Viedoklis: Kur tūrisma speciālisti iesaka baudīt ziemas priekus? (Papildināts, 9 viedokļi)

Vēlējāmies noskaidrot, kur Latvijā būtu jādodas ģimenēm, pāriem un individuālajiem ceļotājiem, lai izbaudītu ziemas priekus Janvāra mēnesī. Atbildes zemāk:

Aigars Smiltāns, Meet Riga Vadītājs, Live Riga

Rīgā ir daudz un dažādu veidu, kā baidīt ziemas priekus. Variet paņemt slēpes un ragaviņas un doties uz vairākām atpūtas vietām, piemēram, uz Biķerniekiem vai Dzegužkalnu. Rīga jau vairāk vai mazāk ir plakana, tādēļ tādu īstu ziemas sportu variet izbaudīt ārpus pilsētas. Ģimenes ar bērniem var doties uz Rīgas zooloģisko dārzu un uzzināt, kuri dzīvnieki neiebilst pret Latvijas auksto ziemu. Variet doties uz Pārdaugavu un Kalnciema kvartālu. Kalnciema kvartāls vispārēji ir ļoti iecienīts gan ziemā, gan vasarā. Pieaugušie šeit var iepirkties, kamēr bērni aktīvi darbojas radošajās darbnīcās. Ja negribas saldēties, noteikti iesaku doties uz botānisko dārzu, kā arī, dažādiem Rīgas muzejiem. Un vienmēr viesus gaida arī Lido izklaides centrs, kur varēsiet slidot, izbaudīt atrakcijas un paēst kārtīgu maltīti.

Una Libkovska, Vadītāja Ventspils TIC

Mūsu pilsētas iedzīvotajiem un apmeklētajiem noteikti varam ieteikt doties uz slēpošanas kalnu “Lemberga hūte”, kur apmeklētāji varēs slēpot, braukt ar sniega dēli, šļūkt pa kalniņu un baidīt dažādas citas aktivitātes. Bērniem mazā kalna izmantošana ir bez maksas. Otra vieta, kuru varam izcelt ir mūsu planetārijs / observatorija. Šajā apskates objektā viesiem filmu un multfilmu veidā, ļoti radoši, tiek stāstīta informācija par mūsu saules sistēmu, planētam un kosmosu. Ja atvēlēsiet 30 minūtes sava laika, noteikti varēsiet izbaudīt šo objektu. Un protams, vienmēr aktuāli ir arī ūdensprieki. Mūsu ūdens piedzīvojumu parkā varēsiet izmantot pirtis, viļņu ģenerētāju, slidkalniņus un piekopt citas aktivitātes. Ventspils jūra pati vilina un arī šeit varēsiet izbaudīt lielisku pastaigu ziemas sezonā.

Gita Memmēna, Vadītāja Saulkrastu TIC

Mēs Saulkrastos ar nepacietību gaidām tādu īstu ziemas aukstumu, jo arēnā esam uzlējuši ledu, taču pagaidām laika apstākļi ir visnotaļ mainīgi. Kad sāksies aukstais laiks, blakus Saulkrastu sporta centram viesi varēs slidot pa arēnu. Noteikti arī aicinu izbaudīt dažādus tradicionālos ziemas priekus, kā piemēram, slēpošanu, braukšanu ar ragaviņām un citus priekus. Distanču slēpošanas trasi esam ierīkojuši līdz Baltajai kāpai un bērniem pat nekas īpašs nebija jāierīko, jo ģimenes ar bērniem izbauda braukšanu ar kamaniņām un ragaviņām pa mūsu Saulkrastu kāpām. Aicinu arī apskatīt Saulkrastu TIC Instagram kontu, kur prieku baudītāji liek fotogrāfijas no saviem piedzīvojumiem kāpās. Saistībā ar pasākumiem, noteikti aicinām apmeklēt Saulkrastu tautas deju festivālu, kurš notiks jau septīto gadu. Un ja ne piedalīties, tad vismaz skatīties noteikti iesakām doties uz šo festivālu.

Iveta Veļķere, Tūrisma speciāliste Alūksnes TIC

Pašlaik, uz 2017. gada Janvāri, mums ir Alūksnei ļoti neraksturīga situācija, jo to lielo sniegu vēl gaidām. Parasti uz Alūksni sniegs atceļo daudz ātrāk. Taču tas Alūksnes apmeklētājus neattur no ziemas prieku baudīšanas. Mums ir vienpadsmitais lielākais ezers Latvijā, kuru ziemā ļoti ir iemīļojuši slēpotāji, zvejnieki un slidotāji. Tāpat mums arī ir biatlona trase un dažādas jautras vietas Alūksnes apkārtnē, kur variet braukt ar ragaviņām vai vienkārši baudīt sniegu. Šonedēļ, 13. janvārī, notiek arī rallijs Alūksne 2017, kuru visi ir laipni aicināti apmeklēt, jo atbalstītājus mums vienmēr vajag! Piedalīsies vairāk nekā 90 dažādas ekipāžas, kuras priecēs visus apmeklētājus un Alūksnes iedzīvotājus. šogad ralliju 13. un 14. janvārī atklāj ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas rallija čempionāta un Lietuvas rallijsprinta čempionāta sezonu.

