Kruīzu kuģim pie Izraēlas krastiem trāpa raķetes atlūzas

Vidusjūras austrumu daļā kuģojošo kruīzu laineru maršruti, iespējams, varētu tikt mainīti, jo uz kāda kuģa klāja netālu no Izraēlas krastiem piezemējušās šāviņa šķembas.

Vācijas kompānijai "AIDA Cruises" piederošajam kuģim "AIDAdiva" pametot Izraēlas piektās lielākās pilsētas Ašdodas ostu, uz tā klāja piezemējās atlūzas no raķetes, kura acīmredzot uzsprāga pirms sadursmes ar kuģi. Kā ziņo Vācijas mediji, kuģis, uz kura klāja atradās vairāk nekā 2 000 pasažieru, 7. jūlija pievakarē Ašdodas ostu pameta nekavējoties pēc tam, kad tur atskanēja sirēnas, brīdinot iedzīvotājus par gaidāmajiem islāmistu grupējuma "Hamas" uzbrukumiem. Turklāt no kuģa bijuši redzami un dzirdami sprādzieni pilsētā, tādēļ uz tā klāja esošie vācu tūristi, par pieredzēto stāstot Vācijas ziņu raidījuma "Tagesthemen" žurnālistiem, bijuši pamatīgi šokēti.

"Par laimi, incidentā neviens necieta, un kuģim nav konstatēti bojājumi," atzinis Hansjorgs Kunce, kruīzu kompānijas komunikāciju daļas vadītājs. "Visi 2 700 kuģa pasažieri un apkalpes locekļi ir sveiki un veseli. Tiesa, uz klāja tika atrastas nelielas daļiņas, kas, kā norāda eksperti, varētu būt raķetes atlūzas."

Lai gan kuģis, kurš vēl patlaban atrodas Vidusjūras austrumdaļā, nebija uzbrukuma mērķis, nu tiek pievērsta pastiprināta uzmanība atpūtnieku drošībai šajā reģionā. "Situācija Izraēlā tiek un tiks nepārtraukti novērota un izvērtēta. Ņemot vērā šo analīzi, mēs lemsim, vai būtu jāpieņem kādi mēri attiecībā uz katru no mūsu piedāvātajiem kruīzu ceļojumiem," atzinis Kunce.

Pēc incidenta kuģis "AIDAdiva" turpinājis ceļu uz Grieķijas salu Krētu. Tikmēr kompānijas pārstāvji nākuši klajā ar ziņojumu, kurā tiek pausta nožēla par notikušo. Tajā minēts, ka Vācijas varasiestādes pirms kruīza nebija izsludinājušas brīdinājumu ceļotājiem, kas dodas uz Izraēlu, tomēr pēc incidenta tas ticis izdarīts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47864604sec.