7 lietas, kas jāzina pirms apmeklēt Ķīnu

Latvietim Ķīna varētu likties kas tāls un pat nedaudz biedējošs – pavisam cita kultūra, komunistu partija un konservatīvisms, kā arī – nesaprotama un nelasāma valoda. Tomēr, tāpat kā jebkur citur pasaulē – ja vien esi sagatavojies un nedaudz painteresējies par šo valsti, viss noskaidrojas un "saliekas pa plauktiņiem".

Lūk 7 lietas, kas būtu jāzina pirms dodaties uz Ķīnu – un jūsu ceļojums būs daudz vieglāks!

Ķīnas galvenās lidostas ir milzīgas, taču tajās viegli navigēt

Dodoties uz Ķīnu no lielākajām Eiropas vai Amerikas lidostām, jārēķinās ar to, ka nonāksiet milzīgā lidostā – Honkongas, Šanhajas vai Šenzenas lidostās. Tāpēc paredziet nedaudz ilgāku laiku gan nokļūšanai no lidostas, gan arī uz lidostu. Tomēr nesatraucieties – visur ir pieejamas zīmes angļu valodā un vairumā lidostu pat ir pieejams metro – no pašas lidostas! Tāpat lidostās ir arī viesnīcas, kur var pavadīt nakti – vai pāris stundas, ja tas nepieciešams un finansiālā rocība atļauj!

Taksometri ir lēti!

40 minūšu brauciens no lidostas līdz pat hotelim jums nemaksās vairāk par 10-15 eiro. Šādi braucieni lielākajās Eiropas pilsētās varētu maksāt pat 100…

Tomēr ieteicams savu galamērķi izprintēt (vai vismaz rādīt telefonā) gan angļu valodā, gan ķīniešu valodā. Tas tā – ne visi šoferi pārzina angliskos nosaukumus un arī angļu valodu vispār. Tāpat, ja rādīsiet abus nosaukumus, tad izvairīsieties no situācijas, kad jūs aizvedīs citur un teiks, ka tas taču ir norādītais galamērķis – vismaz citā valodā! Tāpat – izmantojiet tikai oficiālus taksometrus, jo, tāpat kā visur citur pasaulē, arī Ķīnā darbojas veikli cilvēki, kas gatavi aizvest tūristus par vismaz divas reizes augstāku cenu.

Ātrvilcienu satiksme ir lieliska – un tā strādā nevainojami!

Ķīnā ir vairāk ātrvilcienu sliežu nekā visā citā pasaulē kopā. Vilcieni, kas "lido" pa šīm sliedēm ir ātri, ērti un viegli izmantojami. Arī biļetes iegādāties ir gana viegli – pašās lielajās vilcienu stacijās vienmēr jābūt vismaz vienam biļešu klerkam, kas pārzina angļu valodu – un tas arī ir norādīts uz lodziņiem. Biļešu cenas ir zemas, tāpēc apsveriet iespēju nepirkt lētākās, bet gan pirmās klases biļetes

Ātrvilcienos ir drošības kontrole

Lai iekāptu ātrvilcienā, ir jāiziet minimāla drošības kontrole – taču uz to ik pa laikam var būt rindas, tāpēc ieplāno savu braucienu tā, lai neatskrien pēdējā brīdī. Tāpat, ņem vērā, ka visas stacijas ir milzīgas – tāpat kā lidostas – kas nozīmē, ka būs jāpatērē laiks, lai atrastu savu īsto vilcienu.

P.S. Tualetes stacijās labāk neizmantot, jo tās ir primitīvas un netīras…

Ne visi tūristu punkti ir pieejami ar sabiedrisko transportu

Lai arī liktos loģiski, ka visur vajadzētu varēt nokļūt ar sabiedrisko transportu – tā neliekas vietējai varai. Un līdz ar to, tā arī nav. Rēķinies ar to, ka būs jāizsauc taksis vai jāiet ar kājām!

Viesnīcu cenas ir zemas, īpaši salīdzinot ar Eiropu un ASV.

Īpaši šīs atšķirības var just augstāko klašu viesnīcās – nereti tur var atrast numuriņu pat par 200 eiro. Jā, jā, tādu pašu, kas Eiropā maksātu 3 reizes dārgāk!

Ķīnas iedzīvotāji ir ļoti izpalīdzīgi

Protams, viss ir atkarīgs no tā, kādus cilvēkus satiksi, kur paliksi un kā uzvedīsies pats, taču ir novērots, ka ja vien cilvēkam vajag palīdzību, ķīnieši to neatteiks – pat piedāvās. Tomēr var paiet kāds brītiņš, kamēr atradīsi kādu, kas prot angļu valodu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12374806sec.