Ņujorka vietējo acīm - vērtīgi padomi, kas padarīs tās apmeklējumu pilnvērtīgāku - 1.daļa

Ņujorka, mūžam rosīgā pilsēta, kas nekad neguļot, ir apveltīta ar maģisku pievilcību – daudzi jo daudzi sapņo turp nokļūt, bet daudzi no tiem, kas jau bijuši – sapņo atgriezties atkal un atkal. Ņujorkai ir ko piedāvāt – lieliski muzeji, apskates vietas, restorāni, kultūras dzīve, mūzikas šovi, aktivitātes, un, kā runā – arī īpaša aura, nemitīgi pulsējošs ritms. Diemžēl daudzi Ņujorkas viesi, savas nezināšanas dēļ vai mērķtiecīgi ievilināti tai sauktajās “tūristu lamatās”, sava apmeklējuma laikā pieļauj kļūdas – iztērē dārgo ceļojuma laiku vietām un pasākumiem, kas nemaz nav to vērti, daudz kur pārmaksā, iekļūst sastrēgumos, nopērk nekvalitatīvas lietas vai piedzīvo kādus citus misēkļus.

Lai no šādām kļūdām izvairītos, un savu vizīti Ņujorkā izbaudītu pēc iespējas pilnvērtīgi, esam apkopojuši pašu ņujorkiešu ieteikumus, kas uz šo pasaules metropoli paraugās vairāk no vietējo iedzīvotāju skatu punkta, kā arī sniedz vērtīgus padomus, ko tipiski tūristi varētu arī nezināt.  

Pārvietošanās un taksometri

Viesi iespējams, to nezin, taču ņujorkiešiem pašiem ir skaidrs kāds nerakstīts un negrozāms likums – ja jūs jau kavējat un paņemiet taksi, tas noteikti iekļūs sastrēgumā .. Bet, ja laika pietiek .. vai jums taksis vispār ir vajadzīgs? Tie Ņujorkā ir dārgi, un vadītāji ne vienmēr labi pārzina pilsētu. Takša vietā labāk izvēlieties metro – tas ir daudz lētāks, un galamērķī jūs nogādās ātrāk. Ja tomēr nepieciešama mašīna, labāk izvēlieties Uber, kas ir par kādiem 20 procentiem lētāks, un kuru vadītājiem palīdz orientēties pilsētas kartes aplikācija. Bet izvairieties arī no Uber pakalpojumiem sliktos laika apstākļos vai satiksmes maksimuma stundās, kad tie ņem papildus samaksu. Laba alternatīva lai pārvietotos pa pilsētu ir arī CitiBike velosipēdu noma.

Taimskvērs

Taimskvērs ir viena no zināmākajām Ņujorkas atpazīstamības zīmēm, un būtu naivi domāt, ka tūrists dosies prom no pilsētas, kaut reizi tur nepabijis. Tomēr paši ņujorkieši izvairās no šīs vietas gluži kā velns no krusta, un dodas turp tikai galējas nepieciešamības gadījumā. Ja neesat tur vēl bijis, aizejiet, apskatiet, uzņemiet pāris foto, un aši dodieties tālāk. Ar vienu vizīti, ne ilgāku par 15 minūtēm, vajadzētu pietikt visam atlikušajam mūžam. Ja vien jūs nesajūsmina drūzma, svešinieku pūļi un jocīgi ģērbti cilvēki, kas nemitīgi visos veidos mēģinās piesaistīt jūsu uzmanību. Gaumes, protams, ir dažādas, taču, pēc vietējo vērtējuma, Ņujorkā ir daudz citu, labāku un interesantāku vietu, kur tērēt savu dārgo laiku.   

Empire State Building

Vēl viena ikoniska Ņujorkas vieta, taču par katru cenu nokļūt uz tās jumta patiešām nav tā vērts. Rindas ir nenormālas, un, ja gribēsit tās apiet, nāksies šķirties no 50 dolāriem. Ja vēlaties apskatīt pilsētas panorāmu, labāk dodieties uz Top of the Rock – Rokfellera centra augstceltnes skatu platformu 70 stāvā; rindas ir daudz mērenākas, un skati – tikpat labi, ja ne pat labāki. Vislabāk doties turp pirms saulrieta. Laba alternatīva būtu apvienot pilsētas panorāmas apskati ar kādu kokteili, šim nolūkam izvēloties kādu no atraktīvajiem jumta bāriem.

Ņujorkas apskate no ūdens

Populāra atrakcija tūristu vidū ir kuģīšu kruīzi, kas dod iespēju vērot Manhetenas augstceltnes, majestātisko Brīvības statuju un citus skaistus skatus no upes perspektīvas. Šāda ekskursija vidēji maksā 30 dolārus, un tai nav ne vainas, tomēr līdzīgus iespaidus var iegūt daudz lētāk vai pat pilnīgi par brīvu. Viens no labākajiem braucieniem pilsētā ir ar bezmaksas Stetenailendas prāmi, kura 25 minūtes garajā maršrutā arī ļoti labi var novērot Manhetenu. Elisa salu un Brīvības statuju. Īstriveras prāmis par regulārā brauciena biļetes cenu arī ved gar Manhetenu, Bruklinas tiltu, turklāt ir ērtākais savienojums starp pilsētas daļām. Nedēļas nogalēs Ņujorkas Ūdens Taksometru kompānija piedāvā bezmaksas 20 minūšu braucienus no Volstrītas uz citādi grūti sasniedzamo, bet noteikti apskates vērto Red Hook apkaimi.

High Line urbānie dārzi

Reiz nepievilcīga kravas dzelzceļa teritorija, kas tagad pārveidota par parku ar interesantu dizainu, brīnišķīgiem dārziem, brīvdabas mākslas objektiem, piknika vietām un burvīgu skatu uz Hudzonas upi – High Line ir kļuvusi par iemīļotu ņujorkiešu atpūtas vietu. To mīl vietējie, to mīl tūristi, to mīl visi … diemžēl tas nozīmē arī to, ka brīvdienās sajūtas parkā var būt kā uz pārpildīta konveijera lentes. Ja vēlaties izbaudīt šīs vietas burvību bez pūļa apkārt, ejiet darba dienās, vislabāk – no rīta.

Ņujorkas daudzveidība

Ņujorka nav tikai Manhetena, tai ir piecas dažādas apkaimes un vēl vairāk – dažādas sejas, un jūs būsit sevi apdalījis, ja to ignorēsiet. Bruklina, Kvīnsa, Bronksa un Stetenailenda – katrai ir savas raksturīgās iezīmes, parki, kultūras iestādes, vide, etniskās īpatnības, kuras ir vērts izpētīt. Interesantu vietu ir bezgala daudz, bet noteikti nelaidiet garām Bruklinas promenādi, Kvīnsas muzeju un Ričmondas vēsturisko pilsētiņu. Atcerieties – jūs nevariet teikt, ka esat bijis Ņujorkā, ja neesat bijis ārpus Manhetenas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99846601sec.