Travelnews.lv lielajā hokejā: Ceļš uz Tamperi un pirmā vilšanās

Stāsts par Travelnews.lv aprāvās pie stāsta par gatavošanos ceļam. Tagad esam jau klāt Tamperē, piedzīvots Latvijas hokeja izlases zaudējums pret Čehiju, bet var nedaudz atskatīties uz to, pastāstot, kā tad tas noritējis.

Ar autobusu devāmies no Rīgas uz Tallinu jau agrā rīta gaismiņā. Uz Igaunijas robežas bija pauzīte – robežsargi pārbaudīja dokumentus, jo valstī vēl joprojām pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir ieviesta robežkontrole, lai reģistrētu bēgļus. Pārbaude gan bija īsa – mums noveicās, jo citu braucēju uz Igauniju īsti nebija un neveidojās rindas.

Jau ļoti agri ieradāmies Tallinā. Ļoti sen nebija kuģots uz Helsinkiem ar “Tallink” kuģi, tādēļ nedaudz pārsteidza ap ostas teritoriju notiekošie remontdarbi, kas nedaudz sagādā grūtības gan autobraucējiem, gan arī kājiniekiem. Bet tās patiešām sīkas neērtības.

Kuģis “Star” devās ceļā no Tallinas uz Helsinkiem pat desmit minūtes pirms paredzētā laika, bet bija ļoti patīkami dzirdēt latviešu valodu teju visur – lielākais vairums ceļotāju bija tieši hokeja līdzjutēji, kuri devās uz Tamperi atbalstīt savējos.

Zīmīgi, ka, ierodoties Somijā, kur vēl joprojām spēkā ierobežojumi, neviens neprasīja uzrādīt nedz dokumentus, nedz vakcinācijas apliecinājumus. Starp citu, tas pats arī, ierakstoties viesnīcā un arī hokeja arēnā.

Tampere, kas nav liela pilsēta pat Latvijas mērogiem, pulcējusi tūkstošiem līdzjutējus no dažādām pasaules valstīm. Lielais pārsvars ir tieši somi, kuri ieradušies no citām pilsētām svinēt hokeja svētkus, bet gana daudz līdzjutēju arī no Čehijas, Norvēģijas, Zviedrijas un arī Latvijas. Tiesa gan, latviešu īpatsvars pilsētā palielinās tieši pirms izlases spēlēm un pēc tām, jo dārdzības dēļ daudzi izvēlējušies dzīvot līdz pat simts kilometru attālumā no Tamperes. Bet tiem, kam vēlme apmesties pašā pilsētas centrā, jāŗēķinās ar apmēram 200 eiro lieliem izdevumiem par vienu nakti divvietīgā istabā.

Taču pašā pilsētā valda hokeja atmosfēra. Krodziņi vaļā jau no paša rīta, un tie pildās ar līdzjutējiem. Latviešu gan pamaz – pārsvarā tur tusē skandināvi. Jo ne visi grib un var atļauties maksāt par alu apmēram septiņus eiro. Turklāt, kā norāda paši hokeja līdzjutēji, alus Latvijā ir daudz, daudz gardāks…

Bet par pašu pilsētu jāsaka – organizatori, malači. To, ka Tamperē notiek hokeja čempionāts, var redzēt ik uz stūra – lielais sporta notikums uz plakātiem teju visur.

Pirmā vilšanās Tamperē jau piedzīvota. Protams, tas ir zaudējums Čehijas izlasei. Bet fani nezaudē ticību savai izlasei.

Raksts tapis sadarbībā ar "Travel Art LV".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45921803sec.