Ziemassvētki un gadu mija citur, eksotiskāk: kurp doties un kāpēc

Ikgadējais rasols, pīrāgi ar speķi, pelēkie zirņi, cepetis, “Viens pats mājās”, tumšie, garie vakari - kad viss ir skaisti un mīļi, tik ļoti labi jau zināmi, bet prātu kņudina doma, ka vismaz reizi gribētos citādāk, varbūt eksotiskāk, varbūt ceļojumā, prom siltumā? Reizēm ir vērts nedaudz atkāpties no ierastā, lai to atkal iemīlētu! Tūroperators “Novatours” ieteikumos, kurp un kāpēc doties, ja ierasto svētku burzmu ir kāre pamainīt.

Dubaija, Apvienotie Arābu Emirāti

Laika apstākļi: 25°C - 28°C

Kāpēc: Dubaija ir kā nebeidzami pārsteidzoša brīnumu pasaule. Tā ir lielākā pilsēta Apvienotajos Arābu Emirātos, kas ir slavena ar mākslīgi veidotām salām, industriāliem un tehnoloģiskiem jauninājumiem, mirdzošiem debesskrāpjiem, greznību, varenību un arvien nemitīgu attīstību. Un tam visam pa vidu rosās tradicionālais arābu dzīvesstils un kultūra. Šī pilsēta neatstāj vienaldzīgu.

Ko īpaši vērts ieplānot:

    • Habtoor City ikgadējais ziemas dārzs priecē viesus ar pop-up veikaliem, dažādām aktivitātēm lieliem un maziem, jautrām atrakcijām un dažādām ēstuvēm.

    • Madinat Jumeirah svētku tirgus viesus sagaida ar augstu Ziemassvētku egli, priecīgu noskaņu ar dzīvo mūziku, pop-up veikaliņiem, dažādiem ēdienu kioskiem un daudz dažādām aktivitātām visai ģimenei.

    • Jaunā Gada sagaidīšanas salūtu doties vērot var uz Burj Khalifa, Burj Al Arab, Al Seef, The Beach, La Mer, The Pointe, Global Village, The Dubai Frame, Dubai Festival City Mall, un Atlantis, The Palm.  

Hurgada, Ēģipte

Laika apstākļi: vidēji 23°C

Kāpēc: Hurgada ir viens no svarīgākajiem Sarkanās jūras piekrastes tūrisma centriem. Tas izveidojies zvejnieku pilsētiņas vietā, un no Kairas to šķir 450 km. Kūrorts ieņem vienu no pirmajām vietām pasaulē viesnīcu skaita ziņā. Pilsēta, kuras piekrastē ir vairāk nekā 200 viesnīcu, vēl aizvien turpina attīstīties. Hurgada ir slavena ar savu zemūdens pasauli, tāpēc tur savu atvaļinājumu pavada un ar sportu nodarbojas daudzi zemūdens peldēšanas entuziasti. Gandrīz katrā lielākajā Hurgadas viesnīcā ir iespējams noīrēt zemūdens peldēšanai nepieciešamo aprīkojumu. Iesācējiem tiek rīkoti kursi, kurus vada pieredzējuši instruktori.

Ko īpaši vērts ieplānot:

    • Lai arī paši ēģiptieši Ziemassvētkus svin vēlāk jānvārī, decembra nogalē arī Hurgadā ir manāmas svētku noskaņas. Piemērma, El Gouna kūrortā ir arī svētku tirdziņš, kurā interesantus amatnieku darinājumus un vietējos gardumus papildina arī piparkūkas un karsvīns. Viesnīcās un daudzos restorānos šajā laikā pieejamas īpašas svētku maltītes.

    • Ēģiptē gadu mija tiek svinēta skaļi un spoži gan viesnīcās, gan pilsētās, gan ģimenēs, tomēr neatkārtojamu pieredzi var dāvāt brauciens Nīlas kruīzā, kad apkārt notiekošo uguņošanu var vērot no elegantas laivas.

Šarm Eš Šeiha, Ēģipte

Laika apstākļi: vidēji 23°C

Kāpēc: Šarm Eš Šeiha ir diezgan atšķirīga no citiem Ēģiptes kūrortiem. Tas ir viens no prestižākajiem un dārgākajiem kūrortiem Sarkanās jūras piekrastē. Šeit ir ļoti maz divu un triju zvaigžņu viesnīcu, taču pastāv lieliska četru un piecu zvaigžņu viesnīcu izvēle. Arī Šarm Eš Šeihas nosaukums ir labi zināms zemūdens peldēšanas cienītājiem. Šeit pavisam tuvu krastam ir iespējams nirt un vērot koraļļu rifus. Šī ir viena no labākajām zemūdens peldēšanas vietām pasaulē. Pilsēta piesaista tūristus ar interesantām ekskursijām, kuras tiek organizētas tikai šajā kūrortā. Viena no tūristu iecienītākajām apskates vietām ir Sinajas jeb Mozus kalns, kā arī tā pakājē esošais Sv. Katrīnas klosteris.

