Viedoklis: Ko savos novados iesaka apmeklēt tūrisma speciālisti 2017. gadā? (Papildināts, 6 viedokļi)

„Balttour 2017” izstādes ietvaros, Travelnews.lv redakcija aptaujāja dažādus Latvijas tūrisma informācija centru pārstāvjus, lai noskaidrotu, ko interesantu piedāvā apskatīt viņu pārstāvētie novadi 2017.gadā?

Raitis Melders, Pārvadājumu daļas vadītājs, Banitis.lv (Gulbene)

Pie mums braucot ir jābrauc vai nu uz Gulbeni vai Alūksni, starp šīm pilsētām ir vienojošais elements – Gulbenes/Alūksnes bānītis. Ja atbraucat uz Gulbenes un Alūksnes bānīti tad piedāvājums visām paaudzēm ir gana plašs. Gan ekskursijas, gan galvenais piedāvājums - brauciens ar bānīti. Ir dažādi piedāvājumi, var baudīt braucienu, gan ar dīzeļlokomotīvi/ dīzeļvilcienu, arī ekskluzīvā lieta – īsts tvaika vilciens, kuru kurina ar malku. Paralēli tam tiek svinēti arī dažādi svētki, kā: Vīna svētki, Bānīša svētki, Lieldienas, Ziemassvētki, dažādi korporatīvie pasākumi, kurus varam noorganizēt. Dzimšanas dienām iedalām atsevišķu vagonu, nolaupām meža vidū, dzenam pa visu mežu, tādēļ piedāvājumu ir pilnīgi dažādām auditorijām, gan trakākas programmas, gan miermīlīgākas. Šajā sezonā turpinām braucienus ar tvaika lokomotīvi, vēlamies sakārtot un pilnveidot depo ekskursijas, vēlamies pilnveidot arī pārvadājuma procesu, dažādām feinām lietām, bet tas pagaidām, lai paliek noslēpums!

Aigars Ribušs, Tūrisma un mārketinga jomas speciālists, Alūksnes TIC

Alūksnē apskatīt ir ļoti daudz ko. Kā nozīmīgākos jaunos pilsētas apskates objektus varu minēt jauno gājēju tiltu, kas savieno Alūksnes ezera pils salu un pussalu, kurš ir arī apskaņots un izgaismots tumsā. Pa tiltu var aiziet līdz tempļa kalna parkam, kur var uzkāpt skatu tornī un pavērot pilsētu no augšas. Mums ir atjaunots Alūksnes Kultūras centrs, kur var apmeklēt dažādus pasākumus, var apmeklēt jauno pili, dažādus pilsētas muzejus, piemēram, Alūksnes muzeju, Bībeles muzeju, ārpus pilsētas ir daudzi muzeji, piemēram, Viktora Ķirpa Ates muzejs, Jaunlaicenes muzejs, jaunais Novadpētniecības centrs un daudz kas cits. Mums ir ļoti bagāta kultūrvēsture. Var izbraukt ar bānīti, kas savieno Alūksni ar Gulbeni un arī šogad mēs esam, pievienojušies Vidzemes šosejas pieturām, kas apvieno Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadus.

Sanita Pinute, Kultūras tūrisma organizatore, Līvānu mākslas un amatniecības centrs

2017.gada pavasarī atvērsies stikla pūšanas darbnīca, kurā varēs aplūkot ne tikai, kā top dažādas vāzes, putniņi un citi dekoratīvie elementi, bet apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja arī pavērot mūsu stikla pūtēju darbībā. Visiem, kas plāno apmeklēt Līvānu novadu, iesakām apmeklēt: Līvānu stikla muzeju, kurš ir lielākais stikla muzejs Baltijā; Latgales mākslas un amatniecības centra ekspozīcijas zāli; iesakām tikties ar mūsu amatniekiem un iemēģināt savu roku strādājot ar mālu, kā arī pabūt stikla kausēšanas darbnīcā. Līvāni šobrīd ir slaveni ar to, ka tiek piedāvāts apskatīt divas dažādas stikla apstrādes jomas – stikla kausēšanu un stikla pūšanu. Šobrīd strādājam pie dažādiem tematiskajiem soliņiem, kuri ir izvietoti pilsētvidē. Pagaidām mums ir seši soliņi, kuru skaits tiks papildināts. Ja apmeklējat Līvānu novadu un jums ir saimniecībā nevajadzīga atslēga, tad varat tās atstāt Latgales mākslas un amatniecības centrā. Pēc kāda laika, kad atslēgu kastē būs savākts nepieciešamais atslēgu daudzums, taps jauns tematiskais soliņš, kas būs ar mūsu moto – Līvāni, atslēga Latgales vārtos.

