2020. gada augustā vienas dienas brauciens uz Alūksni un Stāmerienu

Es, Raimonds Rozenfelds, šim braucienam iepriekš negatavojos. Apmēram nedēļu pirms brauciena internetā atradu tūrisma kompānijas „Nikos Travel” vienas dienas brauciena piedāvājumu uz Alūksnes un Stāmerienas pilsētām tepat Latvijā 20 EUR vērtībā, kurā bija iekļauts brauciens komfortablā autobusā un gida, grupas vadītāja pakalpojumi, un nolēmu braukt.

Brauciena ekskursiju papildus izmaksas bija ekskursijas pakete bija 14 EUR, bet skolēniem, studentiem, invalīdiem un pensionāriem 12 EUR. Šajās izmaksās bija iekļauta apskates ekskursija pa Alūksni, ekskursija ar vietējo gidu Bānīša stacijā, brauciens ar šaursliežu vilcienu. Tā kā atvaļinājuma tajā laikā nebija, tāpēc ilgākos braucienos tobrīd braukt nevarēju.

Šajā ekskursijā nolēmu braukt, jo nekad iepriekš savā dzīvē nebiju braucis ar bānīti, maza izmēra vilcieniņu pa šaursliežu dzelzceļu. Mani iedvesmoja arī iespēja braukt bānītī, ko velk tvaika lokomotīve, jo to iepriekš savā dzīvē nebiju darījis. Tā kā katru gadu 8. augustā man ir dzimšanas diena, nolēmu uzdāvnāt sev šādu dzimšanas dienas dāvanu. Visi ekskursijas grupas dalībnieki salasījāmies un sasveicinājušies no rīta pirms ekskursijas, jo iepriekš nebijām tikušies.

Šajā vienas dienas ekskursijā ar mūsu tūrisma autobusu izbraucām 08.08.2020. no rīta, ap pulksten. 07:00 no degvielas uzpildes stacijas „Neste”, Rīgā, Satekles ielā.

Pirmā plānotā apstāšanās kafijas pauzei notika pa ceļam Bērzkrogā, kur pieejama kafejnīca, labierīcības, kā arī iespējams ko iegādāties Circle K degvielas uzpildes stacijā. Tālāk ar mūsu tūrisma autobusu devāmies uz Alūksnes pilsētu.

Alūksnes pilsētā notika gides vadīta ekskursija pa pilsētu, kuras ietveros apskatījām Alūksnes pili, Tempļa kalnu, Bībeles muzeju, mācītāja Ernesta Glika stādītos ozolus, muzikālo tiltu, kam uzstādīti mikrafoni mūzikas atskaņošanai. Noteiktos laikos šo tiltu šķērsojot tiek atskaņota dažāda mūzika. Apskatījām arī dažādas atrakcijas, kas pieejamas Alūksnes ezerā un Pilssalas apkārtnē. Tur iespējams braukt ar laivām, kuģīti, nodarboties ar dažādiem ūdens sporta veidiem. Ir arī trošu ceļš nobraucienam no Alūksnes ezera salas uz ezera krastu. Šeit ir lieliska iespēja iemūžināt gan sevi, gan Latviju skaistās fotogrāfijās. Šo vietu tās gleznainības dēļ iecienījuši dažādi kāzu un citu pasākumu organizatori. Pie Alūksnes pils bija iespēja klausīties arī brīvdabas dažādu muzikantu sniegtu koncertu.

Pēc ekskursijām Alūksnes pilsētā pilsētā tika dots brīvais laiks, kā arī apmēram viena stunda tika atvēlēta pusdienu pauzei, ko katrs varēja izmantot pēc saviem ieskatiem.

Pēc pusdienu pauzes tālāk devāmies uz Alūksnes dzelzceļa staciju, lai ar bānīti dotos uz Stāmerienu.

Alūksnes Bānīša stacijā pieejama multimediāla ekspozīcija. Tajā iespējams atklāt, izjust un izzināt šaursliežu dzelzceļa vēstures faktus, saprast redzēt uz izprast atšķirības starp dažādiem dzelzceļu veidiem, sliežu platumiem, dzirdēt unikālus 10 stacijas stāstus, un ieraudzīt, kam dažādos vēstures posmos Bānītis ir bijis draugs, palīgs, darba vieta un iedvesmas avots. Šis unikālais apskates objekts ir nesen izveidots un attīstīts, jauns un ir patīkams pārsteigums tā apmeklētājiem.

Pēc Alūksnes stacijas ekspozīcijas apskates bānīša biļetē noteiktajā laikā devāmies braucienā ar vēsturisko, vienīgo Baltijā šaursliežu bānīti, ko velk tvaika lokomotīve, kurai dots vārds “Ferdinands”.

Ierodoties Stāmerienā mūs sagaidīja mūsu tūristu autobuss, ar kuru tālāk devāmies apskates ekskursijā pa šo pilsētu. Stāmeriena ir grezna, nesteidzīga un mierpilna mazpilsēta. Apskatījām Eleganto Stāmerienas Svētā Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcu, kas uzcelta Stāmerienas ezera krastā, tās torņos mirdz iestrādāti īsti kalnu kristāli. Apskatījām arī tikai pagājušā gada rudenī renovēto un jaunu veidolu ieguvušo Stāmerienas pili, ko ieskauj ainavu parks. Šo vietu arī iecienijuši dažādu kāzu un citu pasākumu rīkotāji. Šī vieta ir apliecinājums tam, ka pasakainas pilis un elpu aizraujošus skatus var redzēt arī tepat Latvijā.

Ekskursijas laikā gida/grupas vadītāja pakalpojumi tika sniegti latviešu un krievu valodās, brauciens notika komfortablā tūrisma klases autobusā. Pēc šīs apskates ekskursijas beigām devāmies atpakaļ ceļā uz Rīgu. Līdz ar to šī vienas dienas apskates ekskursija bija noslēgusies.

Rīgā atgriezāmies tās pašas dienas vakarā ap 22:00 bez starpgadījumiem.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.83932996sec.