Virsskaņas pasažieru lidojumi jau drīzumā atkal var kļūt par realitāti

2003. gada oktobrī, kad leģendārais aviolaineris Concorde piedzīvoja pēdējo lidojumu, tika pielikts trekns punkts virsskaņas pasažieru lidojumiem. Tomēr nu šķiet, ka Atlantijas okeāna šķērsošana lidmašīnā vien dažās stundās jau drīzumā atkal varētu kļūt par realitāti.

Bostonas uzņēmums "Spike Aerospace" atklājis plānus izstrādāt jaunu virsskaņas lidaparātu "Spike S-512". Tā būtu neliela lidmašīna ar ietilpību 12–18 pasažieri, kas ceļu no Ņujorkas uz Londonu varētu veikt mazāk nekā četru stundu laikā jeb aptuveni divreiz ātrāk nekā tas iespējams šībrīža komerciālajos aviolaineros. "Spike S-512" varētu sasniegt ātrumu no 1,6–1,8 mahi (aptuveni 1 960 – 2 205 kilometri stundā).

Lai gan, realizējot projektu, kompānijai, domājams, nāksies saskarties ar vairākiem būtiskiem šķēršļiem, turklāt viena lidaparāta plānotās izmaksas varētu pārsniegt 90 miljonus ASV dolāru, tiek liktas lielas cerības, ka pirmais prototips varētu pacelties gaisā jau 2018. gadā.

"Spike Aerospace" gan nav vienīgais uzņēmums, kurš plāno būvēt virsskaņas pasažieru lidaparātus. Nevadas štatā bāzētā kompānija "Aerion Corporation" ziņojusi par visai līdzīgu ieceri izstrādāt virsskaņas lidmašīnu, savukārt "HyperMach Aerospace" gatavojas būvēt "SonicStar" – īpaši ātru lidaparātu, kas spētu sasniegt četru mahu (4 900 kilometri stundā) lielu ātrumu, un attālumu no Londonas uz Sidneju veiktu vien dažu stundu laikā. "SonicStar" pirmos lidojumus varētu veikt ne ātrāk kā pēc 2020. gada.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56574202sec.