Baltkrievija gatavojas atcelt vīzas Latvijas tūristiem

Pēc vairāku Baltkrievijas mediju informācijas Baltkrievijas Sporta un tūrisma ministrija ir paziņojusi, ka  pēc diviem mēnešiem plāno atcelt vīzu Latvijas tūristiem. Jaunā iebraukšanas kārtība paredzēs, ka tūristi no Šengenas zonas bez vīzas ar 2016. gada 23. oktobri uz 5 dienām varēs apmeklēt baltkrievu pilsētu Grodņu un Augustovkas kanāla apkārtni. Kopumā tiek plānots šādu bez vīzu iebraukšanas kārtību piemērot 80 valstu pilsoņiem.

Šobrīd tiek risinātas Latvijas un Baltkrievijas robežas šķērsošanas formalitātes, kuras būs jāievēro Latvijas tūristiem, ja vēlēsies apmeklēt mūsu kaimiņvalsti bez vīzas. Baltkrievija ir noteikusi robežkontrolpunktus Lietuvā un Polijā, kuros drīkst šķērsot Baltkrievijas robežu bez vīzas, bet Latvijā vēl tādu pagaidām nav.

Nākotnē tiek plānotas vēl trīs dabas teritorijas atvērt ārvalstu tūristiem - Braslavas ezeru zemi un Augšdaugavas teritorijas, ūdens tūrisma un purva reģionu Čepkeliai-Katra un dabas parku Silene - Riči.

Baltkrievijas tūrisms vēlas vispirms attīstīt ekoloģisko tūrismu un tāpēc cenšas piesaistīt ārvalstu tūristus, lai nākotnē fragmentāri atvērtu citus dabas reģionus un vēsturiskās pilsētas ceļotāju apmeklējumam. Jaunā kārtība pagaidām darbosies līdz 2017. gada 31. decembrim.

Jau tagad ārvalstu tūristi no Šengenas zonas bez vīzas (3 dienas) var apmeklēt UNESCO Pasaules dabas mantojuma sarakstā ierakstīto Belovežas gāršu, kas ir nacionālais dabas parks Polijas un Baltkrievijas teritorijā. Ceļotājiem ir jāapliecina viesnīcas rezervācija Belovežas gāršas teritorijā, kas ir drošs pamats, lai ieceļotu Baltkrievijā.

Vairāk informācijas Baltkrievijas oficiālajā tūrisma vietnē - www.belarustourism.by

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52438521sec.