Ieva Kleine, Tūrisma speciāliste Cēsu TIC

Noteikti iesakām doties uz jau klasiskajiem kalniem, kas ir Žagarkalns un Ozolkalns. Abos kalnos slēpošanas sezona sākās pagājušajā nedēļā, 6. janvārī un jau sestdien un svētdien varēja vebkamerā novērot pirmos entuziastus. Ģimenes ar bērniem ir iecienījušas Cēsu pils parku un Cīrulīšu dabas taku. Dabas takā ir pieejami divi maršruti, 2.7 kilometrus un 4.6 kilometrus gari. Kas attiecas uz pārējiem ziemas priekiem 2017. gada janvārī, tad vecajā Cēsu tirgus laukumā ir uzliets ledus un visi interesenti ir laipni aicināti nākt slidot. Ledus ir arī uzliets citviet Cēsīs, jāseko aktuālajai informācijai. Un protams, Priekuļu biatlona trase ir viens no objektiem, kur Cēsu iedzīvotājiem un citiem viesiem patīk doties, lai sportotu un izbaudītu ziemu.

Džeina Apsīte, Tūrisma speciāliste, Gulbenes TIC

Viena vieta, kuru noteikti varam izcelt, lai mūsu viesi un pilsētas iedzīvotāji varētu baudīt ziemas priekus, ir Motorparks “Dimanti”. Tas atrodas Stāmerienas pagastā un šeit ir ierīkota kameršļūkšanas trase. Visi gulbenieši un citi viesi ir laipni aicināti doties un izmēģināt šo trasi. Pēc braukšanas ar kamerām, apmeklētājiem ir iespēja doties uz Stāmerienas pili vai braukt uz Gulbeni. Apkārtnē ir mūsu novada apmeklētājiem dažādas iespējas izbaudīt ziemas priekus, piemēram, ja jums patīk atpūsties vērojot skaisto Latvija ainavu, ziemā būs iespēja doties izbraucienā zirgu pajūgā saimniecībās "Pilssēta" vai "Dzelzavieši". Sniega pašlaik, uz 10. janvāri, ir maz, taču visi noteikti ir laipni aicināti braukt uz Gulbeni un sekot līdzi mūsu jaunumiem. To jūs variet izdarīt mūsu mājaslapā www.visitgulbene.lv vai sazinoties ar Gulbenes Tūrisma un Informācijas Centru.

Inese Turkupole – Zilpure, Vadītāja Bauskas TIC

Kad ārā valda īsta ziema, tad arī baušķenieki slēpo un slido. Jūs jautāsiet kur? Vecsaules pagasta Likvertenu silā ik gadu tiek ierīkotas trīs marķētas distanču slēpošanas trases. Bauskas vecpilsētas sirdī Bauskas rātslaukumā līdz pat martam slidot gribētājus priecēs sintētiskā ledus slidotava. Apkārt Bauskai nav lielu kalnu, taču mūsu pilskalnā ir izveidojusies iecienīta vieta, uz kuru dodas ģimenes ar bērniem, lai šļūktu lejā pa kalnu, pastaigātos un atpūstos. Uz dažādiem dīķiem Bauskas apkārtnē ir izveidojies ledus, kur arī var doties slidot un tiem, kuri vēlās doties garākās pastaigās, noteikti iesakām doties uz Iecavas dabas taku “Dievdārziņi”. Dabas taka ir ļoti skaista un tieši ziemas periodā šeit variet doties pastaigā.

Ilze Riekstiņa, Tūrisma speciāliste Madonas novada TIC

Smecersils ir ļoti iecienīta vieta, kuru varam ieteikt mūsu iedzīvotajiem un novada apmeklētajiem. Šeit ir izveidota distanču slēpošanas trase jebkurai grūtības pakāpei un katru nedēļas nogali šeit notiek dažādi pasākumi. Viens pasākums, kuru ļoti gaidām novadā ir suņu pajūgu skriešanas sacensības, kuras notiks 18. un 19. februārī. Ārpus Madonas ir atvērts Viešura kalns, kur ir ierīkota arī slidotava un lieliska kafejnīca. Mūsu apkārtne atrodas Gaiziņkalns, kurā pašlaik darbojas mazais Golgāts, taču nedēļas nogalē, 14.01, tiks atvērts arī lielais Golgāts. Februārī Gaiziņkalnā arī notiks auto braukšanas sacensības, kur sportisti brauks augšup pa kalnu. Ir pieteikušies jau vairāk nekā 100  dalībnieki. Laipni aicinām un gaidām visus ciemos uz Madonas novadu!

Laura Skrodele, Direktore, Siguldas TIC

Siguldā un novadā ir daudz iespēju, kur baudīt ziemas priekus. Ir atvērta Siguldas distanču slēpošanas trase, kurā variet braukt neatkarīgi no jūsu iemaņām. Ir izveidots mazais aplis iesācējiem un lielais aplis pieredzējušiem braucējiem. Protams, darbojas arī Siguldas bobsleja trase, kurā variet šonedēļ, no 13. līdz 15. janvārim, apvienot skatīšanās prieku ar slēpošanu. Bobsleja trasē 25. reizi notiks Viessman pasaules kauss kamaniņu sportā. Kā arī, 15. janvārī notiks pasaules sniega diena Siguldā. Tas ir pasākums, kuru rīkojam par godu sniegam un tas norisināsies Fischer slēpošanas centrā. Aicinām arī ieskatīties mūsu mājaslapā, kur publicējam jaunākās aktualitātes saistībā ar iespējām baudīt ziemas priekus, kā arī apmeklēt dažādus pasākumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Estravel Latvia
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32819486sec.