Ko īpaši vērts ieplānot:

    • SOHO laukums ik gadu nebeidz pārsteigt viesus gan ar krāšņiem Ziemassvētku rotājumiem un noskaņu, gan ar elpu aizraujošām gadu mijas svinībām.

Tenerife, Kanāriju salas

Laika apstākļi: vidēji 22°C  

Kāpēc: Tenerife ir lielākā no Kanāriju arhipelāga salām. To bieži mēdz dēvēt par mūžīgā pavasara salu, jo tajā visu gadu valda maigs un silts klimats. Vulkāniskā sala ir tik unikāla, ka to var dēvēt par atsevišķu kontinentu. Šeit saplūst dažādas ainavas: saulainā dienvidu daļa ar galvenajiem tūristu kūrortiem un pludmalēm, pamestā austrumu piekraste, kalnainie rietumi un zaļie un ziedošie ziemeļi. Ne mazāk tūristu iemīļota ir salas centrālā daļa, kur atrodas viens no Spānijas pazīstamākajiem nacionālajiem parkiem Las Cañadas del Teide un Spānijas augstākais kalns ar Teides vulkānu, kura virsotni decembrī klāj sniegs.  

Ko īpaši vērts ieplānot:

    • Candelaria pilsētā ik gadu tiek būvētā īpaša, krāšņa un vizuāli iespaidīga Kristus dzimšanas aina, kas arvien pulcē milzu skaitu apmeklētāju.

    • Galvaspilsētas Santa Krusa de Tenerife (Santa Cruz de Tenerife) Ziemassvētku tirdziņš ir vērienīgākais svētku tirgus Tenerifē. Tas viesus lutina ar amatnieku darinātiem amatniecības izstrādājumiem, plašu dāvanu klāstu un, protams, gardiem ēdieniem.  

    • Jaunā Gada sagaidīšanai ir daudz iespēju - dejas visu nakti kādā no daudzajiem naktsklubiem, uguņošanas vērošana cilvēkiem pidītās ielās, relaksējošas atpūtas baudīšana pasaules klases viesnīcā, uguņošanas un tālu horizontu baudīšana pludmalē u.c.

Male, Maldīvija

Laika apstākļi: 27°C - 31°C  

Kāpēc: Maldīvija ir Indijas okeāna pērle, kas lepojas ar lutinošu vasaras siltumu, baltu smilšu pludmalēm, tirkīzziliem ūdeņiem, augstas kvalitātes atpūtas iespējām, bagātīgām aktivitāšu iespējām un rāmu mieru. Tā tiek uzskatīta par vienu no pasaules lielākajiem galamērķiem pludmaļu dzīves baudīšanai. Salas ir dāsni rotātas ar baltu smilšu pludmalēm, ko ieskauj šalkojošas palmu audzes, tirkīzzilas lagūnas un siltie Indijas okeāna ūdeņi.

Ko īpaši vērts ieplānot:

    • Sala nelepojas ar dižām Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšanas svinībām, tomēr kūrorti par tiem gādā ar uzviju. Tie šķietami sacenšas savā starpā, cenšoties saviem viesiem piedāvāt iespējami lieliskāko pieredzi - koncerti, šovi, dekrācijas, noskaņa, īpašas maltītes u.c.. Dažos kūrortos tiek organizēti arī svētku tirdziņi.

Kolombo, Šrilanka

Laika apstākļi: 22°C - 30°C  

Kāpēc: Eksotiskā Šrilanka piesaista ar ainavu daudzveidību. Šeit atrodami kalni, auglīgi līdzenumi, stepes, džungļi un skaistas pludmales, ko apskalo mierīgais un siltais Indijas okeāns. Arī salas fauna ir bagāta un daudzveidīga. Šrilankā ir sastopami ne vien ziloņi, bet arī leopardi, savvaļas kaķi, šakāļi, piecas pērtiķu sugas un Ceilonas lāči. Šeit var ieraudzīt krokodilus, varānus un citas dažādu sugu ķirzakas un čūskas. Daudz ir arī putnu – papagaiļu, pāvu, dzērvju.   

Ko īpaši vērts ieplānot:

    • “Shakti Gallery” Ziemassvētku labdarības tirdziņš ik gadu pulcē mākslinieces no visas Šrilankas. Šajā tirdziņā tiek tirgoti tikai dažādi sieviešu darināumi - sāko no skaistiem interjera priekšmetiem, līdz apģērbiem un dažādiem aksesurāriem, saldumiem. Visi tirdziņā iegūtie naudas līdzekļi ir vērtīgs atbalsts sieviešu kopienas stiprināšanai.

