Viedokļi: Kādas ir aktīvā tūrisma iespējas Latvijā?

Lai labi pavadītu laiku, nav jādodas nekur tālu – tepat Latvijā ir daudz un dažādas aktīvā tūrisma iespējas, par kurām daudzi nemaz nenojauš. Lai paplašinātu gan savu, gan lasītāju redzesloku, aprunājāmies ar dažādu novadu Tūrisma informācijas centru pārstāvjiem, kas mūs iepazīstināja ar tūrisma iespējām un tuvākajiem pasākumiem savā novadā.

Irēna Romanovska, Lielvārdes TIC komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja

Jaunākais un lielākais aktīvā tūrisma objekts kopš pagājušā gada ir izklaides parks “Avārijas Brigāde”. Šis parks atrodas Lēdmanes pagastā, Lielvārdes novadā. Izklaides parks attīstās un arī šogad piedāvā daudz ko jaunu, piemēram, šogad parks tiek papildināts ar ūdens atrakciju daļu, kā arī tiks izveidots meža vilciens un dīķī varēs braukāt ar katamarāniem. Apmeklētāji, kas parkā bijuši pagājšgad, šogad droši var atgriezties, jo tajā atradīs daudz ko jaunu! 4. maijā šajā parkā notiks “Gaismas svētki”, kuros piedalīsies dažādi mūziķi, piemēram, Aija Andrejeva, Musiqq, visas dienas garumā būs vēl neredzētas atrakcijas, un, protams, svētkus noslēgs krāšņa uguņošana.

Lēdmanes pagastā ir arī “Trušu karaliste” un Baskāju taka. Cilvēki izrāda ļoti lielu interesi par šo tūrisma objektu, tāpēc šogad šī taka tiek labiekārtota un paplašināta. Lēdmanē jaunums ir arī labiekārtots tirgus laukums, kur plānots veidot amatnieku tirdziņus.

Pagājušajā gadā Lielvārdes centrā aktīvi sāka darboties Pumpura alus darītava. Tajā tiek rīkotas ekskursijas un alus degustācijas.

Maija beigās, kad sāksies ābeļu ziedēšanas laiks, Jumpravas pagastā sidrdaris Misters Plūme rīkos sidra svētkus. Svētku datums atkarīgs no laika apstākļiem, bet paredzētas gan ekskursijas un degustācijas, gan dzīvā mūzika. Ābeļu ziedēšana ir klasiska asociācija ar sidru, tāpēc ļoti gaidām šo ziedēšanas laiku!

Pašlaik tiek īstenots arī projekts, kas ir velo maršruta izveide. Šis ir reģionāls velo maršruts, kas sāksies Rīgas pievārtē un noslēgsies Ērgļos. Šim maršrutam ir arī vietējie atzari, kas pie mums ir no Lēdmanes pagasta līdz Lielvārdei un tālāk būs atzars no Lielvārdes līdz Jumpravai. Šī projekta ietvaros notiek arī dabas objektu marķēšana, pie kā pašlaik strādājam. Šis velo maršruts ir lielisks veids, kā apskatīt dabu un aktīvi atpūsties. Ja kāds nejūtas tik spēcīgs, lai pieveiktu visu maršrutu, caur Lielvārdi ir arī laba vilcienu līnija, tāpēc ir dažādas iespējas, kā piemēram, atbraukt ar vilcienu līdz Lielvārdei un tad veikt velo braucienu līdz Jumpravai un no Jumpravas braukt atpakaļ ar vilcienu. Iespējas ir dažādas.

Nika Frīdberga-Pumpuriņa, Ogres TIC tūrisma speciāliste

Pašlaik tiek veikta jauna velomaršruta marķēšana. Šis velomaršruts ir vairāku novadu sadarbības projekts – maršruts sākas Pierīgā un būs līdz pat Ērgļiem. Ogres novadā šis velomaršruts iet gar Ogres upi, uzsvars tiek likts uz Ogres upes dabas ielejas parku. Divu dienu velobrauciens notiks 21. un 22. jūnijā, tas būs aptuveni 100 km garš. Šis brauciens notiks no Mazozoliem līdz pat Ogres pilsētai.

Aktīvās atpūtas piekritēji ir iecienījuši Milžu taku. Tā ir šķēršļu taka pa koku galotnēm. Šajā takā ir trīs grūtības pakāpes. Šajā takā interesanti būs gan bērniem, gan arī pieaugušajiem, jo dažbrīd ar šķēršļiem ir tiešām jāpacīnās.

