Noskaidro 10 pasaules skaistākās ielas

Ne visas ielas ir izveidotas vienādas, katrai no tām ir sava vēsture, par kuras esamību reti kurš aizdomājas. Daudziem no mums tās ir vienkārši asfaltētas joslas, pa kurām pārvietoties, pilsētu vai rajonu savienojošās daļas, bet citiem, tās ir ievērojamas ar savu krāšņumu, neierasto dizainu un dabas līdzekļu izmantojumu apkārtnes paspilgtināšanai. Šeit aplūkojamas 10 skaistākās ielas pasaulē, pēc ARCHITECTURAL DIGEST veiktās aptaujas rezultātiem.


Foto: architecturaldigest.com

1. Daudzkrāsainās mājas Buenosairesā, Argentīnā, La Boca apkaimē, joprojām atspoguļo daļu no 19.gadsimta vēstures, kad Eiropas imigranti no Itālijas ieradās Dženovā. Daudzi no viņiem kļuva par ostas strādniekiem, kas neskatoties uz nelielajiem ienākumiem, veidoja savas mājas no tieva, gofrēta lokšņu dokiem, kas pārklāti ar krāsu. Kad viena krāsa beidzās, viņi izmantoja nākamo, tādējādi izveidojot krāsainu apkārtni.

Foto: architecturaldigest.com

2. Sanfrancisko Lombard Street ir kļuvusi par vienu no visvairāk apmeklētākajām vietām pilsētā. Tūristi bieži vien tur pulcējas, lai noskatītos, kā autovadītāji veic savu ceļu caur interesantajiem pagriezieniem. Tā tika pabeigta 1922.gadā un izstrādāta, lai palēninātu automašīnu ātrumu braucot lejup no kalna.


Foto: architecturaldigest.com

3. Šefšauena, neliela pilsēta Marokas ziemeļrietumos, ir slavena ar saviem atšķirīgajiem zilajiem toņiem. Tā dibināta 1471.gadā un kādreiz tika izmantota kā cietoksnis. Gadsimtu gaitās, vairākums ebreju pārcēlās uz Šefšauenu, līdzi atnesot seno ticējumu, ka izmantojot zilo krāsu tiek atgādināts par Dieva spēku. Spilgtāko pieredzi tūristi varētu gūt pastaigājoties pa šādām ielām kā: Al Hasans Onsar, Rue Outiwi, un šaurajām, augšup un lejup vedošajām kāpnēm pa Rue Bin Souaki.


Foto: delightfull.eu

4. Andalūzija, Spānijā, Jeres de la Frontera, ir pilsēta, kas pazīstama ar savu izsmalcināto vīnu. Šeit, vēsturiskā centra ielas apēno vīnogulāji.


Foto: amanaimages.com

5. UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā atrodas 1000 gadus vecā Lijiang Ķīnas vecpilsēta, kas ir slavena ar sakārtotiem kanāliem un pastaigu celiņiem. Dodoties pastaigā pa Qiyi ielu, Chongron aleju, Wuyi ielu vai Wenzhi aleju, ir iespējams vērot vienus no visiespaidīgākajiem skatiem.


Foto: pinterest.se

6. Katru pavasari, divas līdz trīs nedēļas, ir iespējams vērot burvju tuneli, ko izveidojusi noaugušu ķiršu ziedu avēnija Bonnā, Vācijā, kas pievilina ne tikai fotogrāfus, bet arīdzan tūristus.


Foto: delightfull.eu

7. Bregagh ceļš Ballymoney, Ziemeļīrijā, ir bērzu apstādīta iela, kas veidota 18.gadsimtā. Iesaukta par Tumšo Dzīvžogu. Ceļš acumirklī ir atpazīstams HBO radītās spēles Game of Thrones faniem.


Foto: delightfull.eu

8. Elizejas lauki ir viena no zināmākajām un populārākajām Parīzes ielām. Skaisti sakopta koku avēnija, kas stiepjas 1,2 jūdžu garumā, sākot no de la Concorde līdz pat Triumfa arkai.


Foto: www.shutterstock.com

9. Gadsimtu laikā, laivas un velosipēdi ir kļuvuši par ļoti iemīļotiem un populāriem tūristu pārvietošanās veidiem, aplūkojot Amsterdamas kanālus, bet Brouwersgracht, kas atrodas mazliet vairāk nekā pus jūdzes attālumā uz ziemeļrietumiem, no centrālās stacijas, varētu būt visgleznainākā vieta Nīderlandes galvaspilsētā.


Foto: pinterest.se

10. Águeda's Lietussargu Debesu Projekts aizsākās 2011.gadā, kā daļa no Portugāles pilsētas Ágitagueda Mākslas Festivāla. Katru vasaru, kad termometra stabiņa rādītāji strauji paaugstinājās, Águeda's ielas krāsaino lietussargu funkcija bija nodrošināt gājējiem ēnu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Viktorija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15255594sec.