Datorsistēmas kļūme rada haosu Lielbritānijas gaisa telpā

Tehniskas kļūmes dēļ centrālajā gaisa satiksmes vadības bāzē tikusi paralizēta aviosatiksme teju visā Lielbritānijā. Kamēr simtiem reisu kavējušies vai tikuši atcelti, tehniķiem nācies smagi strādāt, lai radušos problēmu novērstu.

Lielbritānijas Nacionālā Gaisa satiksmes kontroles dienesta (NATS) pārstāvji atzinuši, ka problēma bijusi saistīta ar pārslēgšanos starp nakts un dienas laika operācijām kontroles centrā Svenvikā, Anglijas dienvidos. NATS pārstāve Džuljeta Kenedija norāda, ka iekšējās komunikācijas sistēmā bija radusies kļūme, kuras dēļ tie papildu darbinieki, kuri rūpējas par gaisa satiksmes kontroli dienas režīmā, nespēja uzsākt darbu. Tas savukārt nozīmēja, ka dienests spēja sekot par aptuveni 20 procentiem mazāk lidmašīnu nekā parastā sestdienā.

Ap pulksten 19.30 sestdien, 7. decembrī NATS ziņoja, ka problēma beidzot ir novērsta.

Hītrovas lidostā, kas ir noslogotākā Eiropā, neskaitāmi avioreisi aizkavējās par stundu vai pat ilgāk, taču vairāk nekā 200 ienākošie un izejošie reisi tika atcelti. Jāpiebilst, ka kļūmes sekas Hītrovā bija jūtamas visai izteikti, jo lidosta ik dienu darbojas tuvu simtprocentīgai noslodzei, un pat neliela aizķeršanās aviosatiksmē var radīt pamatīgu haosu.

Radušās sistēmas kļūmes dēļ reisi kavējās arī Stanstedas, Getvikas lidostās un citur Lielbritānijā, kā arī pat Dublinas lidostā Īrijā. Kā liecina Eiropas gaisa navigācijas centra "Eurocontrol" dati, kopumā kavējušies 1 300 avioreisu, kas ir astoņi procenti no vienā dienā veikto avioreisu kopskaita visā Eiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.875736sec.