No jaunākajām atpūtas vietām iecienīts ir bērnu izklaides parks “Džungļu parks”. Šis parks ir iekštelpās, tajā ir dažādas piepūšamās atrakcijas, labirinti. Bērniem līdz desmit gadu vecumam šī ir ļoti piemērota un interesanta aktīvās atpūtas vieta.

Ogres populārākā aktīvās atpūtas vieta ir Zilie kalni. Tajā ir gan pastaigu takas, kurās var gan vienkārši pastaigāties, gan braukt ar velosipēdu, gan nūjot. Šeit atrodas arī skatu tornis, ir arī pludmale un sporta laukumi, kuros var spēlēt gan volejbolu, gan futbolu.

Suntažos atrodas piedzīvojumu parks “Aļaska”, šajā parkā apmeklējums ir iepriekš jārezervē. Parks ir līdzīgs “Milžu takai”, bet šie šķēršļi nav izvietoti pa koku galotnēm, bet gan uz vienas lielas konstrukcijas. Šeit ir arī augsta alpīnisma siena.

Plaužu ezera peldvietā pieejama arī laivu, katamarānu, SUP dēļu noma. Pilsētā ir iespējams iznomāt velosipēdus, lai izbaudītu skaisto Ogres pilsētu, atpūstos pie Ogres upes un apmeklētu tūrisma objektus.

Gita Memmēna, Saulkrastu TIC vadītāja

Saulkrastu vasaras sezona šogad sāksies ar tradicionālo sezonas atklāšanas pasākumu “Ieripo Saulkrastu vasarā!”, bet šogad sezonas atklāšana norisināsies nedēļu ātrāk – 19.maijā.

Jau maijā tiks veikta nākošā projekta “Pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā” Jūrtakas posmu marķēšana un pašlaik norit darbs pie ceļveža sagatavošanas.

Šogad novads kļuvis par 2 naktsmītnēm bagātāks. 1. maijā, par godu Latvijas 100 gadu jubilejai, savas durvis vēra “Stiebri” un “Dainas”, kuru dzimtā vieta bija Latvijas novadā – Sēlijā, netālu no Lietuvas robežas. Ēkas tur tika demontētas, baļķi sanumurēti, uzkrauti un vesti 220 km līdz jaunajai mītnes vietai Saulkrastos, kur tika izvietotas 1300 m2 lielā piejūras zemes teritorijā.

Šogad ar vairākiem jauniem muzeja eksemplāriem savus apmeklētājus priecē Saulkrastu velosipēdu muzejs un atliek vien cerēt uz siltu un saulainu vasaru, lai varētu baudīt piekrastes sniegtos labumus.

Tiem, kam patīk apceļot Vidzemes piekrasti, Saulkrastu TIC sadarbībā ar Alojas, Carnikavas, Limbažu un Salacgrīvas tūrisma speciālistiem, sagatavojuši tūrisma karti “Vidzemes piekraste”, kā arī ērtu, kabatā liekamu pārgājienu karti.

Zināmi arī citi saulkrastiešu un novada viesu iecienīti TOP pasākumu norišu laiki:

9. jūnijā norisināsies Saulkrastu šlāgermūzikas festivāls. 15. – 16. jūnijs – XXV Starptautiskais pludmales volejbola turnīrs un izklaides pasākums “Saulkrastu kokteilis”. 21. jūnijā Vidzemes piekrastē būs Saulgriežu ugunskuri par godu Latvijas simtgadei. Bet dienu vēlāk 22. jūnijā – Vasaras saulgriežu ielīgošana. Viens no populārākajiem pasākumiem starptautiskais džeza mūzikas festivāls “Saulkrasti Jazz 2018” norisināsies no 16. līdz pat 21. jūlijam. Bet 3.–12. augusts tiks aizvadīts kamermūzikas festivāla “Jaunie kamermūziķi – Saulkrastiem” noskaņās. 11. augustā tiks svinēti Saulkrastu svētki un Simtgades zaļumballe. 17.–19. augustā norisināsies Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas, bet vasaras noslēgumā 25. augustā notiks Senās uguns nakts un Saulkrastu folkloras festivāls “Pa saulei”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38188314sec.