Viedokļi: Kuri ir Latvijas ceļotāju TOP galamērķi rudenī un ziemā?

Lai arī šķiet, ka īstais atpūtas laiks ir bezrūpīgā vasara, kad teju ik diena gan Latvijā, gan ārpus tā ir viens vienīgs piedzīvojums, netrūkst tādu, kas atvaļinājumos dodas tieši gada aukstākajos gadalaikos - rudenī un ziemā. Ceļojumi ir lielisks veids, kā pagarināt vasaru un smelties saules starus tad, kad tie Latviju pametuši lietus mākoņu varā. Jautājām zinošiem tūrisma profesionāļiem, kuri ir Latvijas ceļotāju iekārojamākie galamērķi 2019. gada rudenī un ziemā, kas nav vairs aiz kalniem.

Jolanta Lele, ceļojumu aģentūras "Nikos Travel" ceļojumu konsultante

Ar rudens un ziemas iestāšanos ceļotāju nekļūst mazāk. Mūsu firmas klienti ziemas sezonā biežāk izvēlas atpūtu siltajās zemēs, retāk – slēpošanu. Protams, vispopulārākie galamērķis ir Ēģipte un Tenerife, ko atpūtai izmanto ģimenes ar bērniem. Bieži viens no noteicošajiem faktoriem ir tiešais lidojums, turklāt liela daļa klientu ceļojumus iegādājas agrajā rezervēšanā. Protams, ir klienti, kuri izvēlas Apvienotos Arābu Emirātus, Taizemi, Bali - viss atkarīgs no klienta vēlmēm un iespējām. Populāri ir arī braucieni ar autobusu; Ziemassvētku perioda līderi ir Lapzeme, Prāga, Vīne. Populāri ir vienas dienas braucieni pa Baltiju. Klienti, kuri vēlas ne tikai atpūsties, bet arī uzlabot pašsajūtu un veselību, izvēlas mūsu īpašo detox tūri uz Narvu. Katra klienta vēlmēm un budžetam mēs varam atrast piemērotāko ceļojumu.

Lauma Sprula, tūroperatora "Jēkaba Ceļojumi" ceļojumu padomdevēja

Rudenī Vidusjūras kūrorti pa vienam beidz sezonu, bet Āfrikas un Āzijas kūrortos ir pienācis labākais laiks, kad turp doties, jo vairs nav tik karsts kā vasarā. No Latvijas gan ir stipri ierobežots klāsts, kurp lido mūsu operatori - Tenerife, Ēģipte, daži reisi uz Madeiras salu. Pēdējie lidojumi uz Turciju un Krētas salu. Labi, ka aviokompānijas paplašina savu klāstu - airBaltic lido uz Lisabonu (Portugāli), Ryanair uz Maltu, Kipru - tur vēl var noķert atvasaru un siltumu. Oktobrī ir skolēnu brīvlaiks, kas ir vispieprasītākais periods - visas vietas ir izpirktas. Mēs meklējam dažādus variantus, lai tomēr visiem gribētājiem ko izplānotu. Savukārt, runājot par ziemu, mūsu ceļotāji Jauno gadu izvēlas sagaidīt eksotiskos galamērķos - mūsu grupas uz Vjetnamu, Bali salu un Kubu ir gandrīz pilnas. Programmas ir sagatavotas tā, lai tiešām būtu svinības - Jaunā gada sagaidīšanas balle salsas ritmos Varadero kūrortā (Kubā) vai Indonēzijā, Bali - Jaungada dienā agri no rīta, dosimies skatīt delfīnu dejas saullēktā, bet vakarā notiks Jaungada iezvanīšana ar zvaniņiem, tādēļ ceļotāji piekodināti tos paņemt līdzi. Interese ir arī par Apvienotajiem Emirātiem, bet ģimenes izvelas ceļot uz Ēģiptes kūrortiem - un, lai gan eglīšu vietā ir palmas, svētku sajūta viesnīcās tomēr tiek radīta! Nemainīgi, gadu no gada, operatori piedāvā šos virzienus, kā arī tiek saplānoti braucieni individuālajiem ceļotājiem. Pagājušajā gadā mūsu klāstā bija arī Šrilanka un Indija, kas šogan nav tik pieprasītas. Krāšņi salūti ir Madeiras salā, taču arī turp šoziem nelidojam. Savu piedāvājumu katru gadu dažādojam - lai mūsu klienti neteiktu "Atkal tas pats!"

Rita Krivoguzova, tūroperatora "VRK Travel" mārketinga vadītāja

Ja 2018. gada mūsu ceļotajiem ļoti populārakie un iekārojamākie galamērķi bija Malta, Izraēla un Apvienotie Arābu Emirāti, tad 2019. gadā ceļotāju intereses nedaudz mainījušās, jo tika ieviesti jauni brīvdienu avioceļojumi. Uz doto brīdi mūsu tūristu TOP ceļojumi ir - Prāga (4 dienu ceļojums), Ungārija (4 dienu ceļojums) un Malta. Pateicoties lielajam pieprasījumam pēc ceļojumiem uz Izraēlu, mums tika pievienotas arī 11 Izraēlas ceļojumu programmas, kuras arī pašreiz ļoti saista ceļotājus. Interese par autobusu tūrēm joprojām nemainīgi ir liela. Tūristi izvēlas ceļojumus uz Baltkrieviju, Varšavu, Sanktpēterburgu. Un šī gada jaunums - Mikolajki Polijā - jau kļuvis par pārdošanas līderi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.77442694sec.