā sēdējis tieši vietā, kur fizelāža pārlūza uz pusēm. Pirms ieradušies glābēji, viņš kādam puisēnam un vēl dažiem pasažieriem palīdzējis izkļūt no lidaparāta. Tomēr Grandi atzīst, ka aviolainera apkalpes rīcība bijusi ārkārtīgi profesionāla.

"Manuprāt, nav pamata uzskatīt, ka cita lidmašīna šādā situācijā nebūtu avarējusi. Tā bija neparasta dabas parādība – izteikti spēcīgas, pēkšņas lietusgāzes."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46741295sec.