Interesantas lietas, ko darīt Londonā – 1.daļa

Londona, Apvienotās Karalistes galvaspilsēta, ir tradīcijām bagāta pilsēta. Lai arī tūristiem tā vairāk asociējas ar tādiem apskates objektiem kā Bigbens, Bekingemas pils, "Londonas acs", tomēr tās valdzinošo šarmu glabā arī nelielās ieliņas Merilebonā, vienā no Londonas rajoniem, bet pilsētas garšu – krodziņi Londonas ziemeļu pusē.

Tā kā nav arī noslēpums, ka vairums dienas Londonā pavada lietus un samākušies mākoņi, piedāvājam tev dažus no maršrutiem kā gūt prieku arī pelēcīgās dienās.

Sāc ceļojumu pa Londonu, iepazīstot Vestminsteru

Vestminstera ir viens no 32 Londonas rajoniem. Tās apskati var sākt Parlamenta laukumā, kas atrodas netālu no "Vestminster tube" metro stacijas. No šīs vietas tūrista acīm pavērsies ne viens vien Londonas lepnums un prieks – Vestminsteras abatija, parlamenta ēkas, Bigbens, Svētās Mārgaretas baznīca un Vinstonam Čērčilam veltīta statuja.

Tā kā Apvienotā Karaliste un, protams, arī Londona sevī glabā gadu laikā atstātās vērtības un liecības, apskates vērts noteikti ir arī mākslas muzejs – Nacionālā galerija. Šī ievērojamā celtne atrodas Trafalgaras laukumā. Turklāt šo muzeju kā apskates vērtu atzīst liels pulks ceļotāju. Ne velti tas ir ceturtais apmeklētākais muzejs pasaulē, aiz Luvras, Britu muzeja un Metropolitēna mākslas muzeja Ņujorkā.

Iepērcies un izbaudi ēdienu Šordičā

Austrumu Londona ir gluži kā Bruklina Ņujorkā. Pastaigājot pa šo pilētas daļu, iesi garām ne vienam vien kokteiļu bāram, arī mākslas galerijām, muzejiem un veikaliņiem. Piemēram, ja vēlies no Londonas atvest krāšņus un skaistus interjera stila elementus vai tekstila izstrādājumus, vai arī vienkārši vēlies iepriecināt sevi apskatot izsmalcinātus dizaina elementus, tad noteikti iegriezies "House of Hackney". Šo pilsētas vidi vēl daudzpusīgāku padara turpat esošie lauksaimnieku tirdziņi un vecie krogi.

Savukārt, ja vēlies reibt no ziedu skaistuma, uz Šordiču dodies jau agri svētdienas rītā, lai varētu iegādāties visskaistākos grieztos ziedus Kolumbijas Ceļu ziedu tirgū. Bet, ja vēlies ietaupīt, tad uz ziedu tirgu vari doties ap diviem pēcpusdienā, kad tirgotāji ziediem piešķir vilinošas atlaides.

Pavadi dienu slavenajā Notinghilā

Pateicoties Hjū Granta filmai, Notinghila aizvien bauda savu slavas zenītu. Un līdz ar to tūristi joprojām straumēm dodas uz šo pilsētas daļu. Ja esi šajā pusē ieradies agri no rīta, tad kā lieliska vieta, kur baudīt gardas brokastis, ir "Granger & Co" kafejnīca. Tur plašā klāstā ir pieejamas svaigi spiestas sulas, kokosriekstu jogurti un citi gardumi. Arī otrpus ielai noteikti var paviesoties un nogaršot svaigi ceptu kruasānu.

Savukārt, ja šajā apvidū esi nonācis sestdienā, tad noteikti ir jāapskata Portobello ceļš, kas ir mājvieta pilsētas vispopulārākajiem un iecienītākajiem tirdziņiem. Tirgotāji tevi aicinās apskatīt viņu krāšņās paeljas bļodas, turku dvieļus un kaudzēm senlietu.

Apmeklē ziemeļu Londonas krodziņus

Londonā krodziņi ir teju vai uz katra ielas stūra, tomēr, ja vēlies patiesi izbaudīt krogu kultūru šajā daudzpusīgajā pilsētā, tad noteikti ir jādodas uz Londonas ziemeļu rajoniem. Šajā Londonas apvidū ir rūpīgi izveidota krodziņu kultūra, tāpēc visticamāk šīs puses apmeklēšana un īstās angļu vēsmas izjušana neliks vilties pat lielākajam krodziņu ekspertam.

Viens no krogiem, kam paiet garām nevar, ir "Southampton Arms". Tas ir ekskluzīvs, jo šajā krogā nav jūtams moderno tehnoloģiju pieskāriens. Proti, šeit nav telefonu, līdz ar to nav iespējams veikt iepriekšēju rezervāciju un nav arī iespējams norēķināties ar karti – tikai ar skaidru naudu. Piedāvājuma klāstā ir ap 18 dažādiem izlejamiem sidriem un aliem.

Apmeklē muzejus Kensingtonā agrā rītā

Ja alksti vēstures dvašas savā ceļojumā pa Londonas iespaidīgākajām vietām, tad Kensingtona ir vieta, kur doties, jo tā tradicionāli tiek uzskatīta kā mājvieta pilsētas ievērojamākajiem muzejiem. Viens no tiem ir Dizaina muzejs, kas tiek uzskatīts par pirmo muzeju, kas veltīts dizaina izzināšanai un atklāts 1989. gadā. Tā patstāvīgajā kompozīcijā apmeklētājiem ir iespējams apskatīt ap 1000 dizaina priekšmetu.

Pavadi pēcpusdienu Merilebonā

Kad Londona sāk nomākt un gribas mieru, tad Merilebona ar mazajiem veikaliņiem spēs apmierināt tavas alkas pēc rimta miera. Tās apkārtne ir neliela – vien dažas galvenās ielas un pāris sānu ieliņas, kur noslēpties no burzmas.

Ja tevi valdzina ne tikai klusas pastaigas pa skaistām ielām, bet arī patīk iegrimt starp grāmatu lapām un kā suvenīru sev vai tuviniekiem vēlies atvest labu grāmatu, tad noteikti paviesojies "Daunt Books" grāmatnīcā. Noveles, recepšu grāmatas, fotogrāmatas, pilsētas kartes – tas viss un vēl vairāk tevi sagaidīs šajā valdzinošajā grāmatu veikalā. Tāpēc nebrīnies, ja tavs pilsētas apskatei ieplānotais laiks pazudīs nemanot starp grāmatnīcas koka sienām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46687984sec.