Svinīgā ceremonijā tiek kristīts Lietuvas lielākais pasažieru prāmis DFDS «Luna Seaways»

2022. gada 31. augustā Klaipēdā, atbilstoši kuģniecības tradīcijām, notika prāmju operatora DFDS svinīgā prāmja vārda došanas ceremonija. Tās laikā vārds tika dots jaunākajam un lielākajam kombinētajam pasažieru-kravas prāmim Lietuvas ostās, kas kursē starp Klaipēdu Lietuvā un Karlshamnu Zviedrijā. Par jaunā DFDS “Luna Seaways” prāmja krustmāti tika svinīgi iecelta bijusī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite (Dalia Grybauskaitė).

Investē vairāk kā 200 miljonus eiro divos  Klaipēdas prāmjos

Pēc Eiropas vadošā prāmju operatora DFDS vadītāja Torbena Kārlsena (Torben Carlsen) teiktā, ir grūti iedomāties piemērotāku krustmāti jaunajam DFDS “Luna Seaways” prāmim, kas izgatavots no 20 000 tonnu dzelzs un tērauda, kā Lietuvas bijušo prezidenti Daļu Grībauskaiti, kas dēvēta arī par “Dzelzs lēdiju”.

DFDS vadītājs T. Kārlsens ir  gandarīts par to, ka Lietuvas bijusī prezidente piekritusi kļūt par varenā prāmja krustmāti  – 230 metrus garais "Luna Seaways" ir lielākais pasažieru-kravas prāmis, kas piestāj Lietuvas ostās. Tā iespaidīgie izmēri ir līdzvērtīgi divu futbola laukumu garumam, un tas var pārvadāt par 60% vairāk kravas nekā prāmji, kas līdz šim kursējuši maršrutā Klaipēda-Karlshamna. Kopumā prāmju operators DFDS ir ieguldījis vairāk nekā 200 miljonus eiro prāmī “Luna Seaways” un tajā pašā maršrutā kursējošajā māsas prāmī  “Aura Seaways”. Investīcijas, kas veiktas abu prāmju iegādē palīdzēs droši un efektīvi savienot valstis, reģionus un cilvēkus visā Eiropā, izmantojot DFDS infrastruktūru ļaujot ceļot ērtāk starp Eiropas valstīm.

Lielākais un modernākais prāmis

“Luna Seaways” ieradās Klaipēdas ostā šī gada aprīļa beigās un pēc nedēļu ilgušiem sagatavošanās darbiem sāka kursēt starp Klaipēdu un Zviedrijas Karlshamnas ostu. “Luna Seaways” brauciens no kuģu būvētavas Ķīnā līdz Klaipēdai kopumā ilga 47 dienas. Lai saudzētu vidi un taupītu degvielu, kuģa apkalpe mēroja lielāko daļu no 13 000 jūras jūdžu ceļa izmantojot tikai vienu no četriem galvenajiem dzinējiem uz kuģa, tas padarīja prāmja ceļu līdz Klaipēdai ilgāku, taču videi draudzīgāku.

“Luna Seaways” ir jaunākais un lielākais ro-pax tipa prāmis Eiropas vadošā prāmju un loģistikas uzņēmuma DFDS flotē. Tā māsas kuģis, “Aura Seaways” Klaipēdas ostā ieradās trīs mēnešus agrāk un jau gada sākumā sāka veikt pasažieru un kravas pārvadājumus starp Lietuvu un Zviedriju.

Jaunie DFDS prāmju operatora prāmji, kas ir vieni no lielākajiem prāmjiem Baltijas jūrā kopumā, Zviedrijas maršrutā tika pievienoti šī gada janvārī, paplašinot floti un piedāvājot  ceļotājiem arvien lielāku jaudu, ērtākus un kvalitatīvākus braucienus, vairāk pakalpojumu un modernākas iekārtas. Abi jaunie prāmji – “Luna Seaways” un “Aura Seaways” arī atspoguļo DFDS ilgtspējas mērķi līdz 2030. gadam samazināt CO2 emisijas par 45%. Prāmja CO2 emisijas uz vienu pārvietoto puspiekabi, salīdzinot ar pašreizējiem prāmjiem, ir par 20% mazākas, nekā prāmjiem, kas līdz šim kursēja šajā maršrutā.

“Luna Seaways” pasažieru ērtībām ir pieejami trīs restorāni, trīs bāri, veikals, bērnu rotaļu istaba un plašas publiskās zonas. Uz prāmja īpaši padomāts arī par kravas automašīnu vadītājiem– viņu ērtībai uz prāmja ir ierīkota atsevišķa ēdamistaba un atpūtas zona. Salīdzinot ar citiem prāmjiem, šajā prāmī nav sēdvietu salonā, visi pasažieri var uzturēties divvietīgās vai četrvietīgās kajītēs.  Jaunos prāmjus apkalpos divas apkalpes no Lietuvas, kur katra komanda sastāv no  53 apkalpes locekļiem.

Prāmja “Luna Seaways”  tehniskie dati:

Būvniecības gads: 2021.

Kuģa garums: 230 m

Kuģa platums: 32 m

Kravas ietilpība: 4500 lineāro metru

Pasažieru skaits: 600

Kravnesība: 12750 t.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44513798sec.