Sanita Soma, Tūrisma speciāliste Madonas Novada TIC

Šogad vasara mums ir saldā noskaņā, karameles ne tikai cienastā, bet arī Madonas ceļvedim uz vāka. Madonā ir karameļu darbnīca, kas oficiāli strādā jau otro gadu. Tiek uzņemtas ekskursantu grupas pēc iepriekšēja pieteikuma, kā arī, ir veikaliņš, kurā ir iespējams iegādāties saldumus no karameļu darbnīcas. Tādēļ tās saldās noskaņas. Interesanta vieta, kas tiek atjaunota par saviem līdzekļiem ir Sarkaņi. Divus gadus atpakaļ Sarkaņos nolikvidēja mazu lauku skolu, tā atrodas ceļotājam tādā ģeogrāfiski labā vietā, asfaltēta ceļa malā starp Madonu un Cesvaini. Skola nepalika tukša, tās pirmajā mājā tika izveidots Amatu centrs, skolas otru māju atdeva Madonas muzejam, kur izvietot savu krājumu, lai tam nebūtu jāatrodas pagrabos. Tagad viss krājums ir skatāms tādā kā muzeja ekspozīcijā. Muzejā atrodas arī slavenu novadnieku istaba, piemēram, tur apskatāmi Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes skatuves tērpu kolekcija. Blakus mājā ir neliela bibliotēka, kurai apkārt daudziem zināmā rakstniece Anda Līce ir izveidojusi stādījumus. Manuprāt, kaut kas jauns, kur bez lielām investīcijām un ar pašu spēkiem ir izveidots ļoti interesants piedāvājums.

Jeļena Kijaško, Tūrisma attīstības centra vadītāja Rēzeknes TIC

Tikko tika atklāta Rēzeknes Zaļā sinagoga, ja runājam par aktīvo atpūtu, tad mums ir jauns veikparks Go Wake. Uz vasaru plānojam izveidot arī tādu kā amatnieku ciemiņu, bet par to vēl nedaudz pāragri runāt. Pie jaunajiem objektiem var iekļaut iepriekš minēta sinagogu, kaut sākumā varētu likties, ka tas ir garlaicīgs objekts. Viss ir izrenovēts, ar ļoti mūsdienīgiem efektiem. Ir apskatāma digitālā ekspozīcija, bērniem ir, kur padarboties. Liekas, kur uz tādu vietu var iet ar bērniem, bet ģimenēm tur ir ko darīt. Ēkas otrajā stāvā var apskatīt digitālās ekspozīcijas gan par Latgales, gan Rēzeknes u.tt. vēsturi. Pateicoties digitālajai ekspozīcijai ir iespējams izmēģināt uzrakstīt savu vārdu ivritu valodā, piemēram, tur katram burtam atbilst kāda zīme, attiecīgi, katram ir iespēja iemācīties kaut ko jaunu, ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.

Modris Apsītis, Vadītājs Smiltenes novada TIC

Šajā vasarā Smiltenes novadā iesaku apmeklēt jaunizveidoto velomaršrutu ''Izriteņo Dienvidkalni''. Tas ir 40 km garš vidējas grūtības velomaršruts, kas ved ārpus Smiltenes, pa Launkalnes skaisto, ainavisko, maziem pakalniem bagāto teritoriju,  gar interesantiem dabas objektiem, cauri dažādiem biotopiem, iepazīstinot ar lauku tūrisma uzņēmējiem Launkalnes pagastā. To var sākt gan Smiltenē, gan Launkalnē un tiem, kam 40 km dienā ir par daudz,  piemēram, ģimenēm ar bēriem, pa ceļam ir pieejamas naktsmītnes, lai maršrutu veiktu nesteidzīgi, divu dienu laikā.
Kā otrs jaunums ir pagājušā gadā atklātais bērza sulu "Birzī" ražotnes ekskursiju piedāvājums. ''Birzī'' saimnieki ir radījuši lielisku, latvisku un kvalitatīvu produktu, ar mūsdienīgu dizainu un aizraujošu ekskursiju savā ražotnē. Būs interesanti gan latviešiem, gan ārzemju viesiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Tukuma TIC
,


Preiļu novada TIC
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48378515sec.