12 interesanti jaunumi pasaules apceļotājiem 2017.gadā

Ja pasaules apceļošana ir jūsu sirdslieta, un arī 2017.gadā jūs esat apņēmies turpināt iepazīt jaunus galamērķus un piedzīvot jaunas izjūtas, tad turpmāk rakstītais ir tieši jums. Šajā gadā dažādās pasaules malās jau ir atvērušies un turpinās parādīties vairāki ceļotājiem interesanti jaunumi, līdz šim nebijušas lietas – šajā sarakstā ir gan viesnīcas, gan muzeji, gan izzinoši un izklaidējoši centri, gan daudz kas cits. Portāls Thrillist.com iesaka, viņuprāt, 12 interesantākos jaunumus dažādām gaumēm un interesēm.

Vikingu kruīzs apkārt pasaulei, no Maiami, ASV,  līdz Londonai, Lielbritānijā

Sāksim ar pašu, pašu iespaidīgāko … Ja 2017.gads jums būs izrādījies sasodīti veiksmīgs, un tā beigās jūsu bankas kontā būs 31 tūkstotis angļu mārciņu (nedaudz virs 35 tūkstošiem eiro), un brīvi nākamie 5 mēneši, tad nopietni derētu apsvērt iespēju doties sava mūža satriecošākajā piedzīvojumā – Viking Sun kuģa kruīzā pa visu pasauli. Kruīza kuģis dosies ceļā no Maiami ostas 15.decembrī, un turpmākos piecus mēnešus apmeklēs 35 valstis, piestājot 66 ostās. Vispirms tiks izpētītas Karību reģiona valstis, ieskaitot braucienu cauri Panamas kanālam, tad pāri Klusajam okeānam, pa ceļam kārtīgi iepazīstot Polinēzijas salas, kuģis dosies uz Austrāliju un Jaunzēlandi, tad seko Dienvidāzija, Indija, Tuvie Austrumi, un caur Suecas kanālu ierašanās Vidusjūrā, un brauciena noslēgums pie Anglijā. Gandrīz vai – visi sapņu galamērķi vienā ceļojumā!

Abraj Kudai viesnīca, Meka, Saudi Arābija

Jau esam pieraduši, ka tradicionāli Dubaija ir tā, kas mīl pārsteigt pasauli ar kārtējo vis .. vis .. vis objektu – lielāko, dārgāko, greznāko. Tagad izskatās, ka kaimiņu valsts Saudi Arābija ir nolēmusi dot nopietnu pretsparu, jo ir paziņojusi ka šogad Mekā tiks atvērts pasaulē lielākais hotelis – Abraj Kudai. Viesnīcai būs 12 torņi, 10 tūkstoši istabu, 70 restorāni, veikali, milzīgs pasākumu un konferenču centrs, lūgšanu zāles, helikopteru nosēšanās laukums uz jumta. Kopējais investīciju apjoms ir 3,5 miljardi ASV dolāru, bet par galveno mērķa auditoriju saimnieki uzskata aptuveni 15 miljonus musulmaņu, kas ik gadu dodas svētceļojumos uz Meku.

Amerikāņu rakstnieku muzejs, Čikāga, ASV

Parasti rakstnieki ir tie, kas sniedz pasaulei savus aizraujošos stāstu, bet nu būs Čikāgā muzejs, kurš izstāstīs pašu rakstnieku stāstus. Muzejā ne vien būs skatāmi unikāli artefakti un manuskriptu oriģināli, bet arī interaktīvas ekspozīcijas, kas apmeklētājiem ļaus iejusties rakstnieku ādā un sajust kā tas ir – mēģināt radīt literatūras šedevru.

Belmonda Andu ekspresis, Peru

Andu kalni ir maģiski skaista vieta, ko noteikti vērts mūžā apmeklēt, bet līdz šim ceļotājiem, kas raduši ceļot luksus klasē, šis apgabals sagādāja praktiska rakstura grūtības, un varbūt pat atturēja no ceļojuma. Bet nu jau pavisam drīz, šā gada maijā, viņus gaida lielisks jaunums – Dienvidamerikā pirmais luksusa klases vilciens, kas par 462 ASV dolāriem diennaktī  ērti aizvizinās no Kusko pāri visai Andu kalnu grēdai uz Arekipu un Titikakas ezera peldošajām salām. Tas būs viens no augstajiem vilciena maršrutiem pasaulē, sasniedzot 4500 metru augstumu virs jūras līmeņa. Tiks piedāvāti vienas vai divu dienu ceļojumi, kuru laikā viss būs kā veco laiku labākajos paraugos – grezni iekārtotas guļamistabas, restorāns ar izmeklētu ēdienkarti, un īpaša terase satriecošo dabas skatu aplūkošanai un fotografēšanai.

Dizaina un mākslas centrs, Šenžeņa, Ķīna

Savulaik Viktorijas un Alberta muzejs Londonā bija pirmais, kas Eiropu iepazīstināja ar Ķīnas mākslu. Tagad tas palīdz izveidot vērienīgu kultūras un mākslas centru Šenžeņā, Ķīnā, ko paredzēts atklāt šā gada oktobrī. Centrā būs pastāvīgas Eiropas un Ķīnas mākslas ekspozīcijas, kā arī multifunkcionāls teātris, jumta dārzs, restorāni, veikali.   

