Evija Pugača: Ārlietu ministrijas kampaņa aizliedz atļautas lietas [1]

Evija Pugača, tūrisma aģentūras ''Baltic DMC Group'' vadītāja dalās savās pārdomās par Ārlietu ministrijas izsludināto kampaņu “Neceļo! Tā ir drošāk!”.

Redzot Ārlietu Ministrijas jauno kampaņu “Neceļo! Tā ir drošāk!”, man rodas jautājums, kāds ir šīs kampaņas mērķis? Iebiedēt, aizliegt, likt justies vainīgiem tiem, kuriem ir jāceļo? Iznīcināt pilnībā tūrisma nozari?

Mēs visi zinām, ka robežas ir atvērtas, lidmašīnas turpina lidot un valsts sniedz atbalstu, lai tā tas notiktu. Tas nozīmē, ka cilvēki ceļo. Cilvēki ir ceļojuši, ceļo un ceļos. Protams, ka šobrīd, Covid-19 laikā, ceļojumu industrija piedzīvo milzīgu kritumu, bet, neskatoties uz to, joprojām ir sabiedrbības daļa, kurai ir jāceļo, savukārt pārējiem ir jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem un jāiemācās ceļot droši un atbildīgi.

Tāpat kā mēs esam iemācījušies ceļu satiksmes noteikumus un vadām automašīnas. Tāpat kā mēs ejam dabā un atkritumus izmetam atkritumu kastēs. Tāpat kā mēs izsargājamies no  STS. Cilvēki ir gudri, spējīgi pielāgoties, vērsti uz attīstību un gatavi iemācīties jaunus noteikumus, ja vien kāds tos pareizi skaidro. Skaidro, nevis aizliedz.

To nevar panākt ar kampaņu, kura aizliedz darīt atļautas lietas. Kampaņai būtu jābūt vērstai uz sabiedrības izglītošanu. Manuprāt, tāds ir valsts un tūrisma nozares kopīgs uzdevums – iemācīt pielāgoties jauniem ceļošanas noteikumiem.

Tūrisma nozare, kopā ar Ārlietu ministriju, iepriekš ir daudz strādājusi, lai veicinātu un popularizētu drošu ceļošanu.

Vai nebūtu visiem labāk, ja jaunais sauklis būtu "Ceļo īpaši droši Covid-19 laikā. Izmanto profesionāļu palīdzību!"? Tādā veidā tiktu atbalstīta gan tautsaimniecībai svarīga, bet problēmās nonākusī tūrisma nozare, gan arī veicināta droša ceļošana.

Šajos laikos tūrisma aģentūrām un operatoriem ir ļoti augsta pievienotā vērtība. Arī tas ir jāskaidro. Mēs nerunājam par spējām nopirkt aviobiļeti vai norezervēt viesnīcu. To prot visi. Tā vērtība ir tajā, ka profesionāļi sniedz informāciju par drošu ceļošanu, par nosacījumiem, kādi ir jāievēro un kādiem ir jābūt gataviem. Tas ir atbalsts 24/7, kad tūrists var sazvanīt savu ceļojuma konsultantu, ja ir nonācis kādās problēmās. Piemēram, pēkšņi ir atcelts lidojums, nepieciešama jauna aviobiļete, papildus nakts viesnīcā, radušās veselības problēmas un nepieciešama informācija par ceļojumu apdrošināšanas nosacījumiem utt. Ir svarīgi, ka šādā brīdī ir kāds, kurš uzņemas rūpes un atbildību.

Esmu ļoti atbildīgs pilsonis, kuram ļoti rūp sabiedrības veselība un labklājība. Tāpat man ļoti rūp visi mani nozares kolēģi, kuri šobrīd ir nonākuši ļoti smagā situācijā. Es neaicinu tagad visus doties nedēļas nogalē iedzert kādā no Eiropas pilsētām (tas būtu bezatbildīgi), bet es aicinu ceļot atbildīgi, domājot par sevi un citiem. Ceļot nav noziegums.

Tāpat aicinu valsts iestādes rūpīgi izvērtēt kampaņu nozīmi un ietekmi uz sabiedrību. Šādās kampaņās katram vārdam ir milzīga ietekme un dziļas sekas. Jūs esat, lai rūpētos gan par cilvēkiem, gan par uzņēmumiem.  Un darītu to ar lielu atbildības sajūtu un cieņu arī pret ministrijai tik tuvu nozari kā tūrisms. Pret nozari, kuras uzņēmumu mājas lapās un sociālajos tīklos ir atrodami  Ārlietu Ministrijas norādījumi par drošu ceļošanu.

Esmu uztaisījusi savu redzējumu par to, kāda varētu izskatīties kampaņa par ceļošanu Covid-19 laikā. Uzreiz atvainojos, jo neesmu grafiskā dizainere un šī ir tikai kā ideja, nevis gatavs vizuālais risinājums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 dalia 11/18/2020 11:59 Absolūti pareizi !

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37122107sec.