Bangkoka, Taizeme

Laika apstākļi: 21°C - 31°C  

Kāpēc: Bangkoka ir viena no pasaules apceļotāju visvairāk apmeklētajām pilsētām. Tā ir skaļa, haotiska un cilvēku pūļiem piepildīta, tajā mijas budisma tradīcijas un moderni mūsdienīgais, tās ēdiens ir neaprakstāms un nebeidzamu apetīti rosinošs. Bangkoka ir metropole, kas nebeidz pārsteigt un vienlaikus arī raisīt neizdzēšamas atmiņas un savdabīgu mīlestību.   

    • Ik gadu “ICONSIAM” rada arvien jaunus svētku pārsteigumus - 20m augsta, zeltītas krāsas egle ar zeltītiem dekorējumiem ir centrālais elemets, taču ne mazāk iespaidīgs ir multivides ūdens krāsu šovs blakus.  

    • Ļoti īpašu pieredzi sola netālu no Bankokas esoša Pataja (Pattaya) pilsēta, kur krāšņi svin gan visus svētkus, gan ik gadu iemirdzas viena no Taizemes izcilākajām svētku eglēm. Gadu miju šeit ir vērts doties gaidīt uz galveno piekrastes ielu (Pattaya Beach Road), kur sagaida gan aktivitāšu, gan izklaides iespējas, kā arī, neiztrūkstoši, salūts.

    • Miepilnāku un pieklusinātāku, taču ne mazāk īpašu pieredzi var gūt Kočangā (Koh Chang) - salā, kurai piešķirts Nacionālā parka satuss.    

Puketa, Taizeme

Laika apstākļi: vidēji 27°C   

Kāpēc: Puketa ir Taizemes lielākā sala. Tā ir lieliska vieta ikvienam, kas meklē pasaules līmeņa brīvdienas tropu salā, kas ir piepildīta ar jaukām viesnīcām, klusām pludmalēm, starptautisko lidostu, kārdinošiem ēdieniem un restorāniem, pārsteidzošu dabu, kultūras daudzveidību, pulsējošu naktsdzīvi un daudz ko citu.

    • Šī sala nepārsteigs ar tradicionālo Ziemassvētku aktivitāšu pārbagātību, taču pie lielveikaliem tiek organizēti svētku tirdziņi, viesnīcas un restorāni piedāvā īpašas svētku maltītes.  

    • Puketa ir pludmaļu sala un tas arī pierādās gadu mijas sagaidīšanā, kad teju visa piekraste ir pildīta ar Jaunā gada sagaidīšanas ballītēm - sev tīkamu var atrast ikviens.

Bali, Indonēzija

Laika apstākļi: vidēji 27°C   

Kāpēc: Bali salu bieži dēvē arī par dievu salu. Šo nosaukumu tā ieguvusi sava unikālā skaistuma un atmosfēras dēļ, kuru izbaudīt dodas ceļotāji no visas pasaules. Sala izceļas ar brīnišķīgām pludmalēm, skaistu vulkāniskas izcelsmes dabu, grandioziem tempļiem, neticami draudzīgiem vietējiem iedzīvotājiem un fantastiskām jogas un meditācijas praksēm.

    • Lielākā daļa baliešu ir hinduisti un nesvin Ziemassvētkus, taču salā ir arī kristiešu kopiena, tāpēc vietām var manīt arī svēku dekorācijas. Ceļotājiem svētku dienās dažādos restorānos ir pieejamas īpašas maltītes.

    • Gadu mijas uguņošana tiek organizētā daudz vietās, taču Bali ne vienmēr tos pieskaņo reālajai gadu mijai. Plānojiet uguņošanu pusnaktī, taču nebrīnieties, ja tā notiek agrāk vai vēlāk. Skaļāko ballīšu kārotājiem, ieteicams doties uz piekrastes pilsētu Kuta.

Mae, Seišelu salas

Laika apstākļi: vidēji 30°C   

Kāpēc: Mahe sala ir vislielākā Seišelu sala arhipelāgā. Tā izceļas ar izcilu skaistumu, kas ik gadu piesaista tūristu pūļus; salas infrastruktūra ir lieliski attīstīta, tajā ir daudz lieliskas viesnīcas un kvalitatīvi tūristiem paredzēti pakalpojumi. Uz salas ir apbrīnojami skaistas savvaļas pludmales, daudz vietu atpūtai dabā, kā arī šarmantas pilsētas un ciemi.

    • Galvaspilsētā Viktorija ik gadu lutina ar Nāciet un krāšņām Ziemassvētku gaismām, dekorācijām, izklaidi un dažādas aktivitātēm. Katru decembra piektdienas un sestdienas vakaru Viktorijā notiek īpaši Ziemassvētku koncerti un citas izklaides.

    • Gadu mijas atzīmēšanai Mahe piedāvā gan ballītes līdz rīta gaismai gan iekštelpās, gan pludmalēs, īpašas maltītes ar svinībām restorānos un kūrortos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10501313sec.