Gardēžu pasaule, Boloņa, Itālija

Šī ir lieliska ziņa visiem itāļu kulinārijas un vīnu cienītājiem – gada nogalē pie Boloņas durvis vērs tieši ēdienu tēmai veltīts tematiskais parks. Tā nebūs gluži Disnejlenda ar Spageti kalnu centrā, bet piedāvās cita veida interesantu pieredzi – viesošanos īstā itāļu lauku saimniecībā ar visiem dzīvniekiem, tirdziņus, gatavošanas meistarklases, izglītojošas programmas, un protams, gastronomiskas baudas, ko sniegs 25 restorāni.  

Lavas centrs, Hvolsvollura, Islande

Savukārt tiem, kam saistoši zemes ģeoloģiskie procesi un tektoniskās aktivitātes, jau no pavasara varēs apmeklēt jauno atraktīvo Lavas centru Islandē. Centrs atrodas slavenā Apļa ceļa malā, netālu no viena no Islandes iespaidīgākajiem vulkāniem, un tā interaktīvā, daudzpusīgā ekspozīcija ļaus visā krāšņumā iepazīt Islandes vulkānu varenību, pat pabūt zemestrīces stimulatorā. Lavas centrs būs arī kā bāze kalnu trekinga maršrutiem.   

Pinky Eko kūrorts – apmetne, Rotnestas sala, Austrālija

Rotnestas sala Austrālijas rietumos, pusstundas prāmja brauciena attālumā no Pērtas, ir viens no Klusā okeāna dienvidu reģiona skaistākajiem un neskartākajiem dabas stūrīšiem. Salā nav nevienas automašīnas, toties ir 63 pasakainas baltu smilšu pludmales, kas nekad nav pārpildītas. Pavasarī Rotnestas salā apmeklētājus gaidīs unikāls eko kūrorts, kas būs ideālā saskaņā ar dabu – darbosies uz saules enerģijas un ūdens pilnīgas pārstrādes principiem. Atpūtnieki varēs apmesties kādā no 29 luksusa bungalo, vai pieticīgākā versijā – teltīs.   

Kafijas tūre, Salvadora

Salvadora vairuma ceļotāju pasaules kartēs līdz šim ir bijusi kā “baltais plankums”, tomēr pamazām arī tā kļūst atvērta viesiem. Interesanta pieredze šai valstī varētu būt El Carmen kafijas saimniecības apmeklējums, kur viesi reālā vidē iepazīst un piedalīties kafijas tapšanas procesā – no kafijas kopu apkošanas, līdz pat grauzdēšanai, pagatavošanai un degustēšanai.  

Titānika tēmai veltīta viesnīca, Belfāsta, Ziemeļīrija

Tie, kam gana drosmes un arī melnais humors nav svešs, gada beigās varēs iemēģināt nakšņošanu “kā uz Titānika”. Bijušās Harlands & Wolf kuģu būvētavas teritorijā (jā, tieši tur tapa bēdīgu galu ņēmušais okeāna laineris), kas nav izmantota kopš 1989.gada, jau drīzumā durvis vērs savdabīga boutique tipa viesnīca, veltīta Belfāstas kuģu būves vēsturei. Viesnīcā, kas sevi pozicionē kā “pasaules autentiskākā Titānika tematiskā viesnīca”, protams, netrūks slavenās Holivudas filmas iespaidota interjera un Selīnas Dionas dziesmu fonā, bet būs iespējams arī uzzināt daudz ko par cilvēkiem, kas būvējuši oriģinālo Titāniku, un to, kā šāds milzenis vispār funkcionē.

Ķenguru salas dabas taka, Austrālija

Šī aptuveni 60 kilometrus garā savvaļas dabas taka paredzēta kā piecu dienu pārgājiena maršruts, un to veicot, var novērot patiešām satriecoši skaistus skatus. Taka ved gar klinšainiem okeāna krastiem, ļaujot apbrīnot unikālos Austrālijas dienvidu piekrastes klinšu veidojumus, kā piemēram, Admirāļa arku. Un protams, visa maršruta garumā ceļotāji bieži sastaps mīlīgus lēkātājus ķengurus.

Amerikāņu revolūcijas muzejs, Filadelfija, ASV

Ar ASV Neatkarības kara notikumiem katrs amerikāņu skolnieks brīvprātīgi – piespiedu kārtā ir saskāries vēstures stundās. Tomēr jaunatvērtais Amerikas Revolūcijas muzejs, iespējams, spēs ieinteresēt vairāk – līdztekus interaktīvai ekspozīcijai, jaunie patrioti var, piemēram, izmēģināt, kā bija dzīvot Džordža Vašingtona vadības teltī karalauka nometnē, apskatīt tolaik karā lietotos ieročus, palasīt karavīru dienasgrāmatas, un pat sajust realitātei tuvu frontes līnijas situāciju īpašā simulatorā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13608313sec.