Uzzini, kāds cilvēka tips varētu būt katrs ezers no Lielā ezeru piecinieka Amerikas Savienotajās Valstīs

Amerikas Savienotās Valstis var lepoties ar Lielo ezeru piecinieku, kurā ietilpst Augšezers, Hūrons, Mičiganas, Ontārio un Ēri ezeri! Katrs no šī piecinieka izceļas ar kaut ko tikai šim ezeram raksturīgu un īpašu! Un, skatoties uz to īpatnībām, kā arī uz brīdi pafantazējot, var aizdomāties par to līdzību cilvēkiem - un katrs no tiem atbilst dažādam cilvēku tipam. Kāds no tiem iespējams būtu kompānijas vēsturnieks, kāds paraugbērns, bet cits noslēpumains un kluss...

Vēsturnieks: Augšezers

Par vēsturnieku to varētu saukt, jo Augšezerā ietek vairāk nekā 300 strauti un upes, līdz ar to gadu laikā tam ir veidojusies gara kuģniecības vēsture. Muzejs "Great Lakes Shipwreck" lēš, ka ezera dibenā dus ap 6000 kuģu frakiem.

Turklāt vērā ņemams ir arī fakts, ka Augšezers ir visā pasaulē lielākais saldūdens ezers!

Foto: Pixabay.com

Vēsais un foršais puisis: Mičiganas ezers

Mičiganas ezers ir vienīgais no Lielajiem ezeriem Amerikas Savienotajās Valstīs, kas atrodas tikai šīs valsts robežās un neapskalo Kanādai piederošas zemes. Tā ūdens šalc tādos štatos kā Ilinoisa, Indiāna, Viskonsina un Mičigana. Iespējams, ka tieši tāpēc Mičiganas ezers varētu mantot foršākā puiša statusu, ja vien tiktu pielīdzināts cilvēkam.

Turklāt, pateicoties tā radītajiem Ezera efekta nokrišņiem, veido auglīgu augsni zemei, savukārt tas ļāvis Mičiganai iemantot līdera pozīciju melleņu, ķiršu, sparģeļu audzēšanā.

Foto: Pixabay.com

Noslēpumainais – Hūrons

Starp pieciem Amerikas Savienoto Valstu Lielajiem ezeriem Hūrons ierindojas trešajā vietā. Tā ir mājvieta "Mackinac" salai un "Michilimackinac" fortam – kas ir 18. gadsimta forts un kažokādu tirdzniecības centrs, kas rekonstruēts pēc arheoloģiskajiem izrakumiem un darbi notiek vēl līdz pat šim brīdim.

Turklāt vietējiem Hūrons ir labi zināms kā vislieliskākā saullēkta vērošanas vieta. Tāpēc, viesojoties Mičiganā, agrā rīta stundā nodrošinies ar gardu kafiju, segu, fotoaparātu un dodies uz Hūrona ezera krastu, lai raudzītos, kā saule kāpj pretī dienai virs ezera ūdeņiem.

Foto: Flickr.com

Nesamaitātā meitene – Ontārio ezers

Šis pielīdzinājums – nesamaitātā meitene – iespējams skaidrojams ar to, ka ezers starp pieciem Lielajiem Amerikas Savienoto Valstu ezeriem ir vismazākais, toties tā ūdens dzidrums un krāšņums ir fantastisks! Turklāt, šis ezers nekad pilnībā nesasalst, jo gluži vienkārši ir pārāk dziļš, lai aukstumā sasaltu.

Ziemeļos Ontārio ezers robežojas ar Amerikas Savienotajām Valstīm, bet dienvidos – ar Kanādu. Turklāt Kanādā Ontārio ezers apskalo provinces ar tādu pašu nosaukumu – Ontārio lielāko pilsētu krastus.

Foto: Pixabay.com

Industriālists – Ēri ezers

Ēri ezra ūdens ir vissiltākais starp visiem pieciem Lielajiem ezeriem un ar vislielāko bioloģisko daudzveidību, līdz ar to šī ir  makšķernieku izvēle teju numur viens!

Ēri ezera krastos atrodas arī tāda cilvēku iemīļota vieta kā "Sandusky", kur atrodas "Cedar Point" – slavenie amerikāņu kalniņi. Tad nu nav jābrīnās, kam par godu ezers varētu izpelnīties iespēju tikt dēvētām par industriālistu!

Foto: Pixabay.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30134583sec.