Aizmirstiet taksi: 6 labākās sabiedriskā transporta sistēmas pasaulē

Ja jūs plānojat ceļojumu uz citu valsti, neizslēdziet iespēju izmantot sabiedrisko transportu, lai dotos ekskursijās. Ne visas transportu sistēmas ir tik pelēkas, kā tās mālē. Lūk dažas no labākajām pasaulē!

Seula, Dienvidkoreja 
Vilcieni kursē no 5:30 rītā līdz pat pusnaktij, turklāt viena brauciena biļete maksā apmēram vienu dolāru. Šeit ir deviņas metro līnijas un 20 līnijas visā sistēmā, kas kopumā aptver vairāk nekā 1000 km. Visiem biļešu automātiem iespējams izvēlēties angļu valodu, kas cittautiešiem atvieglo pareizo biļešu iegādi. Turklāt stacijās un to apkārtnē norādes un apzīmējumi ir ne tikai korejiešu, bet arī angļu valodā. 

Tokija, Japāna
Tokijā vilcieni kursē no pieciem rītā līdz vieniem naktī visas nedēļas garumā. Sastrēgumstundu laikā, vilcieni atiet ar trīs minūšu intervālu. Viens brauciens šeit ir nedaudz dārgāks, maksā aptuveni pusotru dolāru. Vilcieni Tokijā vienmēr ir spodri un tīri. Lai gan šie vilcieni pārsvarā ir pārpildīti, tomēr šeit nesagaidīsies grūstīšanos un spiešanos viens otram virsū, Tokijā šādu problēmu nav – jums atliek nostāties rindā aiz citiem pasažieriem, izlaist iepriekšējos pasažierus un mierīgi iekāpt vilcienā.

Berlīne, Vācija
Vilcieni Berlīnē brīvdienās kursē visu diennakti, bet darbadienās – no četriem rītā līdz vieniem naktī. Viens brauciens maksā ap trim dolāriem. Pilsētas robežās vilcienu satiksmes tīkls aptver ap 150 km un piestāj 143 stacijās, tādējādi pieturas vienmēr būs tuvumā, lai vai kur jūs atrastos. Turklāt Berlīnes vilcienu sistēma ir atpazīstama pēc tās precizitātes – darba dienās tie pienāk ik pēc piecām līdz desmit minūtēm. 

Parīze, Francija
Parīzes vilcieni sastrēgumstundu laikā kursē ik pēc divām minūtēm un aptver vairāk nekā 200 km pāri 300 stacijām. Viens brauciens maksā divus dolārus. Parīzē metro ir visvairāk izmantotā sabiedriskā transporta sistēma, kurā pieturas ir izvietotas ik pēc 500 metriem, tādējādi iecerēto galamērķi iespējams sasniegt ar vislielāko precizitāti. Ja dodaties tālāk ārpus pilsētas, izmantojiet RER vai Transilien vilcienu līnijas – tās savieno Parīzi ar apkārt esošajām priekšpilsētām. 

Londona, Anglija
Londonas metro aptver vairāk nekā 400 km un piestāj 270 stacijās viscaur Londonai. To dēvē par metro vai “cauruli”, lai arī tikai 45% no līnijām ir zem zemes. Vilcieni kursē tādos pašos laikos kā Tokijā – no pieciem rītā līdz vieniem naktī, bet Viktorijas un Centrālā līnija darbojas visu diennakti. Pievērsiet uzmanību ar kādu karti jūs pārvietojaties, ieteicamas ir Oyster Card vai TravelCard – ar tām iespējams ietaupīt pusi no cenas. Ar karti brauciens maksā nedaudz virs trim dolāriem, bet bez kartes – vairāk nekā septiņus dolārus!

Ņujorka, ASV
Ņujorkas metro aptver vairāk nekā 1000 km un kalpo 460 stacijās, padarot to par lielāko metro sistēmu pasaulē. Viens brauciens maksā nedaudz zem trim dolāriem, vilcieni kursē visu diennakti. Metro sistēma ir dominējošais transporta veids pilsētā, ar to iespējams sasniegt jebkuru Ņujorkas mikrorajonu. Daudzās stacijās ir pat ierīkoti “atpakaļskaitīšanas pulksteņi” – tie norāda, cik tālu atrodas vēlamais vilciens.  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.65931797sec.