Viedokļi: Kādus suvenīrus tūristiem piedāvā Latvijas pilsētas?

Suvenīri bieži ir galvenā lieta, ko cilvēki ceļojot uz dažādām valstīm aizved sev līdzi uz mājām. Šīm piemiņas lietām ir liels spēks, jo tās reprezentē Latviju un tās kultūru. Kādus suvenīrus ārzemju viesiem piedāvā Latvijas pilsētas un kuri suvenīri ir vispopulārākie?

Zane Vārna, Jēkabpils TIC tūrisma organizatore

Vispopulārākie suvenīri gada garumā ir magnētiņi – gan ar dažādiem Jēkabpils skatiem, gan koka.  Vairāk šogad cilvēkiem patīk un šogad pērk tieši koka magnētiņus kā arī saktiņas. Pie mums iespējams iegādāties arī suvenīru monētas un tieši vakar pienāca jauna monēta, kas izveidota par godu Jēkabpilij – vēl pieejamas 4 citas monētas: Krustpils pils, Trešdienas tirgus laukuma (zirdziņš ar ratiem), stūres un lūša. Protams, ir arī dažādas krūzes ar Jēkabpils uzrakstu un skatiem kā arī Jēkabpils simbolu, Lūsi. Piedāvājumā ir arī lācīši, ko parasti cilvēki sūta uz ārzemēm kādam radiniekam vai draugam, kā arī daudz kas cits – piedāvājums ir patiešām plašs un tiek plānots arī vēl vairāk šo sortimentu papildināt. Esam novērojuši, ka visvairāk suvenīru pērk no Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Krievijas kā arī no tālākām zemēm, piemēram, nesen pie mums bija ienākuši tūristi no Izraēlas un Austrālijas.

Lolita Kozlovska, Daugavpils TIC vecākā eksperte tūrismā jomā

Mūsu tūrisma informācijas centra iespējams iegādāties visdažādākos suvenīrus un mums ir patiešām plašs sortiments – sākot no mazākā magnētiņa un beidzot ar keramikas meistaru darinājumiem. Katrai precei ir savs pircējs un pie mums iepērkas ne tikai tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji, jo piedāvājumā ir arī dažādas grāmatas, tekstila izstrādājumi, cimdi un citas patiešām noderīgas lietas. Tūristu vidū ļoti populāri ir tieši magnēti, monētas, pildspalvas, zīmuļi un arī ļoti labprāt pērk arī Latgales keramikas meistaru roku darbus. Visvairāk esam novērojuši, ka suvenīrus visvairāk iegādājas tūristi no Nīderlandes, Vācijas un Krievijas, bet, protams, jebkurš tūrists no jebkuras valsts parasti cenšas nopirkt kaut ko mazu piemiņai. Mēs aktīvi sekojam līdzi aktualitātēm – piemēram, tam, ko piedāvā vietējie ražotāji un meistari – un viesiem cenšamies piedāvāt aizvien jaunas preces.

Linda Punga, Liepājas reģiona TIB mārketinga speciāliste

Pie mums pērk daudz un dažādas lietas, jo izvēle ir ļoti liela, bet jāsaka, ka vēl aizvien visejošākie ir magnēti. Suvenīrus pie mums iegādājas ne tikai tūristi no ārzemēm, bet arī cilvēki, kas apceļo Latviju, piemēram, rīdzinieki. Tūristi visbiežāk pērk suvenīrus uz kuriem ir redzamas vietas, kurās viņi ir bijuši – tie var būt skaistie Liepājas dabas skati, pludmales attēli vai kultūras vietas, piemēram, Kara osta, Lielais dzintars vai pilsētas ainavas. Mums ir arī patiešām praktiski izmantojami suvenīri vasaras sezonai – t-krekli, cepures, pludmales čības un dvieļi. Arī piedāvājam plašu klāstu amatniecības un keramikas izstrādājumu, dzintara izstrādājumu un citu latvisku preču. Ir arī pieejama īpaša Liepājas sērija, kurā ietilpst daudz un dažādu noderīgu lietu, piemēram ūdens pudeles, krūzes un arī tāds interesants ziepju komplekts, kurā ir 3 dažādi viedi ziepju – Liepājas vējš. Liepājas dzintars un Liepājas jūra. Bet, protams, visvairāk iegādājas klasiskos suvenīrus, kas ir, magnēti, pastkartes, pildspalvas, bloknoti un piespraudes. Mēs visu laiku sekojam līdzi tam, kas cilvēkiem interesē un atbilstoši papildinām suvenīru klāstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17799902sec.