Nosauc 10 labākās pasaules lidostas

Pasažieriem izvērtējot pasaules lidostas vairāk nekā 40 kategorijās, britu uzņēmuma Skytrax nesen veiktajā aptaujā noteiktas labākās no 190 lidostām. Kā izrādās, jau septīto gadu pēc kārtas vairāki miljoni ceļotāju par labāko pasaulē atzinuši Honkongas Starptautisko lidostu.

Skytrax aptaujas rezultāti balstīti uz 8,2 miljonu respondentu viedokļiem, kuri iegūti 10 mēnešu ilgā laika posmā 2007. un 2008. gadā. Pasažieri lidostas vērtējuši, ņemot vērā tādus faktorus kā iepirkšanās un ēdināšanas piedāvājumi, darbinieku laipnība, bagāžas apkalpošana un gaidīšanas laiks rindā pie drošības pārbaudes.

Kopumā visaugstāk novērtētas Āzijas lidostas. Pirmajā trijniekā ierindotas Honkongas (Ķīna), Singapūras (Singapūra) un Seulas (Dienvidkoreja) lidostas, taču labāko desmitniekā iekļuvušas arī Kanzai (Japāna) un Kualalumpuras (Malaizija) lidostas. 

Par labākajām atzītas arī vairākas Eiropas lidostas – Minhene (Vācija), Kopenhāgena (Dānija), Cīrihe (Šveice) un Helsinki (Somija). Desmitajā vietā ierindota Keiptaunas (DĀR) lidosta.

Labāko desmitniekā gan nav iekļuvusi neviena ASV lidosta. Tomēr vairākas, tostarp Sanfrancisko, Denveras, Dalasas un Atlantas lidostas, ceļotāji šogad novērtējuši augstāk nekā pērn, un tās ierindotas starp 11. un 45. pozīciju. Skytrax izpilddirektors Edvars Plaisteds to skaidro ar ASV lidostu novecojušo infrastruktūru.

Tajā pašā laikā, piemēram, pirms septiņiem gadiem atklātajā Seulas Inčeonas lidostā, pasažieri var iegriezties frizieru salonā, savas atvases aizvest uz bērnu rotaļu laukumu, kā arī izmantot biznesa centra pakalpojumus. Tās mājaslapā pat pieejams pārskatāms saraksts, kurā pasažieri var iepazīties ar viņiem ieteiktajām aktivitātēm, balstoties uz laiku, cik ilgi būs nepieciešams uzturēties lidostā. Piemēram, ja gaidāmais reiss izlido vien pēc astoņām stundām, ceļotājam tiek ieteikts apmeklēt dušu, bet pēcāk iegriezties masāžas salonā.

Pasaules labākās lidostas (Skytrax aptaujas dati):

1. Honkongas Starptautiskā lidosta, Ķīna
2. Singapūras Čangi lidosta, Singapūra
3. Seulas Inčeonas lidosta, Dienvidkoreja
4. Kualalumpuras lidosta, Malaizija
5. Minhenes lidosta, Vācija
6. Kanzai lidosta, Japāna
7. Kopenhāgenas lidosta, Dānija
8. Cīrihes lidosta, Šveice
9. Helsinku lidosta, Somija
10. Keiptaunas lidosta, Dienvidāfrika

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.603652sec.